23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Bizim petrolümüz turizm

Bizim petrolümüz turizm

Gazetecilerle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ülkede tanıtım ve iletişim faaliyetlerini yaptıklarını belirterek, “Bizim petrolümüz turizm” dedi. Ersoy, “Hedefimiz; gelir olarak rekor kırmak, Avrupa’nın sayılı destinasyonlarından biri olmak ve 100 milyon turiste ulaşmak” ifadelerini kullandı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bizim petrolümüz turizm

Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Türkiye, dünya üzerinde turizm potansiyeli en yüksek ülkelerden biri. En çok turist çeken sayılı ülkeler arasında yer alıyoruz. Çok geniş turizm çeşitliliğine sahibiz. Jeopolitik ve stratejik olarak önemli bir pozisyondayız. İstanbul’da bulunan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) binasında gerçekleştirilen toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazetecilerle bir araya geldi.

Turizm sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Nuri Ersoy, “2018 yılında göreve geldim. 2019’da da dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden Thomas Cook’un iflası, akabinde yaşanan pandemi sürecinde ülkelerin kapanması ve tam bunlar geçti derken Karadeniz’deki çatışma ortamı turizm sektörünü zora soktu” diye konuştu.

Devletle beraber stratejisi

“Turizm sektörü açısından tüm bu krizleri çok hissettirmeden geçirdik” diyen Bakan Ersoy, “2019’da ‘Hep devletle değil, devletle beraber stratejisi’ modeline geçtik ve TGA’yı kurduk. Dünyaya baktığımızda, İtalya 100 yıl önce, Dubai dahi 22 yıl önce bu sistemi hayata geçirmiş. Bu sayede, 2019 ve 2022’nin ilk 4 ay verilerine bakınca turist sayısında İspanya eksi %26, İtalya eksi %30, Yunanistan eksi %27 olurken Türkiye ise eksi %13 kayıp yaşadı. Turizm gelirlerinde de bu ülkeler eksiye düşerken, biz artı %14 gelir elde ettik” ifadesini kullandı.

Artık kararlar hızlı alınıyor

TGA ile her türlü durumda çok hızlı karar alıp uygulama imkânına kavuştuklarını söyleyen Bakan Ersoy, “Yapı içerisinde 15 yönetim kurulu üyesi var. Bunlardan sadece 3 tanesi devletin temsilcisi. Önümüzdeki dönem Bakan olarak ben yer almayacağım ve hem 1 koltuk boşalacak hem de yeme-içme sektörüyle birlikte sayıyı 16’ya çıkaracağız. 7 bölgeden temsilciler seçimle belirleniyor ve yapı içerisinde yer alıyor. Hatta, bir devlet memuru, burada çalışmak için başvurduğunda, o zaman istifa et gel diyoruz. Tamamen profesyonel ekiple çalışıyoruz” dedi.

'Türkiye’yi tanıtıyoruz'

Bakan Ersoy, “TGA’nın stratejisi, THY’nin uçtuğu tüm destinasyonları pazar olarak konumlandırmak ve turizmi 81 ile yaymak. Bu noktada goturkiye.com sitesine girdiğinizde 81 il ile ilgili tanıtım filmi görürsünüz. 200 ülkede tanıtım ve iletişim faaliyetleri yapıyoruz. Sadece dijitalde, bu ülkelerdeki yıl sonu hedefimiz 21,6 milyar gösterim. CNN International (178 ülke 370 milyon hane), BBC World New (200+ ülke 456 milyon hane) ve Aljazeera (150+ ülke 400 milyon hane) gibi Global TV kampanyalarıyla milyonlarca insana Türkiye’yi tanıtıyoruz” şeklinde konuştu.

Hedefimiz; gelir olarak rekor kırmak

Bizim petrolümüzün turizm olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Yıl sonu 42 milyon turist hedefimizi 47 milyona güncelledik ve 37 milyar dolar gelir elde edeceğimizi tahmin ediyoruz. Aynı zamanda ‘kişi başı ortalama gelir’ beklentimiz 788 dolar olurken, kişi başı ortalama gecelik harcama’ tahminimiz ise 81,2 dolar. Bu arada Avrupa’daki Türkiye kökenli yabancı tur operatörlerimizle yeniden çalışmaya başlıyoruz. Hedefimiz; gelir olarak rekor kırmak, Avrupa’nın sayılı destinasyonlarından biri olmak ve 100 milyon turiste ulaşmak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alman basını yazdı: Türkiye, savaşların seyrini değiştiriyor

Alman basını yazdı: Türkiye, savaşların seyrini değiştiriyor