22 Aralık 2024
weather
6°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Bayraktar TB3'te yeni gelişme! 14. uçuş başarıyla tamamlandı

Bayraktar TB3'te yeni gelişme! 14. uçuş başarıyla tamamlandı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 14. test uçuşunu da başarıyla tamamladığını duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bayraktar TB3'te yeni gelişme! 14. uçuş başarıyla tamamlandı

Bayraktar TB3 14. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. 9 saat havada kalan Bayraktar TB3, sistem performans testini de geçti. Selçuk Bayraktar o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

İLK KEZ TEKNOFEST’TE SERGİLENDİ

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak için 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST kapsamında 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda TEKNOFEST İstanbul’da ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından Ankara ve İzmir’de yapılan TEKNOFEST’lere de katıldı.

CUMHURİYET'İN 100. YILINDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, daha önce dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan TCG Anadolu’nun uçuş güvertesinde İstanbul ve İzmir’de sergilendi. Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle yapılan törenlerde de TCG Anadolu’nun uçuş güvertesindeki yerlerini alan Bayraktar TB3 ve KIZILELMA’yı yüz binlerce vatandaş ziyaret etti.

TCG ANADOLU’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

33 ÜLKEYE İHRACAT

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten Baykar, 2003 yılında İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin yüzde 83'ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yıllarında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı yüzde 99.3 olan Baykar, 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülke ile olmak üzere toplam 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

<blockquote class="twitter-tweet" data-media-max-width="560"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/BayraktarTB3?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BayraktarTB3</a> 14. Test Uçuşu | 14th Flight Test ✈️ ⚓️?<br><br>✈️ 9 saat/hours<br>⏱ Total Flight: 108 saat/hours<br><br>✅ Sistem Performans Testi | System Performance Test<a href="https://twitter.com/hashtag/MilliTeknolojiHamlesi?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#MilliTeknolojiHamlesi</a> ???<a href="https://t.co/n10aMK57bs">pic.twitter.com/n10aMK57bs</a></p>&mdash; Selçuk Bayraktar (@Selcuk) <a href="https://twitter.com/Selcuk/status/1739717059703967760?ref_src=twsrc%5Etfw">December 26, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Yorumlar
c
cahit içer 11 ay önce
Pilotlu uçak yapalım, pilotsuz uzaktan kumandalı bir uçağın düşürülmes veya engellenmesi çok kolay olur...uzaydaki uydumuz düşürülse uçağa kumanda imkanımız kalmaz diye düşünüyorum.
BEĞENME
0
CEVAPLA
ABD'den İsveç ve F-16 açıklaması: Biden'ın açık desteği sürüyor

ABD'den İsveç ve F-16 açıklaması: Biden'ın açık desteği sürüyor