23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İttifakınız yerin dibine batsın

İttifakınız yerin dibine batsın

Yerel seçimlerde PKK’nın siyasi şubesi HDP ile ittifak kuran CHP ve İP, HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’ın 2023 seçimleri için kurulacak ittifakın “Öcalan’a özgürlük ittifakı olacak” açıklaması ile zilletin boyutunu İmralı’ya taşıdılar.

5 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İttifakınız yerin dibine batsın

PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Şırnak’ta yaptığı konuşmada teröristbaşı Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısında bulundu. Konuşmasında sık sık Cumhur İttifakı’nı eleştiren Sancar, Türkiye’de bir Kürt sorunu olduğunu ve bunun da çözümünün HDP ve Öcalan olduğunu ifade etti. ‘İmralı’daki tecrit mutlaka sona ermelidir’ diyen Sancar, “Uygulanan bu tecride karşı ittifak kuracağız” ifadelerini kullandı. 31 Mart Yerel Seçimlerinde İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok büyükşehirde ortak aday çıkaran CHP-HDP-İP ittifakı yeni bir sürece kapı araladı.

2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri için de ortak aday etrafında birleşme tartışmalarının yapıldığı ittifakta pazarlıklar kızışmaya başladı. İttifakın diğer ortakları tarafından HDP’ye yönetimde temsil ve iki bakanlık sözünün verilmesinin ardından PKK’nın meclis uzantısından yeni bir talep daha geldi. HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, Şırnak’ta yaptığı bir konuşmada kurulacak ittifakın ‘Öcalan’a özgürlük ittifakı’ olacağını söyledi.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YİNE SESSİZ

31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP-HDPİP ittifakına destek açıklamaları yapan PKK’nın Kandil’deki sözde yöneticilerine sessiz kalan Kılıçdaroğlu ve Akşener, Sancar’ın açıklamaları karşısında da sessizliğe bürünmeyi sürdürdüler. Yerel seçim kampanyalarının devam ettiği süreçte Kandil’den yapılan çağrıda CHP ve İP’in seçim sonrasında kendilerini yok sayamayacağı tehdidi yükselmiş ve PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin tehditlerine CHP ve İP’ten hiçbir tepki gelmemişti. Dönemin HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’nin, “İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve Ankara’da Mansur Yavaş da bilecek ki kazanmışlarsa bu HDP sayesindedir. HDP’yi yok sayamazlar” tehdidine ve “Kürdistan’da kazanıp batıda AKP ve MHP’ye kaybettireceğiz” ifadelerine de sessiz kalmışlardı. HDP’li Mithat Sancar’ın Şırnak’ta yaptığı konuşmada ittifak ortaklarına ‘Öcalan’a özgürlük’ göndermesine de sessiz kalan Kılıçdaroğlu ve Akşener’in bu sözler karşısında nasıl bir tepki verecekleri merak konusu oldu. Şu ana kadar ne CHP ne de İP yönetiminden herhangi bir tepki gelmemesi dikkat çekti.

HDP, ORTAKLARINI TEHDİDE DEVAM EDİYOR

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında, Millet İttifakı ile ilişkilerine ve 2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinmiş, muhalefet ile ortak aday çıkarmanın iyi bir seçenek olduğunu vurgulayarak, ‘İttifakı kim bozarsa büyük vebalin altında kalacaktır’ demişti. Daha önce de HDP’li belediyelere atanan kayyum, Meclise gönderilen fezlekeler ve kapatma davası konusunda da CHP ve İP’i seslerini yükseltmeye davet eden Sancar, ittifak ortaklarından beklediği karşılığı bulmuş, Kılıçdaroğlu ve Akşener HDP’liler hakkında hazırlanan fezlekeler ve kapatma davasına karşı çıkmıştı.

HDP’nin diğer Eş Başkanı Pervin Buldan ise sık sık ‘şeffaf ittifak’ vurgusu yapmış ve ittifak ortaklarının kendilerini yalnız bıraktığından sitem etmişti.

31 Mart yerel seçimlerine atıf yapan Buldan, ‘Kimse bizden koşulsuz destek vereceğimiz gibi bir yanlışa kapılmasın’ diyerek ittifak ortaklarını uyarmıştı. Daha sonra bir canlı yayında konuşan HDP’li Pervin Buldan, 2023 yılında yapılacak seçimleri işaret ederek, muhalefet partilerine ‘Yeniden bir araya gelelim’ çağrısı yapmıştı. Buldan, ‘Türkiye’nin geleceği açısından, bizim bir araya gelmemiz kaçınılmaz bir mesele hâline geldi’ ifadelerini kullanmıştı.

VİCDANLARI KARARTAN BİR SİYASET

Türkiye’nin terörle mücadelede verdiği onca şehidi görmezden gelerek PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapan CHP ve İP’e vatandaşın tepkisi de dinmek bilmiyor. Siyaseten alacakları birkaç oy uğruna milli ve manevi değerlerimizi çiğneyenleri, bölünme düşü görenleri ve PKK’yı kınamayanları kendine yoldaş edinenler gittikleri her yerde şehit yakınlarının tepkileriyle karşılaşıyor. Vicdanen kararan bir siyaset anlayışının hem sandıkta hem de hukuken cevap bulması için bir taraftan demokratik sistem işletilirken diğer taraftan da PKK terör örgütünün siyasi uzantılarına karşı Ankara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kapatma davası açılıyor. TBMM’ye gönderilen terör örgütü ile iltisak ve propagandasını yapmak suçlarından hazırlanan fezlekeler ile de siyaseten mücadele sürdürülüyor. PKK’nın sınır içi ve dışındaki militanlarını etkisiz hâle getirmek için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet tarafından başarılı operasyonlar icra ediliyor. Diyarbakır’daki anneler nöbetlerine aralıksız devam ederek terör örgütünün elinden çocuklarını kurtarmaya çalışıyor.

TERÖRE CESARET VERİYORLAR

CHP-İP-HDP ittifakında pazarlıklar giderek ısınmaya başladı. 31 Mart yerel seçimlerinde belediyeler üzerinden pazarlık masası kuranlar gözlerini 2023 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimlerine çevirdi. Zillet ittifakı seçimleri kazanabilmek adına milli değerleri yok edecek ittifaklara kapı aralıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerin kazanılması hâlinde ittifak liderlerinin yönetimde yer alacağını söylerken bazı CHP’li yöneticiler ise HDP’ye iki bakanlık verilebileceği itirafında bulunmuştu. HDP’nin yönetimde pay almak istemesi ve ittifakın diğer ortaklarını sürekli tehdit etmesinde yeni bir aşamaya geçildi. Cumhur İttifakı’nı eleştiren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar kurulacak ittifakın bebek katili ‘Öcalan’a özgürlük ittifakı’ olacağını söyledi. Skandal bir çağrıda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, teröristbaşı Öcalan için özgürlük istedi. Cumhur İttifakı’nı eleştiren Mithat Sancar, çözümün teröristbaşında olduğunu savundu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından yapılan CHP-HDP-İP ittifakına destek açıklamalarına sessiz kalan Kılıçdaroğlu ve Akşener, HDP’li Sancar’ın çağrısına yönelik de yine sessizliğe büründü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Daralmaya güçlü tavır

Daralmaya güçlü tavır