25 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İbrahim Çenet: Osmaniye'de geleceğin girişimcilerini yetiştireceğiz

İbrahim Çenet: Osmaniye'de geleceğin girişimcilerini yetiştireceğiz

Osmaniye Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesi’nde yapımı devam eden “Girişimcilik Merkezi” inşaatı devam ediyor. Tamamlandığında 400 metre kare kapalı alanda hizmet verecek olan merkezde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, amaçlarının geleceğin girişimcilerini yetiştirmek olduğunu söyledi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İbrahim Çenet: Osmaniye'de geleceğin girişimcilerini yetiştireceğiz
KAYNAK: Haber Merkezi

Osmaniye Belediyesi “Proje ve Hizmet Üretebilen Çalışan Bir Belediyecilik” anlayışıyla çalışmalarına durmaksızın devam ederken, belediyenin yeni parlayan yıldızı olan ‘Girişimcilik Merkezi’nin inşaatı Şirinevler Mahallesi’nde yükseliyor. 

Tamamlandığında 250 metrekare zemin 150 metrekare asma kat olmak üzere toplamda 400 metrekare alanda geleceğin girişimcilerini yetiştirmek üzere hizmet verecek olan merkez de 2 Ar-Ge Eğitim Atölyesi, 1 Uygulama Atölyesi, 1 E-Ticaret Atölyesi, 1 Yönetici Odası, 1 Mutfaklı Kafeterya yer alacak. Yapımı devam eden Girişimcilik Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Serhan Yıldız’dan merkezle ilgili brifing aldı. 

İnşaat alanında yaptığı incelemeler esnasında merkezin hızlı ilerlediğini belirten Başkan Çenet, inşaatta çalışan işçilerle de bir süre sohbet ederek kolaylıklar diledi. İncelemelerinin ardından merkezle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “Saygıdeğer hemşerilerim sizleri bu sabah Şirinevler Mahallemizden selamlıyoruz. Gençlerimize ve kadınlarımıza yönelik geleceğin girişimcilerini yetiştirmek üzere güzel bir Girişimcilik Merkezi hazırlıyoruz. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’mızla protokollerimizi imzaladık ve Dünya Bankası kaynaklı 295 Bin Euro değerinde bir kaynak kullanacağız. Geleceğin girişimcilerini inşallah üniversitemizle, KOSGEB’imizle, iş dünyamızla hep birlikte el ele verip kendi ayakları üzerinde duran ve girişimci olarak hayatına devam edecek olan yeni nesilleri yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

FAKIUŞAĞI KAFELER CADDESi HiZMETE AÇILDI

Osmaniye Belediyesi, Fakıuşağı Mahallesi Kafeler Caddesi’ni yeni görümüyle vatandaşların hizmetine sundu. Altyapı çalışmaları tamamlanmasının hemen ardından zemin iyileştirme ve asfalt serim işlemlerinin de hızlıca yapıldığı kafeler caddesi Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, MHP Merkez İlçe Başkanı Bilal Çenet, OTSO Başkanı Devrim Murat Aksoy ve belediye meclis üyeleri de katılımıyla kesilen kurdelenin ardından trafiğe açıldı.

Programa katılan protokol üyeleri Başkan Çenet’e teşekkürlerini ileterek, Osmaniye’ye hizmet noktasında başarılar dilediler. Estetik görünümüyle bölge halkının büyük beğenisini alan ve üniversite öğrencilerinin de yoğun olarak kullandığı kafeler caddesinde incelemelerde bulunarak esnaflara ve bölge halkına hayırlı olsun temennilerin de bulunan Belediye Başkanı Çenet, yüksek kalitede 790 ton asfalt serildiğini ve daha önce kaldırımı olmayan caddede 850 metre uzunluğunda kaldırım yaptıklarını belirtti.

Bahane üreten değil her zaman hizmet üreten olacağız diyen Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, “inşallah bu yollarımız Osmaniye’mizin bütün mahallelerinde olacak. Hemşerilerimizi tozdan topraktan en kısa sürede kurtaracağız. Osmaniye’de önce ana arter yollar olmak üzere girmeyeceğimiz sokak kalmayacak. Altyapı çalışmalarını süratle sürdürüyoruz. Tamamlanan bölgelerde vakit kaybetmeden yol çalışmalarını yapıyoruz. Çünkü biz çalışmak için geldik, vatandaşlarımız üretmemiz için yetki verdi. Bizlerde hemşerilerimizin bu güvenini boşa çıkarmamak için gece yatmadan gündüz oturmadan koşacağız, çalışacağız, durmayacağız. Tüm Osmaniyeli vatandaşlarımızı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” İfadelerini kullandı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, “Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yol çok kaliteli, Osmaniyeli hemşerilerimize layık bir yol oldu. Bu yol bizim içinde ayrı bir anlam ifade ediyor. Öğrencilerimiz bu caddeyi çokça kullanıyorlar. Bu sene de 18 bin 500 civarında bir rakamla öğrenci sayısında en fazla noktaya ulaştık. Şehrimizin bu tip yollara kavuşması bizim için de öğrencilerimiz için de çok önemli. Üniversitemizin cazibesini artırıyor. Tercih edilebilirlik oranı bununla da ilişkili. Bu nedenle ben sayın başkanımıza ve mesai arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. Cadde boyunca protokol üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan İbrahim Çenet’e bölge esnafı ve vatandaşlar yoğun ilgi göstererek teşekkürlerini ilettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cilt bakımı ve doğal kürlerle mükemmel cilde ulaşın! İşte öneriler...

Cilt bakımı ve doğal kürlerle mükemmel cilde ulaşın! İşte öneriler...