20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Merkel'den BM'nin balonunu patlatan itiraf

Merkel'den BM'nin balonunu patlatan itiraf

Türkiye, 2011 yılında başlayan Suriye İç Savaşı nedeniyle büyük bir mülteci yükü altına girdi. Taraflı tarafsız herkes tarafından Türkiye'nin mülteci politikası takdir edilirken Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından Nansen Mülteci Ödülü, eski Almanya Şansölyesi Angela Merkel'e verildi.
Almanya kapılarını mültecilere açtığı için ödüle layık görüldü İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen törende, Merkel, 2015 ve 2016'daki mülteci krizinde Almanya'nın kapılarını 1,2 milyon Suriyeli mülteciye açtığı için 2022 Nansen Mülteci Ödülü'ne layık görüldü.
Ödülünü BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'nin elinden alan Merkel, yaptığı konuşmada, Almanya'nın imzalayan ülkeler arasında bulunduğu 1951 Mülteciler Sözleşmesi'nde insan onurunu korumanın önemine dikkat çekildiğini belirtti.
Almanya'nın sadece Almanlara ait olmaması gerekiyor Merkel, mülteci krizinin patlak verdiği yıllarda bazı siyasetçiler gibi Almanya'nın sadece Almanlara ait olması gerektiğini düşünmediğini dile getirerek, Önemli olan ileride özgüven sahibi, özgür ve her insana açık bir ülke inşa edebilmektir. Elimizden gelenin en iyisini yaparsak bunu başarabiliriz. dedi.
Kendisine bahşedilen onurun aynı zamanda Alman halkının onuru olduğunu vurgulayan Merkel, ülkeye gelen mültecilere yardım sağlayan tüm görevliler ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Merkel, Türkiye'nin bu süreçte Almanya'dan daha büyük yük üstlendiğinin altını çizerek, Çok sayıda mülteci, anavatanlarından çok uzağa gitmek istemedi. Bu yüzden Türkiye, Orta Doğu'dan 3,8 milyon mülteciyi ağırladı. şeklinde konuştu.
Mülteci haklarına saygı duyulması ve mültecilerin geri döndürülmemesi gerektiğini belirten Merkel, Mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde geri dönebilmeleri için sürdürülebilir çözümler bulunmalıdır. ifadelerini kullandı.
Bölgesel Mülteci Ödülleri de sahiplerini buldu Angela Merkel'in yanı sıra Nansen Bölgesel Mülteci Ödülleri de sahiplerini buldu. AA'nın haberine göre; Afrika ödülü Moritanya'da 100'ün üzerinde orman yangınını söndüren mülteci Mbera Fire Brigade'e, Amerika kıtası ödülü Kosta Rika'da 50 yıldan fazla mültecilere hizmet veren Vincenta Gonzalez'e, Asya Pasifik ödülü Myanmar'da çok sayıda yerinden edilen sivile yardımda bulunan Meikswe Myanmar kuruluşuna, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ödülü ise Irak'ta DEAŞ'ın baskılarından kaçan kadınlara tıbbi yardım sağlayan Dr. Nagham Hasan'a takdim edildi.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yıllık ciroyu duyan şaşırıp kalıyor: Lise değil sanki darphane!

Yıllık ciroyu duyan şaşırıp kalıyor: Lise değil sanki darphane!