18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Eski hakem Selçuk Dereli, 'Heimlich' manevrasıyla hayat kurtardı

Eski hakem Selçuk Dereli, 'Heimlich' manevrasıyla hayat kurtardı

Ankara'da eski hakem Selçuk Dereli, nefes borusuna yemek kaçan Hamire Tuğutlu Toygartepe'ye 'Heimlich' manevrasıyla müdahale ederek hayatını kurtardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

FIFA kokartlı eski hakem Selçuk Dereli, Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bir restoranda yemek yerken bir kadının hayatını kurtardı. Nefes borusuna yiyecek kaçan Hamire Tuğutlu Toygartepe (62), Dereli'nin hızlı müdahalesi sayesinde hayata tutundu.

Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Dereli, eşine ait restoranda yemek yerken, Toygartepe'nin nefes alamadığını fark etti. Hemen müdahale eden Dereli, 'Heimlich' manevrası ile Toygartepe’nin boğazına kaçan yiyeceği çıkararak, onun yeniden nefes almasını sağladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

İlk Yardım Eğitimi Sayesinde Hızlı Müdahale

Selçuk Dereli, beden eğitimi ve spor bölümü mezunu olduğunu ve ilk yardım eğitimi aldığını belirterek şunları söyledi: “Nefes alamayan bir hanımefendinin fenalaştığını gördüm. Hemen Heimlich manevrası yaparak nefes borusundaki maddeyi çıkardım. Çok şükür, tekrar nefes almaya başladı."

İlk Yardımın Önemi

Dereli, böyle durumlarda soğukkanlı olmanın önemine dikkat çekerek, "Bu tür olaylarda nefes borusuna kaçan maddeyi dışarıya çıkarmak kritik. İlk yardım eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu bilgi, insanları hayata tekrar bağlayabilir." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AK Parti'den "çözüm süreci" açıklaması

AK Parti'den "çözüm süreci" açıklaması