Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
28°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Merih Demiral'a skandal soruşturma! MHP'den UEFA'ya art arda "Bozkurt" tepkisi

Merih Demiral'a skandal soruşturma! MHP'den UEFA'ya art arda "Bozkurt" tepkisi

UEFA, Euro 2024’te Türkiye’nin Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldiği maçta millilerimizin 2 golünü atan Merih Demiral hakkında “Bozkurt” işareti yaptığı için soruşturma başlattı. UEFA’nın bu skandal soruşturmasına başta MHP Lideri Devlet Bahçeli, olmak üzere MHP’den art arda tepki geldi.

6 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merih Demiral'a skandal soruşturma! MHP'den UEFA'ya art arda "Bozkurt" tepkisi
KAYNAK: Hürriyet

2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Türkiye’nin rakibi olan Avusturya’da 2019 yılında “aşırıcılık ve siyasal İslam ile mücadele” gerekçesiyle aralarında "Bozkurt" sembolünün de bulunduğu, çeşitli gruplara ait işaret ve sembollerin kamuya açık yerlerde kullanımını yasaklayan "Sembol Yasası" yürürlüğe girmişti. 

Bozkurt işareti

UEFA'DAN MERİH DEMİRAL'A SKANDAL SORUŞTURMA

UEFA, Türkiye’nin Avusturya’yı 2-1 mağlup ettiği tarihi maçta Milli Takımımızın gollerini atan Merih Demiral hakkında golden sonra “Bozkurt” işareti yaptığı için soruşturma başlattı. 

MHP'DEN UEFA'YA TEPKİ ÜSTÜNE TEPKİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nden UEFA’nın skandal soruşturmasına art arda sert tepki geldi. MHP Lideri Devlet Bahçeli, UEFA'nın soruşturmasını “provokasyon” olarak değerlendirdi. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, UEFA'ya tepki gösterdiği açıklamasında “Bozkurt Türk’ün sembolüdür!” derken MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de "UEFA, açıkça nefret suçunu işlemiştir" dedi. MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ise “UEFA, Türk düşmanlığını bırakmalıdır” açıklamasında bulundu. 

MHP LİDERİ BAHÇELİ: UEFA'NIN SORUŞTURMASI PROVOKASYONDUR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, UEFA'nın, milli futbolcu Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açmasına ilişkin, "Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur." ifadesini kullandı.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın gol sevincini 'bozkurt' işaretiyle paylaşması, anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA'nın da bu şer kervana iştirakinin son derece yanlı ve yanlış olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı 'bozkurt' işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup, UEFA'nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur.

UEFA'nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur."

İSMET BÜYÜKATAMAN: BOZKURT TÜRK'ÜN SEMBOLÜDÜR

UEFA’ya bir tepki de MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’dan geldi. 

MHP’li Büyükataman, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Ne kadar milli şuur yoksunu varsa görüyoruz ki; milli maç sonrası galibiyet sevincini Bozkurt işareti yaparak gösteren milli futbolcumuzu hedef alıyor.

Kirli bilinçaltlarında saklayamadıkları Türk düşmanlığını bu vesile ile kusuyorlar.

Kalemi yabancı sermayeden fonlanan alçaklar, sözde sanatçı bozuntuları, Türk varlığına düşman terörün siyasi uzantıları, firari teröristler koro halinde Bozkurt işaretinden rahatsızlıklarını arsızca ifade ediyorlar.

Milli takımımızın karşısında yabancı takımları destekleyen bu şuursuz nankörlerin söyledikleri aziz milletimizin gönlünde yok hükmündedir.

Türk milleti milli maç sonrası zafer sevincini tek yürek olarak Bozkurt işareti ve milli marşlarımız ile göstermiştir.

Bozkurt’tan ve Türkiye’nin ortak sevincinden ancak Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanı olan payandalar rahatsızlık duyar.

Bir milli sporcunun, milli maç sevincini kendi milletinin sembolü ile kutlaması kadar doğal bir şey yoktur.

Bu sebeple UEFA’nın milli sporcumuz ile ilgili soruşturma başlatmasını da şiddetle kınıyorum.

Bu skandal soruşturma bütün Türk milletinin sevincini hedef almaktadır.

Bozkurt Türk’ün sembolü, Türklüğün ortak değeridir!

NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE"

MHP Genel Sekreteri Büyükataman'dan İsveç hükümetine tepki
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman

MHP'li Özdemir'den UEFA'ya tepki: Nefret suçu işlenmiştir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcı İsmail Özdemir, Avusturya ile oynanan maç sonrasında Bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Merih Demiral’a destek verdi. Özdemir, UEFA’nın bu adımını "nefret suçu" olarak nitelendirdi ve Türk Milleti’ne yönelik bir saygısızlık olarak değerlendirdi.

Açıklamasında, Bozkurt işaretinin Türk Milleti’nin ortak değeri ve sembolü olduğunu vurgulayan Özdemir, UEFA’nın bu tutumunu ırkçı bir yaklaşım olarak nitelendirdi. Özdemir, "Irkçı tutum takınarak, A Milli Futbol Takımı oyuncumuza karşı UEFA tarafından sergilenen ve kabul edilemez bu davranış, tüm Türkiye’ye karşı yapılmış büyük bir hatadır" dedi.

Özdemir, UEFA’yı bu yanlıştan dönmeye çağırarak, "UEFA, ırkçı ve faşizan zihniyetle Türkiye’ye karşı açıktan düşmanlık besleyen unsurları kendi bünyesinden derhal temizlemelidir" ifadelerini kullandı.

MHP'li Öztürk: UEFA, Türk düşmanlığını bırakmalıdır

MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Avusturya-Türkiye maçında Bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a UEFA tarafından soruşturma açılmasına sert tepki gösterdi. 

EURO 2024 son 16 karşılaşmasında Avusturya ile karşı karşıya gelen A Milli takımımızda Merih Demiral attığı gol sonrası sevincini paylaşırken Türklüğün asırlardan beri sembolü olan Bozkurt'u yapmıştır. UEFA’nın daha sabahında Merih Demiral için soruşturma başlatması asla kabul edilemez. 

UEFA; tarafsızlığını muhafaza etmesi gereken uluslararası kuruluştur. 

UEFA, TARAFSIZ OLMALIDIR

Uluslararası alandaki Türk ve Türkiye düşmanlarına payandalık yapmaya kalkan UEFA aklını başına almalıdır, kimse Türkiye'yi karşısına almaya kalkmamalıdır. Türkiye’nin başarısını ve yenilgiyi hazmedemeyenlerle, ırkçılarla, faşistlerle, bir olmaya kalkan UEFA bu yoldan derhal dönmelidir. Bozkurt bir siyasi sembol olmayıp Türk milletinin milli sembolüdür. 

Kimsenin sevincimizi kursağımızda koymasına milli gururu yaşamamıza engel olmasına izin vermeyiz. 

İçerden ve dışardan Merih Demiral’a karşı yapılan saldırıları görüyoruz ancak kimse de şunu unutmasın Merih Demiral yalnız değildir 85 milyonluk Türkiye ve 250 milyonluk Türk Dünyası kardeşinin yanındadır.

Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 gün önce
Helal olsun Merih Demiral...! Bizi gururlandın. UEFA sana hiçbirşey yapamaz. Arkanda Türk Milleti var. Yürü be aslanım...
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Doğu Anadolu'da 5 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sarı kod verildi!

Doğu Anadolu'da 5 İl İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sarı kod verildi!