21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Eğitim camiası büyük bir özveriyle çalışıyor

Eğitim camiası büyük bir özveriyle çalışıyor

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri, uzaktan eğitimin yeniden gelip gelmeyeceği. Milli Eğitim Bakanlığı okullarda tüm tedbirleri aldı. Öğrencilerin doğru eğitimi alabilmesi için çalışmalarını insanüstü gayretle gerçekleştiren eğitim gönüllüleri, velilerin rahat olmasını, yüz yüze eğitimin öğrenci için en doğru yol olduğunu söylüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eğitim camiası büyük bir özveriyle çalışıyor

TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde faaliyet gösteren Uğur Erkey İlkokulu, eğitim faaliyetlerine aralıksız olarak Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı yönetmelikler çerçevesinde devam ediyor. Her gün okul temizliği baştan aşağı yapılıyor. Tuvaletler ilaçlanıyor, öğrencilere Bakanlığın verdiği maskeler ücretsiz dağıtılıyor. Her sınıfın önünde el dezenfektanları bulunduruluyor. Öğrenciler sınıfa giriş ve çıkışlarda bu dezenfektanları kullanıyor.

Ailelerin pandemi sürecinde bazı kuralları ihlal ettiğini, toplu olarak bir arada bulunduklarını, bunları gören öğrencilerin ise kuralları tam olarak kavrayamaması, eğitimcilerin en çok şikâyet ettiği konulardan. Özellikle uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin ister istemez disiplinden koptuğuna değinen eğitimciler, bu süreci aşmanın en iyi yolunun yüz yüze eğitim olduğunu dile getiriyor.

UZAKTAN EĞİTİM EN SON ÇARE OLMALI

Toplumsal davranış biçimlerinin uzaktan eğitim ile yara alabileceğini söyleyen Uğur Erkey İlkokulu Müdürü Hidayet Yılmaz, bilgi aşılamaktan ziyade, okulların insan ilişkileri ve toplumsal ahlaki değerleri öne çıkarması bakımından büyük önem taşıdığını vurguluyor.

Uzaktan eğitim sürecinde özellikle velilerin öğrencilere sınavda yardım etmesinin, öğrencinin kendine güvenini ve başarı ortalamasını düşürdüğünü öne süren eğitimciler, uzaktan eğitimin en son düşünülmesi gereken konu olduğunu söylüyor. Öğretmenlerin yüz yüze eğitim sürecinde büyük fedakârlık örneği gösterdiğini söyleyen Yılmaz, öğrencilerin başarı oranının yükselmesinin bir öğretmen için en büyük huzur olduğunu hatırlattı.

OKUL MÜDÜRLERİ TEYAKKUZDA

Pandemi sürecinde bir öğrencinin koronavirüse yakalanması durumunda okul müdürlerine anında bilgi veriliyor. Bu süreçte öğrenci 14 günlük karantina sürecine alınıyor. Eğer bir sınıfta iki veya üzeri öğrenci virüse yakalanırsa, sınıf komple karantinaya alınıyor. Eğitim sürecinin sekteye uğramaması için karantinaya alınan sınıflarda uzaktan eğitim süreci başlatılıyor.

Okul yöneticilerinin velilerden beklentisi kurallara uymaları ve öğretmenlere okulda destek vermeleri. Okulun aldıkları karara saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Hidayet Yılmaz, “Öğrenci odaklı kararlar alıyoruz. Kurallara saygı gösterilmemesi düzeni bozar ve öğrencilere olumsuz etki yaratır. Herkes okuluna her yönden sahip çıkmalı" dedi.

Aşı olmayan velilerin okula alınmadığını da hatırlatan Yılmaz, “Bazı velilerimiz baskı kurmaya çalışıyor. Ancak burada yüzlerce öğrencinin sağlığını düşünmek zorundayız. Aşı önemli. Bir kişi, bir anda yüzlerce öğrenciyi tehlikeye atabilir” uyarısında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sorular, sorular...

Sorular, sorular...