21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İkamet Kart tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

İkamet Kart tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, "İkamet Kart " projesi kapsamında Esnaf Odası Başkanları ile bir araya geldi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İkamet Kart tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen "İkamet Kart " projesi toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK; 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimi öncesinde kamuoyuyla paylaştığımız ve çok önemli gördüğümüz projelerimizden birisi olan “İkamet Kart” projemizin geldiği noktayı ve bundan sonraki süreci sizlerle paylaşmak üzere bir araya geldik, dedi.

2019 Yılı 31 Aralık tarihi itibariyle kesinleşen Türkiye İstatistik Kurumu verilerini dikkate aldığımızda Kütahya Türkiye’deki genel yüzde 1.4 oranındaki nüfus artışında payını yeterince alamamıştır diyen Başkan IŞIK; İl genelinde toplamda 1300 civarında bir nüfus artışıyla 10 binde 3 gibi bir artışı gerçekleştirdik. Merkez dışındaki toplam 12 ilçemizin maalesef 11’de 5 bine yakın göç verdik. Sadece Gediz İlçemizde 500’e yakın bir artışın yanında Kütahya Merkez İlçemizde toplam 6 bin 318 kişi net nüfus artışı sağladık. Bu artış ile il genelindeki 5 bin kaybı kapattık, üzerine bin 300 civarında artış sağladık. 

31 Mart seçimleri öncesi şehrimizden farklı şehirlere nüfus hareketleri oldu. Bu vatandaşlarımızın bir kısmı geri geldi, bir kısmı gelmedi.  İkamet Kart projemiz kapsamında ise yaklaşık 11 bin üniversite öğrencimiz ikametini Kütahya’ya aldı. Bize inanan, güvenen öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Biz İkamet Kart projemiz ile bir tarih yazdık. Bu güne kadar Kütahya Belediyesi 100 bin nüfus ile 250 bin nüfus arasında nüfusa sahip belediyeler arasında yer alırken, şuanda kesinleşmiş 252 bin 633 net nüfusu ile 250 bini aşan ve 250 bin ile 500 bin nüfus arasında yer alan belediyeler arasına girdi. Hayırlı uğurlu olsun. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu rakama çıktık. Amacımız burada kalmayı sağlamak ve bundan sonraki süreçte gelişmeyi sistematik bir şekilde devam ettirmektir.

Bu artışla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Merkezi Gelir Bütçesi Vergi Gelirlerinden aldığımız payı, öğrenci başına gelecek rakamla beraber yılda 6 milyon lira civarında. 1 Yıl önceki nüfusa göre aldığımız pay ile bu yıl şubat ayında yeni nüfusa göre aldığımız payı karşılaştırdığımızda aylık yaklaşık 4 buçuk milyon TL. İkamet Kart projemizin 1 yıllık getirisi ise 54 milyon TL. Projemizin sosyal ve siyasi birçok katkısı daha oldu. Vatandaşlarımıza ne söz verdiysek onu yerinde getirmeye devam edeceğiz, dedi.

Toplantının İkamet Kart projesinin bir bileşeni olan Esnaf Odalarının yapacağı katkıyla ilgili olduğunu söyleyen Başkan IŞIK; ilgili odalarımızın başkanları aracılığıyla işyerlerimize dağıtılmak üzere ‘İşyerimizde %10 T.C. Kütahya Belediyesi İkamet Kart İndirimi Uygulanmaktadır’ yazılı 5 bin adet sticker hazırladık. 

Bunu ilgili işyerlerimiz camına yapıştıracak ve buraya giren İkamet Kart sahibi öğrencimiz o odamızın esnafının gönüllülük esası ile yapmış olduğu indirimden yararlanacak. Yüzdelik oranları her işyerine göre değişmektedir. İnşallah önümüzdeki pazartesi günü belediyemiz konferans salonun İkamet Kartlarımızı öğrencilerimize takdim edeceğiz. Projemiz kapsamında İkamet Kart sahibi olan üniversite öğrencilerimiz Kütahya Belediyesinin ulaşım, su ve sosyal tesis indirimlerinden yararlanabilecek. Ayrıca öğrencilerimiz kendi eşyalarını belediyemize getirmeleri halinde %50 kuru temizleme indiriminden de yararlanabilecek. Sosyal Yardım kriterlerine sahip olan öğrencilerimiz ise tüm ulaşım giderlerini %100 oranında Kütahya Belediyesi karşılayacak.  

Şehrimizde bulunan dernekler, vakıflar, iş insanları veya vatandaşlarımızdan ben üniversite öğrencilerimize burs vermek istiyorum diyen kişilerin Kütahya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne başvurmaları halinde her yıl 1 kez noter huzurunda yapacağımız çekilişle yardım çeki teslim edeceğiz. Bizim hayalimiz barışmış sevgiyle birbirini kucaklayan Kütahya, ifadelerini kullandı. 

Programda Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK ile Kütahya Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Odası Başkanı İbrahim YİĞİT, katkı sağlayan Esnaf Odası Başkanlarına teşekkürlerini sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cristiano Ronaldo karantinaya alındı

Cristiano Ronaldo karantinaya alındı