16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem İTÜ Rektörü Mandal: Geleceği hep birlikte dönüştüreceğiz

İTÜ Rektörü Mandal: Geleceği hep birlikte dönüştüreceğiz

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, “Bilimin ışığında, araştırmaya ve öğrenmeye devam ederek geleceği hep birlikte dönüştüreceğiz” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İTÜ Rektörü Mandal: Geleceği hep birlikte dönüştüreceğiz

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, görevini büyük bir heyecan ve sorumlulukla üstlendiğini belirterek, “İTÜ tarihinde bir ilk olmanın da gururunu yaşıyorum. Çünkü üniversite rektörünü bugüne kadar hep kendi içinden yetişmiş biri olmuştu. Ve ben başka bir üniversitede yetişmiş biri olarak ilk defa İTÜ rektörü görevini üstlendim. Gururluyum. Kadromuzla birlikte daha iyisini yapmak için çalışacağız” dedi.

Yeni adımlar atacağız

Rektör Prof. Dr.Hasan Mandal, yeni dönemde İTÜ Ailesi’yle birlikte ülkemize ve insanlığa katkılar sunmayı amaçladıklarına da dikkat çekti: 
“İstanbul Teknik Üniversitesi, tarihi boyunca ülkemizin bilim, mühendislik ve teknoloji alanlarında en önde gelen kurumlardan biri olmuştur. Bu köklü geçmişe sahip üniversitemizin sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren projelere imza atması için hep birlikte çalışacağız. İTÜ’nün bilim yolundaki 250 yıllık ilerleyişinde hep birlikte yeni adımlar atacağız, milli teknoloji hamlesine katkı sağlamak ve insanlığa faydalı çıktılar üretmek için tüm İTÜ Ailesi olarak seferber olacağız…”

Yeni başarı hikayeleri yazacağız

Göreve başlar başlamaz kolları sıvayan Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal, yeni başarı hikâyeleri yazma hedefini ise şu sözlerle dile getirdi: “Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha da güçlü bir konuma gelmesi için önemli projelere imza atacağımıza inanıyorum. Eğitimde, araştırmada ve topluma katkı sunmada yeni başarı hikâyeleri yazmak en büyük hedefimiz olacak. Üniversitemize önemli katkılarda bulunan önceki Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya ve 250 yıllık geçmişimizde emeği geçen tüm İTÜ’lülere içtenlikle teşekkür ederim. Bilimin ışığında, hep birlikte araştırmaya ve öğrenmeye devam ederek geleceği birlikte dönüştüreceğiz.”

Geleceği Dönüştüren Takımlarımızla Bir Araya Gelmeye Devam Ediyoruz! 

Teknolojik ve bilimsel çalışmalar yapan gençlerle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Hasan Mandal,
İTÜ Sungur Roket Takımı ve İTÜ Gökbörü Havacılık & Uzay Takımı'nı ziyaret etti. 
 

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Mandal şunları kaydetti:
“İTÜ Sungur Roket Takımımızın TEKNOFEST Orta İrtifa Roket Yarışmasında finalist olma başarısını elde etmeleri bizleri gururlandırdı.
Ayrıca, bu yıl Savaşan İHA ve Dikey İnişli Roket Yarışması’nda finale kalan İTÜ Gökbörü Takımı'nın iniş testine katıldım ve projelerindeki ilerlemeyi yerinde görmekten büyük memnuniyet duydum.
Takımlarımızın başarıları, yeteneklerinin ve özverili çalışmalarının bir yansımasıdır. Kendilerinin her zaman yanında olacağımızı ve onları destekleyeceğimizi belirtmek isterim.

Bilim ve teknoloji alanındaki başarılar, #MilliTeknolojiHamlesi ve ülkemizin geleceği için büyük bir önem taşımaktadır.”

Kuantum pilini geliştirdiler 

Gençlere büyük önem verdiğini ifade eden Rektör Mandal çalışmalar kapsamında
İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğretim üyelerimizden ERC sahibi Doç. Dr. Onur Ergen’in ‘Ergen Research Lab’ini ziyaret etti.

Bu ziyaret sırasında, laboratuvarın kuantum elektron mühendisliği ile geleneksel pil teknolojisi ve elektroniği birleştirerek, teorik limitlerin ötesine geçen yenilikçi adımlar attığını gözlemlediğini belirten Mandal şunları ifade etti:
“Laboratuvar, sadece birkaç piko saniye içinde şarj edilebilen ilk elektrokimyasal kuantum pilini geliştirmeyi başardı. 
Ayrıca, kuantum seviyedeki elektron ve iyon transferini kontrol edebilen araştırma grubu, öncü programlanabilir malzemeler üreterek hidrojen depolama kapasitesini elektrik sinyalleri ile 10 kat artırmayı başardı ve oda sıcaklığında kuantum bilgisayarlar oluşturmak için malzeme atomik kusurlarını tam olarak kontrol edebileceğini gözlemledi.

Doç. Dr. Onur Ergen hocamızın bilim ve teknoloji alanındaki katkılarının, hem akademik dünyada hem de endüstride önemli yankılar uyandıracağına inanıyorum. Başarılarının devamını diliyorum ve bu alandaki yenilikçi çalışmalarını ilgiyle takip edeceğimi belirtmek isterim. 
Bilimin ışığında, araştırmaya ve öğrenmeye devam ederek geleceği hep birlikte dönüştüreceğiz!”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kübra Korkut gümüş madalya kazandı

Kübra Korkut gümüş madalya kazandı