24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Daha önce tespit edilememişti! NASA kameralarına ilk kez yakalandı

Daha önce tespit edilememişti! NASA kameralarına ilk kez yakalandı

İnsanların yaklaşmasının bile neredeyse imkansız olduğu bölgeyi anbean geçen süper güçlü NASA kamerasından yeni görüntüler geldi. Sibirya'nın en uzak kıyılarında meydana gelen ve son derece nadir olan buz girdapları olduğu tespit edildi.

NASA, Sibirya'da daha önce hiç görülmemiş buz girdaplarının çarpıcı yeni görüntülerini yayınladı. NASA'nın Aqua uydusunda bulunan Orta Çözünürlüklü Görüntüleme Spektroradyometresi - veya kısaca MODIS - kullanılarak alınan buz girdapları Okhotsk Denizi'nde yakalandı.
İNANILMAZ BUZ GİRDAPLARI BULUNDU Deniz, Japonya Denizi'ne döküldüğü için aslında Rusya, Japonya, Kuzey Kore ve Güney Kore'yi birbirine bağlıyor. Uzmanlar geçen ay P'Yagina Yarımadası'nda arama yaparken inanılmaz görünen buz girdapları buldular. BİR GRUP ADA SORUMLU OLABİLİR Bir sözcü şunları söyledi: “Rüzgar ve akıntılara maruz kalan serbestçe sürüklenen buz, Rusya kıyılarında bir dizi sarmal oluşturdu. Bu ölçekte açıkça görülemeyecek kadar küçük olan bir grup ada, o bölgedeki küçük girdaplardan sorumlu olabilir.
BÖLGE ELVERİŞLİ KOŞULLAR YARATIYOR "Bunlar gibi spiraller, sıvı akışını engelleyen sabit bir nesnenin akış aşağısında oluşabilir. Soğuk Sibirya havasının akışı, nehirlerden gelen tatlı su akışının tuzluluğu düşürmesi ve suyun donma noktasını yükseltmesi, daha soğuk aylarda buzun oluşması için elverişli koşullar yaratıyor." dedi. P'Yagina Yarımadası, Sibirya'da dünyanın en uzak ve yerleşim olmayan yerlerinden biridir.
ULAŞMAK NEREDEYSE İMKANSIZ Zorlu arazisinde gezinmek için özel ekipmanınız yoksa ona ulaşmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle görüntülerinin yalnızca son derece güçlü uzay kameraları kullanılarak çekilmesinin nedeni budur. Kara kütlesinin nasıl dağlarla ve roket topraklarıyla dolu olduğunu gösteren Google Haritalar'da da görülebilir.
ULAŞMAK NEREDEYSE İMKANSIZ Zorlu arazisinde gezinmek için özel ekipmanınız yoksa ona ulaşmak neredeyse imkansızdır. Bu nedenle görüntülerinin yalnızca son derece güçlü uzay kameraları kullanılarak çekilmesinin nedeni budur.
Kara kütlesinin nasıl dağlarla ve roket topraklarıyla dolu olduğunu gösteren Google Haritalar'da da görülebilir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir sorun daha tarihe karışabilir! Cep telefonları için tarihi buluş

Bir sorun daha tarihe karışabilir! Cep telefonları için tarihi buluş