22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Koruyucu Aile sayısında Adana beşinci sırada

Koruyucu Aile sayısında Adana beşinci sırada

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Türkgün Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi İbrahim İspaha’ya açıklamalarda bulundu. Özer, ''İl Müdürlüğümüzün çalışmaları ile KORUYUCU AİLE sayısı bakımından şu an ülke genelinde 5.sırada yer alıyor. Koruyucu Aile sayımız her geçen gün artıyor. Amacımız; çocuklarımız için sıcak bir aile ortamı oluşturmak.'' dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Koruyucu Aile sayısında Adana beşinci sırada

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, Türkgün Gazetesi Adana Bölge Temsilcisi İbrahim İspaha’ya yaptığı açıklamada;

“Koruyucu Aile olmak, gönüle ve kalbe dokunma sanatıdır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde başlatılan GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ ile hız kazanan KORUYUCU AİLE HİZMETİ, başkanlığımızın hizmet modellerinde önemli bir yere sahiptir.



İl Müdürlüğümüzün çalışmaları ile KORUYUCU AİLE sayısı bakımından şu an ülke genelinde 5.sırada yeralıyor. Koruyucu Aile sayımız her geçen gün artıyor. Amacımız; çocuklarımız için sıcak bir aile ortamı oluşturmak. Sık sık görüştüğümüz KORUCU AİLELERİ’miz de bu mutluluğu herkesin yaşamasını tavsiye ediyor. Koruyucu aile olmak isteyen herkesi Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müze ve Sosyal Hizmet Merkezleri’mize davet ediyorum” dedi.

“HERŞEY ÇOCUKLAR İÇİN” KONFERANSI
Özer; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı hizmet vermekte olan özel kreşler, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüpleri kuruluş müdürleri ile “Her Şey Çocuklar İçin” isimli konferansla ilgili de bilgiler vererek; “Kişiliğin oluşmasında önemli rol oynayan 0-6 yaş grubu çocuklarımız sizlere emanet, çocuklarımızın gelişimi açısından kreş ve gündüz bakımevi personeli uzmanlarımızın görevi büyük. Bizler uzman ekiplerimizle destek olmak için her zaman yanınızdayız” diye konuştu.

Adana Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde; Ramazanoğlu Konferans Salonunda, düzenlenen konferansla ilgili bilgi veren Özer; konferans için iki ana başlık belirlediklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İlk konumuz olan çocukların ihmal ve istismarına istinaden; yarınlarımız olan çocuklarımıza uygulanan kötü muamelenin, aynı zamanda uzun vadede toplumu da tehdit eden bir durum haline gelmekte olduğunun bilincindeyiz. Aile içi şiddet ve çocuk istismarını önlemede en önemli araç eğitim; konusunda uzman ekibim bu konuda, toplumun farklı kesimlerine sık sık eğitimler düzenliyor.

İkinci konumuz ise günlük hayatımızın her aşamasını kolaylaştıran teknolojinin hızla gelişmesi ve erişilebilir olmasının, beraberinde ‘teknoloji bağımlılığı’ gibi bazı risk faktörlerini getirmesi ve bu faktörlerin belirlenerek çocuklarımız için gereken önlemin alınması hakkında, bu konuda farkındalık oluşmasını ve teknolojinin bilinçli kullanımının teşvikini destekliyoruz.
Her iki konu da değerlerimizin korunması, çocuklarımızın gelişimi ve geleceği açısından önemli. Her şey çocuklar için.”

Konferansa; Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Bulut Ateş, Uzman Aile Danışmanı Adnan Kalkan ve Adana Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Melike Yağ’ın konuşmacı olarak katıldığını söyleyen Özer; Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Fatoş Bulut Ateş’in de katılımcılara, “Çocuklarda İhmal ve İstismar” konusunu anlattığını dile getirdi.

Uzman Aile Danışmanı Adnan Kalkan’ın ise çağımızın en büyük sorunlarından olan “Teknoloji Bağımlılığı ve Bilinçli Medya Kullanımı” konusunda bilgilendirmede bulunduğunu belirten Özer; Eğitim sonunda katılımcıların sorularının yanıtlanarak, öneri ve görüşlerinin dinlendiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Coşkun Sabah kimdir, neden Ahmet Selçuk İlkan'la tartıştı? Coşkun Sabah nereli, evli mi kaç yaşında?

Coşkun Sabah kimdir, neden Ahmet Selçuk İlkan'la tartıştı? Coşkun Sabah nereli, evli mi kaç yaşında?