24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığını telefonlardaki şehir oyunu zannetti!

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığını telefonlardaki şehir oyunu zannetti!

Bir tarafta Türkiye’nin onca sorunuyla gece gündüz demeden yıllardır mesai yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer yanda İP Genel Başkanı Meral Akşener’in, Fatih Sultan Mehmet’e benzettiği, muhalefetin Cumhurbaşkanı adaylarından Ekrem İmamoğlu… İstanbul’da sel felaketi yaşandığı sıralarda, İmamoğlu yine tatilinden ödün vermedi. Büyük komutan edasıyla, İstanbul’daki felaketi akıllı telefonundan yönetti…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığını telefonlardaki şehir oyunu zannetti!

Tolga POLAT / TÜRKGÜN

Yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmasının ardından ‘Geleceğin Cumhurbaşkanı’ sözleriyle lanse edilen Ekrem İmamoğlu tamamen gözden düştü. İstanbul’un ne zaman başı sıkışsa, kendini bir tatil beldesine atan İmamoğlu, art arda kendi tabanından eleştiriler almaya başladı. İstanbul’un sorunlarına çözüm üretmek yerine Karadeniz’de siyasi gezilere çıkan İBB Başkanı, geçtiğimiz gün yaşanan sel felaketinde de tatilinden ödün vermedi.

İmamoğlu, tatil keyfini sürdürdü

İstanbul’a gelecek olan yağışlı havayla ilgili günler öncesinden uyarılar yapılmış, özellikle AFAD tarafından sel baskınlarına karşı dikkatli olunması istenmişti.

İhmal ve yetersiz tedbirler nedeniyle kısa sürede kontrol edilemez hâle gelen kuvvetli sağanak yağmur, yoğun yıldırım ile Sarıyer, Başakşehir, Büyükçekmece, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü ilçelerinde etkili oldu. Yağış nedeniyle birçok ilçede taşkınlar meydana geldi. Diğer yandan yaşanan sel felaketi nedeniyle gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çevrilmişti ki, Başkan’ın Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan ünlü bir otelde keyif sürdüğü ortaya çıktı.

Soylu, Yerlikaya ve Sezer, olay yerinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AFAD Başkanı Yunus Sezer’le birlikte sahaya inip, olanı biteni yerinde takip etti. Yerlikaya’nın bayram ziyareti için Konya’da bulunduğu, yağmurun şiddetini artırmasıyla birlikte anında İstanbul’a döndüğü belirtildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelen eleştiriler üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, il dışında olduğunu doğrulayarak şu ifadeleri kullandı: “Bayram günü ikindi saatlerinde ailemle il dışındaydım. Sabaha karşı 03.30’dan itibaren yağışı takip ettim, ekipleri yönettim. 3 binden fazla emekçi ve yöneticilerimle koordine olduk. İstanbul sıra dışı bir yağışı az sorunla atlatmıştır. Tüm hemşehrilerime huzurlu bayramlar dilerim.

Gelenek bozulmadı!

İstanbul’a bir gecede, ortalama temmuz yağışının 5 katı yağış düştü. 3.179 personelimiz olağanüstü yağışın yarattığı sorunlara müdahale etti. Şu an 360 personelimiz sadece Haramidere’de çalışmaya devam ediyor. 3 yıldır altyapı çalışması yaptığımız hiçbir noktada sorun yaşanmadı.”

Her afette kendini şehir dışına atan ve vatandaşının yanında olmak yerine serin sularda yüzmeyi ya da kayak yapmayı tercih eden, bunu da bir hak olarak gören Ekrem İmamoğlu’na en büyük tepki kendi taraftarlarından geldi. Bir mesajda, “Cumhurbaşkanı birkaç saat uyuyor, gece gündüz mesai yapıyor. Bizim cumhurbaşkanı adayımız tatilden dönmüyor. Bu adam Türkiye’yi denizden mi yönetecek” ifadeleri yer aldı.

Fox Tv Ana Haber sunucusu Burak Birsen de canlı yayında İmamoğlu’nu eleştirdi. Birsen, “Ekrem Bey, ailesiyle beraber tatildeymiş, eskiden yaptığı gibi. Eskiden de sel felaketi yaşanırken Bodrum’da tatildeydi, depremzedeleri ziyaret ettikten sonra kayak tatiline gitmişti, karla mücadele edilirken büyükelçilerle görüşmeye gitmişti. Bunları yapmamak lazım” dedi.

HaberTürk’teki programında, Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarını okuyan sunucu Mehmet Akif Ersoy ise, “İstanbul dün bir sel felaketi yaşadı ve bunun olacağı günler öncesinden belliydi. Yine aynı şeyleri yaşıyoruz, biz isterdik ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu bir şekilde o çalışmalara katılsın, vatandaşı bilgilendirsin ama nedense biz bu meseleyi üç senedir çok benzer durumlarda yaşıyoruz. Ama Sayın İmamoğlu bu tür durumlarda şehir dışında olmak konusunda ısrarlı. Takdir İstanbulluların” diyerek tepki gösterdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Guterres'ten dikkat çeken 'Suriye' açıklaması

Guterres'ten dikkat çeken 'Suriye' açıklaması