20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem HDP’den ortak aday sözleşmesi

HDP’den ortak aday sözleşmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla birlikte iktidar olacağız” sözlerine HDP açıklık getirdi. HDP’li Erol Katırcıoğlu ‘dostların’ içinde HDP’nin de olduğunu net sözlerle ifade etti. Ortak adaylık için ise HDP’nin yok sayılamayacağını, oturup konuşup, sözleşme yapılması gerektiğini belirtti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HDP’den ortak aday sözleşmesi

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yönettiği ve daha önce defalarca kapatılan haber sitesi Kronos’a açıklamalarda bulunan HDP’li Erol Katırcıoğlu, İYİ Parti ve CHP’ye mesaj gönderdi.

HDP’li Erol Katırcıoğlu, CHP ile İYİ Parti’nin HDP olmadan iktidara gelemeyeceğini savundu. “Oturup konuşalım, bir sözleşme yapalım” diyerek çağrıda bulunan Katırcıoğlu, “CHP daha fazla bizimle bir şey yapmak ister gibi. Kılıçdaroğlu’nun ‘dostlarla’ dediği şeyin içinde biz de varız anlaşılan. Yüzde 10’un üzerinde oy potansiyelimiz var. Kimin Cumhurbaşkanı olacağına da biz karar veririz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un geçmişte bir TV kanalına yaptığı açıklamada dostların içinde HDP’nin de olduğunu itiraf etmesi Katırcıoğlu’nun sözlerini doğruladı.

“OTURUP KONUŞALIM BIR SÖZLEŞME YAPALIM”

HDP’li Katırcıoğlu, 24 Haziran seçimlerinde CHP ve İYİ Parti ile HDP arasındaki birlikteliğin ve ortak çalışmanın bir sonraki seçimlerde olup olmayacağına ilişkin de şunları söyledi:

“Maalesef CHP bunu iyi kullanamadı. İktidara gelecekler ve problem olmayacak. Böyle bir şey yok. Olmayacak böyle bir şey. Seni iktidara taşıyacak olanlar da bizim partinin tabanı esasında. Aynı şeyi Meral Akşener’in partisi için de söyleyebiliriz. Oturup konuşalım. Bir sözleşme yapalım. İktidara gelirsek ne yapacağız, hedeflerimizi koyalım” diye konuştu.

CHP’LI TANRIKULU: HDP DOSTUMUZ, YANINDAYIZ

Diyarbakır’ın yerel televizyon kanalında dikkat çeken açıklamalar yapan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği ‘Dostlarımızla ittifak olacağız’ söyleminin özenle seçilmiş bir kavram olduğunu vurguladı.

CHP’li Tanrıkulu, “Genel Başkanımız ‘dostlarımız’ derken sadece Millet İttifakı’ndaki partileri kastetseydi ‘Millet İttifakı’ derdi. Dostlarımız özenle seçilmiş bir kavramdır’ ifadelerini kullandı. HDP’nin büyük baskı altında olduğunu belirten Tanrıkulu, “Dostunuzuz, dayanışma içerisindeyiz. Umutsuz olmayın. Ne yaparsak beraber yapacağız. Bize güvenin” diye konuştu.

‘HDP’NIN SAYESINDE AYAKTALAR’

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu muhalefet partilerinin gücünü HDP’den aldığını iddia ederek, ayaklanmaya çağırdı. Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarla HDP’ye kapatma davası arasında bağ kuran terörist Karasu, “CHP’sinden, Saadet Partisi’ne kadar birçok parti ayakta kaldıysa bu HDP’nin direnişiyle oldu. On binler çıksa sokağa bu iktidar bitmiştir” diyerek zillet ittifakına mesaj gönderdi.

YEREL SEÇIMLERDE AYYUKA ÇIKMIŞTI

31 Mart yerel seçimlerinde HDP Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde aday çıkarmayarak İP ile birlikte CHP’nin adayını desteklemişti. Bu süreçte HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli “Kürdistan’da kazanıp, batıda kaybettireceğiz” sözleriyle ittifak stratejilerini açıklamıştı. Bu sözlere ne CHP ne de İP’ten hiçbir tepki gelmemesi ise dikkatlerden kaçmamıştı.

HDP ve Kandil’deki terör yuvasından yapılan açıklamalarda da CHP’nin adaylarının desteklenmesi istenmiş, adayların kazanması hâlinde ise HDP’nin oylarının yok sayılamayacağı yönünde tehditler havada uçmuştu.

İTTIFAKTA ‘PAZARLIK’ STRATEJISI 2023

2023 yılında yapılacak seçimler öncesi ittifak stratejilerini bakanlık ve yönetimde görev alma gibi pazarlıkların belirlediği netlik kazandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortak adayın kazanması hâlinde ittifakta yer alan parti liderlerinin yönetimde görev alacağını söylemişti. CHP 26. Dönem Milletvekili Dursun Çiçek, HDP’ye bakanlık verilebileceğini, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise ‘HDP’liler bakan olamaz demek demokrasiye kötülüktür’ diyerek süreci özetlemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Oylum Talu kimdir, hayat hikayesi, nasıl? Oylum Talu kaç yaşında, nereli, boyu kaç?

Oylum Talu kimdir, hayat hikayesi, nasıl? Oylum Talu kaç yaşında, nereli, boyu kaç?