08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kanlı eylem öncesi yakalanmıştı! PKK'lı terörist HDP üyesi çıktı

Kanlı eylem öncesi yakalanmıştı! PKK'lı terörist HDP üyesi çıktı

Yunanistan'da eğitilip kanlı saldırı için Türkiye'ye gönderilen bölücü terör örgütü PKK üyesi "Delil" kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu'nun emniyet sorgusu tamamlandı. Susma hakkını kullandığı belirtilen terörist Tanrıkulu'nun 3 yıl boyunca Türkiye'de HDP'nin birçok il ve ilçe merkezine girip çıktığı ve HDP Gençlik Meclisi üyesi olduğu öğrenildi.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kanlı eylem öncesi yakalanmıştı! PKK'lı terörist HDP üyesi çıktı

Yunanistan'ın Doğu Attika bölgesinde bulunan Lavrion Kampı’nda, Mart-Haziran ayları arasında sabotaj eğitimi alıp, Türkiye'de gerçekleştirmeyi planladığı kanlı eylemlerinden önce yakalanan "Delil" kod adlı PKK'lı terörist Hüsamettin Tanrıkulu'nun sorgusu tamamlandı.

Terörist Tanrıkulu sorgusunda susma hakkını kullandı. Bugün adliyeye sevk edilmesi beklenen zanlının, 3 yıl boyunca HDP il ve ilçe merkezlerine girip çıktığı öğrenildi.

Kandil'in talimatı ile kanlı eylem düzenleyecekti
Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki teröristin, örgüte katıldıktan sonra geçtiğimiz Mart ayında Yunanistan’daki Lavrion Kampı'na gönderilerek bomba ve silah eğitimi verildiği, 4 aylık eğitimin ardından Haziran ayında sansasyonel eylem için illegal yollarla Türkiye’ye gönderildiği kaydedildi. Kandil’den verilen talimatla eylem tasarlayan Hüsamettin Tanrıkulu isimli teröristin, kanlı planı uyguladıktan sonra yine illegal yollarla Yunanistan’a geçerek izini kaybettirmeyi hedeflediği öğrenildi.

HDP üyesi çıktı
Terörist Hüsamettin Tanrıkulu'nun örgüt saflarına katılmadan önce Diyarbakır’da HDP Gençlik Meclisi'ne “üye” olduğu belirtildi. Üç yıl boyunca söz konusu partinin il ve ilçe merkezlerine girip çıktığı saptanan “Delil” kod adlı teröristin Türkiye’deki bağlantıları çok yönlü olarak araştırılıyor.

Dijital materyalleri inceleniyor
Öte yandan bir yakınının, geçtiğimiz Mart ayında Hüsamettin Tanrıkulu için “kayıp” başvurusunda bulunduğu da ortaya çıktı. 2021 yılında örgütün kırsal kamplarına katılmak için teşebbüste bulunduğu da öne sürülen, ancak bu teşebbüsü yarıda kalan Hüsamettin Tanrıkulu adlı PKK’lı teröristin, Türkiye’deki büyükşehirlerde yapmayı planladığı silahlı ve bombalı sansasyonel eylemin hedefi henüz bilinmiyor.


Yunanistan’dan Türkiye’ye illegal geçiş yaparak İstanbul'a kadar gelen ve 3 ay boyunca burada hedefteki noktalarla ilgili keşif yaptığı öğrenilen hücre üyesinin, ülke içerisindeki bağlantıları çok yönlü olarak araştırılıyor. Yapılacak incelemelerin ve çözülen dijital materyallerin sonunda eylemin niteliği ve hedefi hakkında yeni ayrıntılara ulaşılması bekleniyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu tamamlanan Tanrıkulu, bugün mahkemeye çıkarılacak.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Icardi'den flaş Galatasaray mesajı

Icardi'den flaş Galatasaray mesajı