20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP’li Karakaya: İnsan ticaretine karşı mücadelemiz sürecek

MHP’li Karakaya: İnsan ticaretine karşı mücadelemiz sürecek

Parlamentolar Arası Birlik (PAB)’ın 144 üncü Genel Kurul toplantısı Nasu Dua (BALİ) - Endenozya’da devam ediyor. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya toplantıda Türkiye adına söz alarak Türkiye’nin İnsan kaçakçılığını önleme konusundaki çalışmalarını ve mücadelesini anlattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Karakaya: İnsan ticaretine karşı mücadelemiz sürecek

Türk delegasyonu genel kurul çalışmaları yanında çeşitli komitelerin toplantılarına katılarak; Türkiye, bölge ve küresel konuları takip ediyorlar.

Parlamenterler Arası Birlik, Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesinin 144 üncü Genel Kurul çalışmaları kapsamındaki bugünkü toplantısının konusu “İnsan Kaçakçılığı-Ticareti ve İnsan Hakları” idi.

Demokrasi ve İnsan Hakları Komitesinin üyesi olan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mevlüt Karakaya toplantıda Türkiye adına söz alarak Türkiye’nin İnsan kaçakçılığını önleme konusundaki çalışmalarını ve mücadelesini anlattı.

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'nın açıklamaları şu şekilde;

İnsan ticareti, tüm ülkelerin güvenliği ve kalkınması için büyük bir sorundur. Bu sorun ancak uluslararası işbirliği ile çözülebilir. Bu anlamda, insan ticaretiyle mücadelede tüm uluslararası işbirliği mekanizmalarını tam olarak destekliyor ve Birleşmiş Milletler Sınıraşan Örgütlü Suçlarla Mücadele Sözleşmesi (UNTOC) ve Protokollerinin etkin bir şekilde uygulanması için gerekli tüm önlemleri alıyoruz.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT) İnsan Ticaretiyle Mücadele Özel Temsilcisi Koordinatörlüğü Ofisi ve İnsan Ticaretine Karşı Eylem Uzmanları Grubu ile yakın işbirliği içerisindeyiz ( GRETA).

- İnsan ticaretine karşı kararlı ve ilerleyici bir yaklaşım sergilemeye devam ediyoruz.

- İnsan ticaretiyle mücadelenin temel yapısına ilişkin; öneleme, koruma, kovuşturma ve işbirliği konularında çok sayıda idari ve yasal önlemi hayata geçirdik.

Aralık 2019'da insan ticareti, Türkiye Ceza Muhakemesi Kanunu'nun "katalog suçları"na dahil edildi. Bu, yargı süreçlerini önemli ölçüde güçlendirdi.

- İnsan ticaretiyle mücadele çalışmalarının koordinasyonunu sağlamak amacıyla kamu kurumları arasında bir koordinasyon birimi oluşturduk.

- Personelin çeşitli tematik alanlardaki kapasitesini güçlendirmek amacıyla, 2021 yılında hakim, savcı, kolluk personeli, uzman akademisyenler ile öğrenciler ve gönüllülerden oluşan yaklaşık 20 bin kamu görevlisine eğitim verildi.

- Eğitimlerin çoğu, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Uluslararası Göç Politikası Geliştirme Merkezi (ICMPD) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) dahil olmak üzere uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilmiştir.

- İnsan ticaretiyle mücadelede ulusal çabaları daha da geliştirmek ve pekiştirmek için ülkeler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının rolüne inanıyoruz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hakkari'de patlayıcıyla yakalanan polisle ilgili açıklama!

Hakkari'de patlayıcıyla yakalanan polisle ilgili açıklama!