24 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Gerçeğe aykırı bilgi paylaşımı yargının kararıyla suç sayılacak

Gerçeğe aykırı bilgi paylaşımı yargının kararıyla suç sayılacak

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Bir kişinin gerçeğe aykırı bir bilgiyi paylaşmasını suç haline getirmiyoruz. Biz yargının karar verebileceği bir şekilde dezenformasyon eylemini suç haline getiriyoruz. Diyorlar ki, her yanıltıcı bilgiyi kullanan suç işlemiş olacak. Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gerçeğe aykırı bilgi paylaşımı yargının kararıyla suç sayılacak

Dezenformasyon yasası Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Düzenlemenin 29'uncu maddesi hakkında muhalefetin eleştirilerine, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TRT Haber canlı yayınında yanıt verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Dezenformasyonun asıl hedefi toplum, kamu düzeni ve kamu barışı. Dezenformasyon koordinasyon içerisinde organize bir şekilde bir amaca dönük bir yanlış bilgiyi yayma işidir. Ve burada da dezenformasyonun sonucu gerçekle yalanın birbirinden ayırt edilemez hale gelmesidir. Yani bir teröristin gazeteci, bir gazetecinin teröriste dönüştürülme sürecidir" dedi. 

"Bu yasaya sansür demek bir propagandadan ibaret"

Ünal, "Bir kişinin gerçeğe aykırı bir bilgiyi paylaşmasını suç haline getirmiyoruz. Biz 5 unsurla beraber yargının karar verebileceği bir şekilde dezenformasyon eylemini suç haline getiriyoruz. Bu yasada siz sansür niteliği taşıyan bir düzenlemeyi gösterebilir misiniz? Hukuki açıdan teknik bir sorun varsa çıkarsınız söylersiniz. Bu sansürdür demek bir propagandadan ibaret" ifadelerine yer verdi.

"Basın kartı hususunu da yasal güvence altına aldık"

İnternet medyasının yasal bir zemine kavuştuğunu söyleyen Ünal, "Bugün internet medyası mensuplarının gazetecilerin sahip olduğu tüm haklara sahip olduğu gibi aynı şekilde sorumluluklara da sahip oldu. Bu düzenlemeyi yaparken Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 10. Maddesini esas aldık. Çünkü birinci fıkrası ifade özgürlüğünü, ikinci fıkrası da bundan doğan sorumlulukları düzenliyor. Bununla birlikte internet medyacıları basın kartına sahip olacaklar. Basın kartı hususunu da yasal güvence altına aldık" diye konuştu. 

Ünal, “başörtüsüne anayasal teminat sağlamak” için yapılan çalışmayı da değerlendirdi.

Ünal, "irademiz son derece açık, kadınların başını açmasını da kapatmasını da bir özgürlük olarak anayasal güvenceye almak istiyoruz" dedi.

"Kadın üzerinden bu tür politikalar yürütmek son derece yanlıştır"

Bu konudaki iradenin son derece açık olduğunu vurgulayan Ünal sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bu konuda bir kadının başını kapatması kadar başını açması da kendi kişisel özgürlüğüyle ilgilidir. Biz de AK Parti olarak diyoruz ki, her kadın başını açmak ya da kapatmak konusunda özgürdür. Bu onun kişisel tercihidir ve kadın üzerinden bu tür politikalar yürütmek son derece yanlıştır ve biz gelin kadının başını açmasını da, başını kapatmasını da bir özgürlük olarak. Anayasal güvence altına alalım diyoruz. Bizim söylediğimiz bu."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası faiz kararını 20 Ekim'de açıklayacak

Merkez Bankası faiz kararını 20 Ekim'de açıklayacak