23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem

Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak açıkladı. Öte yandan depremin Erzurum, Muş, Diyarbakır ve Elazığ'da da hissedildiği bildirildi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Depremde bir karakolumuzun gözetleme kulesi yıkıldı, 3 kişi yaralı. Bölgede ölü bilgisi yok şu anda." dedi. İlk depremin ardından saat 18:09'da merkez üssü yine Karlıova olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bingöl'de 5.8 büyüklüğünde deprem

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasında, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.0 km olarak açıklandı.

BAKAN SOYLU'DAN GÖZETLEME KULESİ AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Bingöl'de meydana gelen depreme iişikin açıklama yaptı. Soylu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır. Köylerimizde tarama devam etmektedir.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 'Ekiplerimiz bölgeye sevk edildi, süreci yakından takip ediyoruz' açıklamasını yaptı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelen depremle ilgili CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Ersoy, bölgede artçı beklendiğini ve takip edileceğini söyledi. '4'ü geçen her depremden sonra bir süre sonra sokakta olmakta fayda var' diyen Ersoy vatandaşlara tavsiyelerde bulundu ve 'Dışarıda olmakta hep fayda görürüm. Mutlaka birinin tehlikeli olmadığının onaylaması gerekiyor' dedi.

Prof. Haluk Eyidoğan da yaptığı açıklamada, 'Kırsal kesim ve köylerde yıkıcı olabilir. Bunun arkasında artçı şoklar gelebilir. 5.0, 5.5 gibi. Hasarlı binalara girmesinler. O bölge hakkaten çok stabil değil. Faylar var. Çok sayıda artçı depremler yaratabilir' dedi.

Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem

 

BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan CNN Türk'te yaptığı açıklamada, 'Şehir merkezine geçiyoruz. İlçe merkezimizde çok sıkıntılı bir durum görünmüyor.ç Genel durumu tespit ettikten sonra sizlere daha sağlıklı bilgi veririz inşallah. Köylerle ilgili herhangi bir sağlıklı bilgi alamadık' dedi.

 BİNGÖL VALİSİNDEN AÇIKLAMA: İKİ KÖYDE 10 EV YIKILDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Karlıova'da 5.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Ekinci, "Dinarbey ve Elmalı köyünde 10 ev yıkıldı. can kaybı yok, 10 yaralımız var" dedi.

Ekinci yaptığı açıklamada, "Üç güvenlik korucumuz kule enkazının altında kalmıştı. İki korucumuz kurtarıldı, bir korucumuzun kurtarılma çalışmaları deva ediyor. Toplamda 10 evde çökme oldu, 4 vatandaşımız kurtarıldı şükürler olsun. Şu anda gelen bir can kaybı haberi yok, 10 yaralımız var. Hem köylerimiz hem mezralarımız noktasında taramaları yapıldı. Can kaybı olmaması sevindirici bir durum. Biz Bingöl'ün deprem bölgesi hasebiyle zaten çalışamalarımızı devam ettiriyorduk. Hasarın az olması çalışmaların sonuç verdiğini gösterdi. Rabbim hem Bingölümüzü hem ülkemizi bu tarz afetlerden muhafaza etsin diyorum" dedi.

 

Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem

 

 

Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem

 

Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem
Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem

 

Son dakika: Bingölde 5.8 büyüklüğünde deprem
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin dört bir yanını eserlerle donattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizin dört bir yanını eserlerle donattık