21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İDDEF, Kurban Bayramı'nda 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

İDDEF, Kurban Bayramı'nda 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), Kurban Bayramı'nda Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İDDEF, Kurban Bayramı'nda 3,5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor

AA - İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Türkiye'deki insani yardım kuruluşları kurban organizasyonlarıyla dünyanın dört bir yanına ulaşma hazırlıklarını tamamlarken, Türkiye'den dünyaya uzanacak kardeşlik eli sofralarda mutluluk olacak.

40 ülke 264 bölgede kurban kesim ve dağıtım çalışmaları yapacak olan İDDEF de Afrika, Asya, Ortadoğu ve Balkanlar'daki 3,5 milyon gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. Bu vesileyle kardeşliğin pekişmesini amaçlayan İDDEF'in Afrika ülkelerindeki ekipleri Kurban Bayramı'yla ilgili mesajlar verdi.

İDDEF Etiyopya Temsilcisi Muhammed Abdüsselam, Kurban Bayramı'nın paylaşma ve ikram etme günleri olduğunu, faziletli ve mübarek günlere doğru yaklaşıldığını belirtti.

Bu günlerde, ihtiyaç sahiplerinin hatırlanması gerektiğine işaret eden Abdüsselam, "İDDEF olarak, hayırseverlerin emanet ettiği 700 büyükbaş ve 1000 küçükbaş hayvanın, Etiyopya'da kesilmesi için hazırlıklar tamamlandı. Kurban programını en güzel şekilde yerine getirebilmek adına saha ekibi olarak çalışmalarımıza başladık. Etiyopya'da başkent Addis Ababa, Tora, Bohditi ve Elkeso şehirlerinde kurban kesimi ve dağıtımı yapılacak. Bu şehirlerde Allah'ın izniyle 8 binin üzerinde aile kurban organizasyonundan istifade edecek." ifadelerini kullandı.

İDDEF Somali Temsilcisi Mahmud Şeyh Ömer ise kurban dağıtımı için en ihtiyaçlı bölgelerin seçildiğini belirterek, bağışçı ile ihtiyaç sahibi arasında gönül köprüleri kurulacağını kaydetti.

Kurban seçim ve kesimlerinin İslami usul ve kaidelere göre gerçekleştiğini ifade eden Şeyh Ömer, şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı'nda kesmek üzere kurbanlık hayvan alımını tamamladık. İslami usullere uygun şekilde, yaşı tam olan ve noksanlığı bulunmayan en iyi hayvanı bulmak için çalıştık. Veteriner hekim tavsiyelerine de dikkat ederek hayvanların hasta olmamasına önem gösteriyoruz. İnşallah 2021 kurban organizasyonu kapsamında Somali'de İşa, Tevfik, Darusselam, Bırdal, Unuk ve Unay bölgelerinde kesim yapacağız. Bu bölgeleri seçmemizdeki en büyük etken ise buralarda ihtiyacın daha fazla olmasıdır. Kesimden sonra kurban paylarını gerçek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırarak gönülden gönüle dua köprüleri kuracağız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Koca: Üç ilde Delta plus varyantı tespit edildi

Bakan Koca: Üç ilde Delta plus varyantı tespit edildi