21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Kastamonu'da selde ölü var mı? Kastamonu'da ezine çayı mı taştı selde kaç kişi kayıp?

Kastamonu'da selde ölü var mı? Kastamonu'da ezine çayı mı taştı selde kaç kişi kayıp?

Kastamonu'dan kötü haberler geliyor! Sel suları nedeniyle birçok ilçede hayat dururken, heyelanlar nedeniyle yollar kapandı, sel suları nedeniyle köprüler yıkıldı, araçlar ve iş yerleri sular altında kaldı. Kastamonu'da yaşanan sel ve doğal afet ile ilgili Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, "Tarihte böyle bir şey görmedik" dedi. Kastamonu'da sel de ölü var mı? Kastamonu'da ezine çayı mı taştı? merak ediliyor.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kastamonu'da selde ölü var mı? Kastamonu'da ezine çayı mı taştı selde kaç kişi kayıp?

Kastamonu'da Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taşması sonucu su baskınları yaşanıyor. Kastamonu'da yaşanan doğal afette yollar kapandı, araçlar sel suları altında kaldı. Kastamonu'da selde ölü var mı mahsur kalan var mı? merak ediliyor. Bazı ilçelerde sl sularının evlerin 1. katına kadar yükseldiği görüldü. Kastamonu'da selde kaç kişi kayıp? İçişleri Bakanı Soylu son dakika açıklamasında bulundu...

SONDAKİKA! Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde Kazım T. isimli bir kişi sele kapılarak hayatını kaybetti

KASTAMONU'DA SEL VE DOĞAL AFET

19 ilçesi bulunan Kastamonu'da hemen hemen bütün ilçelerde su taşkınları yaşanırken özellikle Azdavay ve Küre'de doğal afet yaşandı.Azdavay ve Küre başta olmak üzere birçok yerde araçlar sel sularına kapıldı, iş yerlerini ise su bastı, bazı araçlar da yollarda oluşan çamur yığınına saplandı. 

Kastamonu'da sel

Derelerin taştığı Azdavay'da ilçede tarım arazileri de sel suları altında kaldı. Kastamonu'yu Azdavay'a bağlayan tüm yollar sel suları altında kalırken ilçeye giriş ve çıkış şu anda yapılamıyor.Bunun yanı sıra Kastamonu-Cide karayolu Dereli Tekke köyü mevki'inde bulunan köprü tamamen yıkıldı. Köprünün yıkılması ve derenin taşması nedeniyle kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Ayrıca Cide-Bartın karayolu üzerinde Kumluca mevki'inde bulunan köprünün de ayaklarında çökmeler oluştu. Halen devam eden yağışlar nedeniyle sel suları yola kadar ulaştı. Sel suların yükselmesi ve köprünün ayaklarının yıkılacak seviyeye gelmesi nedeniyle ekipler önlemlerini alarak geçişlere izin vermiyor.

Öte yandan Azdavay, Pınarbaşı ve Cide'ye giden yollarda da bulunan köprüler yıkıldı. Bunun üzerine jandarma ekipleri, Ağlı ilçesinde tedbir alarak Azdavay, Cide ve Pınarbaşı ilçelerine giden yolları ulaşıma kapattı. Devletin tüm yetkili kurumları doğal afetin yaşandığı bölgelerde tedbir ve önlemleri en üst seviyede alırken, yollarda temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Halen bölgede etkili olan yağışlar nedeniyle çok sayıda vatandaşta evlerinde mahsur kaldı.

Halen sağanak yağışın devam ettiği Azdavay'da yaklaşık 50 kişi, evlerinde mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşlar ekiplerin çalışmasıyla bulundukları noktadan alınarak güvenli bir alana bırakıldı. Ayrıca bazı bölgelerde yükselen sel suları nedeniyle vatandaşların mahsur kaldığı, ekiplerin mahsur kalan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.

Kastamonu'da sel

BAKAN SOYLU'DAN SEL AÇIKLAMASI

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, AFAD koordinasyon merkezindeki toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerde yaşanan sel felaketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, açıklamasında şunları kaydetti;

Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta aşırı yağışlar sebebiyle sel afeti meydana geldi. AFAD koordinasyonunda hem müdahaleler hem tahliyeler hem de arama-kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ben Kastamonu'ya, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bartın'a, Ulaştırma ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Adil Karaismailoğlu Sinop'a geçecekler.

Bir kayıp vatandaşımız var. İlk aldığımız bir bilgi çerçevesinde bunu ifade etmek istiyorum. Bazı haber alınamayan yerler var. Bunlarla ilgili haber alındığı sürece kamuoyuna vatandaşlarımıza bilgiyi intikal ettirmeye çalışacağız. Yağış miktarı Sayın Tarım ve Orman Bakanımız burada metrolojiden aldığı bilgilerde yer yer 300 kilogramın üzerinde geçtiği ifade ediliyor ki şu çizgiyi söylemek isterim 100 kilogramın üstünü biz afet olarak değerlendiriyoruz.

KASTAMONU'DA EZİNE ÇAYI TAŞTI

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde Ezine Çayı'nın taşması sonucu su baskınları yaşanıyor. Yağışın etkili olduğu ilçede, üzerinde HES kurulu olan Ezine Çayı'nda su seviyesinin yükselmesiyle taşkın yaşandı. Su baskınlarının yaşandığı ilçede mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için ekipler çalışma yürütüyor. Elektrik hatlarının arızalandığı ilçede sel nedeniyle ulaşımda da sorun yaşanıyor. Toprak kaymalarının da yaşandığı bölgede önlem alan ekipler geçişe izin vermiyor.

TARİHTE BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİK

Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, dere yataklarının hepsinin taştığını söyleyerek, "Tarihte böyle bir şey görmedik. Dere yataklarının hepsi taştı. İlçenin yarısı su altında kaldı. İlçede su dere gibi akıyor mahallelerde. Şaşkınla izliyoruz" dedi.

Başkan Civelek, su altında kala binalarda zemin katlarda mahsur kalan yaklaşık 40 kişiyi kurtardıklarını söyledi. Başkan Civelek, şu ana kadar can kaybı ve yaralı olmamasının sevindirici olduğunu belirtti.

KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Karadeniz Bölgesi'nde bugün kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, bugün hava sıcaklıklarında önemli değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların, iç kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Tokat, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kastamonu'nun kuzeyi ile Bartın'ın doğusunda yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (metrekareye 51-100 kilogram) olması öngörülüyor. Bu nedenle yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DGS hemşirelik taban puanları ve başarı sıralaması! DGS hemşirelik geçiş taban puanları açıklandı mı

DGS hemşirelik taban puanları ve başarı sıralaması! DGS hemşirelik geçiş taban puanları açıklandı mı