20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Cumhurbaşkanımız, İtalya ve Fransa liderleriyle görüştü

Cumhurbaşkanımız, İtalya ve Fransa liderleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Cumhurbaşkanımız, İtalya ve Fransa liderleriyle görüştü. En önemli konu Eurosam’dı. Ortak üretimi Türkiye’de gerçekleştirme konusunda daha ciddi düşünüyorlar." dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanımız, İtalya ve Fransa liderleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa ve İtalya liderleriyle görüşmelerinde Fransa ve İtalya ortaklığındaki Eurosam Konsorsiyumu'nun geliştirdiği SAMP-T füze savunma sistemi üzerinde de durulduğunu belirterek "Şimdi bu iki ülke (Fransa ve İtalya) aslında bu çerçevede ortak üretimi Türkiye'de gerçekleştirme konusunda daha ciddi düşünüyorlar." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu'nun "Newsmaker" oturumunda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerinin bir sonraki neslini alması konusunun masada olup olmadığına ilişkin soruya Çavuşoğlu, S-400'leri aldıklarını ve anlaşmanın tamamlandığını söyledi.

Çavuşoğlu, ABD medyasında yer alan "Türkiye S-400'leri Ukrayna'ya versin" yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak "Bu kesinlikle masada değildir. Hiçbir şekilde biz bunu değerlendirmedik." diye konuştu.

Türkiye'nin ihtiyacı nedeniyle S-400'leri ABD ve müttefiklerinden almayı tercih ettiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Ama oradan alamıyorsak o zaman bunu başka bir kaynaktan bulmamız lazım." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'ya doğal gaz bağımlığının 4 yıl önce yüzde 51'ken şimdi yüzde 40'ın altına indiğine dikkati çekerek yeni enerji kaynakları bulup çeşitlendirme konusunda çok çalışmalarının olduğunu ve mevcut durumda yenilenebilir enerjiye yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Savunma sanayisi konusuna da değinen Çavuşoğlu, Türkiye'nin kendi savunma sanayisi ihtiyacının yüzde 70'inden fazlasını ürettiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, öte yandan hava savunma sistemi üzerinde de çalıştıklarını anlatarak bu süreçte hava savunma sistemi ihtiyacını karşılamak için farklı alternatifleri değerlendirdiklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi sırasında Fransa ve İtalya liderleriyle görüşmelerinde en önemli konunun Fransa ve İtalya ortaklığındaki Eurosam Konsorsiyumunun geliştirdiği SAMP-T füze savunma sistemi olduğunu belirterek "Şimdi bu iki ülke (Fransa ve İtalya) aslında bu çerçevede ortak üretimi Türkiye'de gerçekleştirme konusunda daha ciddi düşünüyorlar." ifadelerini kullandı.AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karadeniz'de balık avı yasaklandı

Karadeniz'de balık avı yasaklandı