21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı kime hizmet ediyor?

CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı kime hizmet ediyor?

Rize-Fındıklı Kaymakamı Emre Canpolat, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun "hizmetlerin engellendiği" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Fındıklı Belediye Başkanı kime hizmet ediyor?

09.12.2019 tarihinde medyaya "Kaymakam ile Başkan karşı karşıya" başlığıyla yansıyan haberle ilgili açıklama yapan Fındıklı Kaymakamı Emre Canpolat, şunları kaydetti:

"Haberde ilk tartışmanın, “31 Mart’ta seçilen Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu’nun Millet Bahçesi Parkı’nın adını 100. Yıl Atatürk Parkı diye değiştirmesi üzerine başladığı ve belediyenin tabelayı indirmeyeceğini açıkladığından bahisle yargıya da başvurduğu ifade edilmektedir. Daha sonra belediyenin okullarda ücretsiz dil kursu düzenlemek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğu ve bu isteğin kaymakamlık tarafından “İhtiyaç yok” diye geri çevrildiği ayrıca ücretsiz kreş için belediyeye yer tahsis edilmediği gibi bisiklet yoluna da izin verilmediği ifade edilmiştir.”

Haberin devamında Fındıklı Belediyesinin son olarak 9, 10, 11 ve 12. sınıfta okuyan öğrencilere bir internet sitesi üzerinden ücretsiz e-dershane hizmeti verme kararı almış. Bu amaçla siteye giriş şifresi dağıtmak ve sistem hakkında bilgi sunmak üzere bir sosyoloğu görevlendirdiği bunun içinde Başkan Çervatoğlu’nun 27 Kasım 2019 tarihinde Kaymakamlığa başvurduğunu ve Kaymakamlığın talebi reddettiği ifade edilmiştir. Kaymakamlığın ret gerekçesinde de hizmet verebilmesi için belediyenin MEB ile protokol imzalaması, hizmetin içeriği, tarafların yükümlülükleri, internet sitesinin güvenliği hususlarının belirtilmesi gerektiğinin ifade edildiği yazılmıştır.

Haberde ifade edildiği gibi sadece “Fındıklı Millet Bahçesi” adı “100. Yıl Atatürk Parkı” diye değiştirilmemiş, “Fındıklı Millet Kıraathanesi” adı da “Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi” olarak değiştirilmiştir. Fındıklı Belediye Meclisinin 06.03.2019 tarihli ve 25 numaralı kararında sahil dolgu alanına yapılan parka “Fındıklı Millet Bahçesi” ve parkın içerisinde bulunan yapıya ise “Fındıklı Millet Kıraathanesi” ismi konmuş dolayısıyla bir ad verme işlemi yapılmıştır. Oysa 08.07.2019 tarihli ve 81 numaralı Belediye Meclis kararı ile ad verme değil ad değişikliğine gidilmiştir. Tabela değişikliği için ise mülki amir onayı beklenmeden hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde mevcut tabelayı indiren Fındıklı Belediye Başkanlığı olmuştur.

Yine haberde belediyenin okullarda ücretsiz dil kursu düzenlemek isteği ile ilgili olarak; Fındıklı Belediye Başkanlığının Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hitaben yazılmış olan dilekçesinde “… ilçemizde bulunan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kurs açmak istiyoruz.” ifadesi kullanılmıştır. Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü ’de Fındıklı Kaymakamlığından Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik kurs ihtiyacı olup olmadığı ile ilgili görüş sorulmuştur. Bu doğrultuda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bahse konu öğrencilere yönelik açmış olduğu tüm kursların istatistikleri çıkartılmış ve ihtiyaç olan kurs olup olmadığı tespitine gidilmiştir. Sonuçta ilçemizde DYK kapsamında 248 kursta toplam 3399 öğrencimizin kursiyer olarak bulunmakta olduğu ayrıca 16 adette ders dışı etkinlikler kapsamında eğitici çalışmaların olmasından dolayı kurs ihtiyacına cevap verildiğinden bu doğrultuda İl Milli Eğitim Müdürlüğüne cevap verilmiştir.    

Haberin devamında ücretsiz kreş için belediyeye yer tahsis edilmediği ile ilgili olarak; Fındıklı Belediye Başkanlığı ücretsiz kreş için ilk olarak ilçemizde Türk Kızılayı İstanbul Şubesi’nin hayata geçirdiği “81 İlde 81 Anaokulu” projesi kapsamında inşaat halindeki binayı istemiş ancak protokol hükümlerine göre binanın halen Milli Eğitim Bakanlığına devredilmediğinden tasarruf hakkının Fındıklı Kaymakamlığında olmaması ve devredildiği takdirde de ihtiyaç olduğundan Belediyenin talebine olumlu cevap verilememiştir. İkinci olarak ilçemiz Yeni Mahalle sınırları içerisinde yer alan ve öğrencisi taşımalı eğitim kapsamına alınan Yavuz Selim İlkokulu binasını istemiştir. Bahse konu bina ise 17.06.2015 tarihinde 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunun 81 inci maddesine göre Yeni Mahalle Eğitim, Kültür, Sosyal ve Yardımlaşma Derneği’ne (YEKSAD) tahsis edildiği, tahsisin devam etmesi ve ilgili derneğin tahsisten feragat etmemesinden dolayı Belediyenin talebine olumlu cevap verilememiştir. Dikkat edildiğinde Fındıklı Kaymakamlığının her iki kurum içinde tasarruf yetkisi bulunmamaktadır. Üçüncü olarak da 11 Mart İlkokulu bahçesi içerisinde yer alan ve okul binasına bitişik olarak adı geçen okulumuzun üst katlarını kullandığı, kısmın zemin katı istenmiştir. İlgili binanın 11 Mart İlkokulu yerleşkesi içerisinde yer alması, bir kısmının da 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda daha sonra atölye yapımı için planlandığı bunu  yanında zemin katın aşırı rutubet yüzünden anaokulu ve kreş düzeyindeki öğrencilerin öğrenim görmesi uygun bulunmamıştır.

Haberde Fındıklı Belediyesinin lise öğrencilerine yönelik e-dershane hizmeti vermek amacı ile okullarda şifre dağıtmak ve sistem hakkında bilgi vermek isteğinin reddedilmesi ile ilgili olarak ise; Fındıklı Belediyesi bahse konu yazısında faaliyet hakkında izin, olur isteği veya bilgi vermediği gibi sadece konu hakkında ilgili kişi görevlendirilmiştir şeklinde bir ifade mevcuttur. Okullarımız ve öğrencilerimiz ile ilgili bu tür hizmetler ve faaliyetler için Milli Eğitim Bakanlığının eğitim-öğretim faaliyetlerini düzenleyen Anayasa, Tevhid-i Tedrisat Kanunu, Milli Eğitim Temel Kanunu, ilgili yönetmelik vb. mevzuatlara dayanılarak karşılıklı bir protokolün hazırlanması ve ilgili taraflarca imzalanması gerekmektedir. Protokolde; amaç, dayanak, taraflar ve yükümlülükleri, süre, hizmetin sunulması sırasında karşılaşılacak sorunların çözümü, ilgili internet platformunun güvenliğinin nasıl sağlanacağı, ücretsiz şifre dağıtımı ve hizmet ile ilgili bilgilerin nasıl ve kimler tarafından verileceği hususları da belirtilmesi gerekmektedir.

Tüm bu açıklamalar doğrultusunda haberde Fındıklı Belediye Başkanı Sayın Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun iddia ettiği gibi hizmetlerin engellendiği ifadeleri gerçeği yansıtmamaktadır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lüks daire fiyatına bilgisayar! Türkiye fiyatı dudak ısırttı

Lüks daire fiyatına bilgisayar! Türkiye fiyatı dudak ısırttı