21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem CHP'nin, HDP ve PKK ile helalleşme yolculuğu

CHP'nin, HDP ve PKK ile helalleşme yolculuğu

Helalleşme yolculuğuna çıkacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ‘yarası olan topluluklarla’ helalleşeceğini ifade etti. HDP ile olan ittifaklarını perçinlemek için yolculuğa çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, Roboski olayının yanı sıra Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Kaya gibi isimlerle de helalleşeceğini belirtti. Diyarbakır annelerini anmayan Kılıçdaroğlu, şehit ve gazilere de yer vermedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'nin, HDP ve PKK ile helalleşme yolculuğu

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir video paylaşımında helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyurmuş ve partisinin geçmişte birçok hatasının olduğunu söylemişti. Video paylaşımında “Geçmişte partimizin de hataları oldu; helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” diye konuşan Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ‘helalleşme yolculuğu’na ilişkin detayları paylaştı. Yarası olan topluluklarla helalleşeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Roboski olayı ve Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Kaya gibi isimlerle de helalleşeceğini belirtti. Konuşmasında şehit ve gazilere yer vermedi.

KİMLERLE HELALLEŞİYOR?

Partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Roboski ile helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkûmlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasbedilip sürülen Romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede, o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz” dedi.

BEDİRHAN, EREN, YASİN NEREDE?

6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, 6-8 Ekim olaylarında Diyarbakır’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken hayatını kaybeden Yasin Börü ve arkadaşlarına helalleşmek istedikleri arasında yer vermedi. Henüz 11 aylıkken annesiyle birlikte terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Bedirhan bebek ile Trabzon’da PKK’lılar tarafından hayatının baharında şehit edilen Eren Bülbül’ün adını dahi anmadı.

Sivas ve Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Başbağlar katliamını aklından bile geçirmedi.

28 Şubat’ın başörtülü mağdurları ile helalleşmek isteyen Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın kendisinden yardım isteyen başörtülü bir kadın için kullandığı alçakça ifadeler karşısında suskun kaldı ve Özcan’ı partisinde tutmaya devam etti.

Diyarbakır Cezaevi mağdurlarıyla helalleşeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Mamak Cezaevi’ne sırtını döndü, Diyarbakır’ı telaffuz ederken bile PKK gücenmesin diye Diyarbakır annelerinin adını ağzına almadı.

Kılıçdaroğlu helalleşmeye değil, ayrıştırmaya, kutuplaştırmaya toplumu germe yolculuğuna çıkıyor. Şehit yakınlarına küfredenleri koruyan Kılıçdaroğlu, şehit ve gazileri ağzına bile almıyor.

HDP İLE İTTİFAKIN SONUCU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme yolculuğu’nun amacı HDP ile ittifakın pekiştirilmesi olarak görülüyor. CHP ve HDP arasındaki İP sürtüşmesinin pürüzlerini ortadan kaldırmak maksadıyla Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin gönlünü alacak ve ittifakı daha çok perçinleyecek bir adım attığı belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu’nun ittifakın ortak adayı olarak HDP’nin tam desteğini almak istediği, bunun için ise Diyarbakır annelerine, şehit ve gazilere yer vermediği ifade ediliyor.

Halk TV’de konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan “Cumhurbaşkanlığı seçimini hep beraber kazanmalıyız. İstanbul’u faşistlere bırakmadık. Yine aynı şeyleri yapabiliriz” diyerek HDP’nin de ittifakın bir parçası olduğunu vurgulamıştı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ TEPKİ GÖSTERDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme yolculuğu’na değinmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“CHP yönetimi PKK’yla helalleşmiş, terörle mücadeleye hayır demiştir. CHP yönetimi, FETÖ’yle helalleşmiş, 15 Temmuz’a tiyatro, masal, düzmece iftirası atmıştır. CHP yönetimi, şehit bacısına küfredenlerle helalleşmiş, alçaklığı provokasyon maskesiyle örtmeye kalkışmıştır. CHP yönetimi, HDP’yle helalleşmiş, yüzsüzce ittifak kurmuş, meşru ilan etmiştir. CHP yönetimi, YPG ile helalleşmiş, kendi vatanlarını koruyan örgüt olduğunu açıklamıştır. CHP yönetimi terörist Demirtaş’la, Soros’çu Kavala’yla helalleşmiş, cezaevinden çıkarılmalarını istemiştir. CHP yönetimi sömürgecilerle helalleşmiş, ne işimiz var Libya’da, ne arıyoruz Suriye’de, ne geziyoruz sınır ötesinde diyerek onlara zeytin dalı uzatmıştır. Kılıçdaroğlu helal ile haram arasındaki ince çizgiyi silip atmıştır.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
100 dolar ve üzeri için zorunlu olacak

100 dolar ve üzeri için zorunlu olacak