19 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'da Tarımsal Üretici Temsilcileri İstişare toplantısına katıldı. Toplantıda Eylül ayında kamuoyu ile paylaşılması planlanan Orta Vadeli Programın hazırlık sürecinin de ele alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın hükümeti temsil ettiği toplantı Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. 

Tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen kurum ve kuruluşlarının başkanları, görüş ve önerilerini aktarmak üzere toplantıya katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür

"Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

Her alanda olduğu gibi tarımda da belirsizlikleri azaltmamız gerekiyor. Bunun siyasi ve teknik boyutu var. Siyasi istikrarına mayıs ayında ülkemiz başladı. Bize düşen teknik anlamdaki belirsizlikleri kaldırmak. 

Tarım sektörünün milli güvenliğimizi ilgilendirdiği ve niteliğinin daha da belirgin hale geldiğini biliyoruz. Tarım hiçbir zaman modası geçmeyecek bir sektördür. Geçmişte bu ihmal edilmiş. Şimdilerde bunun değerini görmemiz gerekiyor. 

"Tarımda aşı ve ilaç konusunda ülkemiz kendine yeter hale geldi"

Toplantının birinci başlığı planlı ve yerli üretim. Burda da en kıymetli ifade sürdürülebilirlik. Bugünkü nesil ile gelecek nesil arasındaki adalet için de çok önemli. Sürdürülebilir bir tarımsal üretim çok kıymetli. Bu anlamda girdi maliyetlerinden fiyat dengelerine kadar birçok konu burada tartışıldı. Hastalıklar konusu yine burada tartışıldı. İnsan, bitki ve insan sağlığının aralarında bir ilişki olduğunu arkadaşlarımız anlattı. Aşı ve ilaç konusu gündeme geldi. Bu konuda ülkemizin kendine yeter bir hale geldi. 

Tarım alanında araştırma ve geliştirmenin teknolojinin son derece önemli olduğunu görmüş olduk. Tarımdaki istihdamın kayıtlı bir şekilde yapılması gerektiğini konuştuk. Ölçemediğimiz şey yönetemeyiz anlayışının altını çizdik. 

Tarımdaki nüfusun yaşlanması hususu gündemdeydi. Kayıtlı ve sigortalı bir şekilde gençlerimizin bu sektöre girmesi tarımda kalitenin de artışı için çok önemli. Genç istihdamının artması konusunda gençlerin hem şehir hayatında var olması hem de tarımda çalışması mümkün. Devletin bunlarla ilgili çalışmaları olacak. Kent tarımı yapılması genç nüfusun üretime dahil olması demek. 

Tarım destekleri yine önemli bir başlık. Bu esasında üretime destek şeklinde anlaşılmalı. Suyu çok verimli kullanmalıyız. Su varlığına göre bitkileri şekillendirmek zorundayız. 

KAYNAK: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prof. Dr. Aydın: Sıtma 60 yıllık bir pandemi, Covid’de daha şanslıydık

Prof. Dr. Aydın: Sıtma 60 yıllık bir pandemi, Covid’de daha şanslıydık