İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, 7 gün süresince 62 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 bin 388 kişinin ise yaralandığını belirtti.

Trafik Kazalarının Sayısı ve Ciddi Yaralanmalar
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde, 580 trafik kazası yaşandığını belirten İçişleri Bakanı, bu kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 855 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralandığını ifade etti. Trafik kazaları konusunda duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Kazaların çoğu, aşırı hız ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Bu durumun önlenmesi için denetimler aralıksız devam edecektir." dedi.

Bayram Tatilinde Yapılan Trafik Denetimleri
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinde polis ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirterek, toplamda 628 bin 532 aracın denetlendiğini söyledi. Trafik denetimlerinde 26 bin 475 araca hız ihlali ve radar işlemi, 46 bin 94 araca ise çeşitli trafik kuralları ihlali nedeniyle işlem yapıldığı aktarıldı.
Ölümlü Kaza: Pendik’te Feci Kaza
Bayram tatilinde İstanbul Pendik Kurnaköy gişeleri mevkisinde, bir otomobilin gişede bekleyen TIR’a çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi hayatını kaybetti. Bu tür trafik kazaları vatandaşları derinden üzmektedir.
Trafik Güvenliği İçin Önemli Uyarılar
Bakan Yerlikaya, trafikte güvenliğin sağlanabilmesi için vatandaşları uyardı. Aşırı hız yapmamaları, araçlarında ve otobüslerde emniyet kemeri takmaları gerektiğini hatırlatan Yerlikaya, ayrıca trafik kurallarına harfiyen uyulması gerektiğini belirtti.
“Yolculuklar, sevdiklerinize sağlıklı bir şekilde ulaşmak içindir, bir kazaya dönüşmemelidir.” diyen Yerlikaya, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.