Oğuzeli’nin doğal kurutmalık merkezi haline geldiğinin altını çizen Oğuzeli Kaymakamı Büşra Uçar, “Oğuzeli’nde yetişen ürünler tarladan tezgâha ilçe ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyor” dedi.
Kaymakam Uçar, “Yıllık ortalama yaklaşık 150 milyon adet kurutmalık üretiliyor. Bu ürünler ülkemizin hatta dünyanın dört bir yanına ilçemizden gidiyor. Dolayısıyla kurutmalık artık ilçenin ekonomik bir değerine dönüşmüş durumda.
Sezon geldiği zaman kadınlarımız içinde gelir kapısı oluyor. Hemen hemen her evin önünde bu patlıcan, biber, kabak ve tüylü acur oyan kadın manzarayla karşılaşabilirsiniz. Kadınlarımız sebzelerin içlerini oyarak iğne yardımıyla iplere dizdikten sonra ilçenin hakim tepelerindeki çatı diye tabir edilen çardaklara asılarak kurutuyorlar. Tamamen organik olarak tarladan nasıl gelmişse evlerde işlenerek tüketiciye sunuluyor.
Oğuzeli kurutmalıklarının başka bir coğrafyada yetişmesi, üretilmesi pek mümkün değil.
Farklı bir lezzeti ve aroması olan Oğuzeli Kurutmalıklarımızı tüm vatandaşlarımıza güvenle tüketmelerini tavsiye ediyorum. Ayrıca Oğuzeli Belediyemiz bu yıl Oğuzeli Kurutmalığı (PATLICAN, BİBER, TÜYLÜ ACUR ve KABAK) olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescilleterek, coğrafi işaretini aldı. Bununla beraber ürünlerimizin marka değeri daha çok arttı. Bu girişiminden dolayı Oğuzeli Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç Bey ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.