24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem 'Almanya Yunanistan'ı kullanıyor'

'Almanya Yunanistan'ı kullanıyor'

Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş, Almanya'nın Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı kullandığını ifade etti. Almanya'nın Akdeniz'de çeşitli planlar yaptığını dile getiren, Karakuş, "Yunanistan bir figüran rolünde. Burada esas olan Almanya. Almanya, Akdeniz'de böyle bir paylaşmayı arzu ediyor mu? Çünkü Almanya'nın Akdeniz'deki emelleri başka" dedi.      

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'Almanya Yunanistan'ı kullanıyor'

Türkiye karşısında çaresiz kalan ve bölgede hiçbir varlık gösteremeyen Yunanistan, Oruç Reis'in beraberindeki donanmayla birlikte bölgeye intikal ederek çalışmalara başlaması sonrası paniğe kapılarak Avrupa Birliği'nden yardım istedi.

Yunanistan Türkiye'ye karşı ne yapacağını kara kara düşünürken Emekli Hava Korgeneral Erdoğan Karakuş bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye karşısındaki asıl ülkenin Almanya olduğunu belirten Karakuş, "Yunanistan bir figüran rolünde. Burada esas olan Almanya. Almanya, Akdeniz'de böyle bir paylaşmayı arzu ediyor mu? Çünkü Almanya'nın Akdeniz'deki emelleri başka" dedi.

Karakuş yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"Almanya yeniden toparlanınca ilk işi Yugoslavya'yı parçalamak oldu. Bugünün parasıyla her yıl 150 milyar dolarlık turist gideri var. Yugoslavya'yı parçalayarak Adriyatik'te Hırvatistan üzerinden bir yer kapmayı planladı ve bu planını yaparken de Hırvatistan'a yardım amacıyla Adriyatk'in tamamen kuzeyden güneye kadar olan bütün kıyısını ele geçirecekti. Fakat ABD bunu görünce araya girdi. Yugoslavya'nın parçalanması olayı farklı gelişti.

İspanya'dan 30 milyar dolara birkaç adayı almak istedi. İspanya'da meclisten geçmedi. Oradan atladı Kıbrıs'ı ele geçirmek için Annan Planı ile önümüze gelindi. Eğer KKTC ortadan kalksaydı, bütün Doğu Akdeniz'in deniz sahasını elde ettiği gibi hava sahası da ele geçirecekti. Kıbrıs Türklerinin birçok mallarını Almanlar satın alacaktı. Kıbrıs'a Almanya konacaktı."

"Almanya Yunanistan'ı kullanıyor"
İngiltere'nin Almanya'nın bu oyununu gördüğünü kaydeden Karakuş, "İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ana sebebi budur. İngiltere, Almanya'nın aynen 2. Dünya Savaşı'ndan önceki hırsı aynen taşıyor diye ayrıldı. Almanya parasal gücü ile her yere bir yerde ulaşmaya çalışıyor." diye konuştu.

Almanya'nın Yunanistan'ı Türkiye'ye karşı bir piyon olarak kullandığını ifade eden Karakuş, "Bir anlaşma olacaksa ancak Almanya'nın iknası ile olabilir. Almanya'da bunu istemez çünkü hava sahasını tamamen Almanya düzleştirmiş, AB'yi hava sahası yapmış. Kıbrıs'ı da içine aldığı takdirde Avrupa'dan kalkan bir uçak dümdüz bir şekilde Hindistan'a, Asya'ya gidebilecek. Almanya Yunanistan'ı kullanıyor. Yunanistan'ın orada bir hakkı olmadığını biliyor. Yunanistan'ı kışkırtarak bu noktaya getiriyor." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
G.Saraylı isim hakkında suç duyurusu

G.Saraylı isim hakkında suç duyurusu