22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın kimdir, yakalandı mı? Mehmet Aydın'ın abisi nerede yakalandı?

Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın kimdir, yakalandı mı? Mehmet Aydın'ın abisi nerede yakalandı?

Tosuncuk lakaplı ve Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın binlerce kişiyi dolandırıp kaçmasının ardından aylar sonra teslim olmuş ve Türkiye'ye getirilip yargı önüne çıkmıştı. Son dakika olarak Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın'ın da Uruguay'da yakalandığı açıklandı. Mehmet Aydın'ın abisi kimdir, yakalandı mı? merak ediliyor. İşte Fatih Aydın kimdir, nerede yakalandı? sorusunun cevabı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın kimdir, yakalandı mı? Mehmet Aydın'ın abisi nerede yakalandı?

Mehmet Aydın'ın teslim olmasının ardından abisi Fatih Aydın'da bugün yakalandı. Mehmet Aydın'da olduğu gibi Fatih Aydın'ı teslim almak üzere 1 ekip Türkiye'den Uruguay'a hareket edecek. Fatih Aydın'da Türkiye'ye getirilip yargı önüne çıkartılacak. Peki Mehmet Aydın'ın abisi kimdir? Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın yakalandı mı, nerede yakalandı? İşte detaylar...

MEHMET AYDIN'IN ABİSİ KİMDİR?

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakabıyla bilinen dolandırıcı Mehmet Aydın’ın teslim olmasının ardından abisi olarak bilinen Fatih Aydın, Uruguay’da gözaltına alındı. 

FATİH AYDIN NEREDE YAKALANDI?

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın abisi Fatih Aydın, KOM Daire Başkanlığınca, Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya 80 km mesafede bulunan Canelones Bölgesinde tespit edilen adrese, Uruguay Federal Polisi tarafından yapılan baskında yakalandı. Fatih Aydın'ı teslim almak üzere 1 ekip Türkiye'den Uruguay'a hareket etmesi bekleniyor.  

Fatih Aydın kimdir

FATİH AYDIN'IN SUÇU NEYDİ?

Fatih Aydın, 'Bankacılık Kanununa Aykırılık', 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma', 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama', 'Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık' ve 'Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı' suçlamaları ile aranıyordu.

MEHMET AYDIN SEVK EDİLDİ

Türkiye'nin talebi üzerine sınır dışı edildiği Brezilya'dan geldiği İstanbul Havalimanı'nda 3 Temmuz'da gözaltına alınan ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan "Çiftlik Bank" davasının sanığı Mehmet Aydın, Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edilmişti.

MEHMET AYDIN KİMDİR?

Mehmet Aydın 31 Mayıs 1991, nitelikli dolandırıcılık suçundan kırmızı bülten ile aranan Türk girişimcidir. Bir dönem Eren Çakar takma adıyla rap şarkılar çıkarmıştır. Aslen Espiyeli olan Mehmet Aydın, 31 Mayıs 1991'de Bursa'nın Nilüfer ilçesinde doğdu. Fatih adında bir abisi bulunan Mehmet Aydın, ilköğrenimini Bursa'da tamamladı. Bir dönem Egoman takma adıyla rap müzik yaptı.

Ağustos 2016'da merkezi Kuzey Kıbrıs'ta bulunan Çiftlik Bank adlı şirketi kurdu. Çiftlik Bank'ı ilk etapta oyun olarak geliştiren Mehmet Aydın, biriken paralarla 4-5 ay sonra Bursa İnegöl'de 250 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliğini açtı.

Sistem üzerinden 132 bin 222 katılımcıdan 31 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 1 milyar 139 milyon lira toplanırken, katılımcılara bu dönemde 688 milyon lira geri ödeme yapıldı.

Mart 2018'de şirketin saadet zinciri prensibiyle çalıştığı ve suç örgütü olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında şirketin 130 bin üyesinden topladığı 511 milyon lira ile Uruguay'a kaçtığı öne sürülen ve "nitelikli dolandırıcılık" ile suçlanan Aydın'ın Türkiye'ye iadesi için kırmızı bülten çıkarıldı.

Aydın, Ocak 2019'da Interpol'ün en çok arananlar listesine eklendi. 2017'de evlendiği eşi Sıla Soysal'dan Ocak 2018'de boşandı. 18 Nisan 2020'de Resmî Gazete'de yayımlanan infaz kararnamesi ile Çiftlikbank'ın kurucusu (Tosuncuk) lakaplı Mehmet Aydın'ın infaz indiriminden yararlanamayacağı söylendi. Mehmet Aydın, yaptığı açıklama ile Brezilya’da teslim olmak istediğini ifade ettikten sonra, teslim oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bayram tatili resmi olarak kaç gün? Kurban bayramı tatili uzatıldı mı, uzar mı?

Bayram tatili resmi olarak kaç gün? Kurban bayramı tatili uzatıldı mı, uzar mı?