23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türk vatanına ihanet etmenin bedeli ağır bir şekilde ödetilmektedir

Türk vatanına ihanet etmenin bedeli ağır bir şekilde ödetilmektedir

MHP’li Olcay Kılavuz TBMM’de düzenlediği basın açıklamasında, "Teröristlere artık rahat yoktur. Türk vatanına ihanet etmenin bedeli ağır bir şekilde ödetilmektedir.Teröristler görüldükleri yere gömülmekte, Pkk’nın, Pyd’nin, Ypg’nin kökü kazınmaktadır." dedi.

10 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk vatanına ihanet etmenin bedeli ağır bir şekilde ödetilmektedir

MHP’li Olcay Kılavuz, "Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde Avaşin-Basyan’da bulunan Pkk’lı hain teröristlerin çok güvendiği ve ele geçirilemez diye tanımladığı Sözde doğu karargâhı ele geçirilmiş, 2012'de 8 askerimizin şehit olduğu Dağlıca saldırısına katılan PKK'lı terörist Özcan Yıldız’ın aralarında olduğu 12 terörist silahlarıyla birlikte imha edilmiştir.

Şehitlerimizin kanlarının yerde kalmadığı operasyon için Tüm güvenlik güçlerimize teşekkürlerimizi sunarak saygıyla selamlıyorum. Teröristlere artık rahat yoktur. Türk vatanına ihanet etmenin bedeli ağır bir şekilde ödetilmektedir. Teröristler görüldükleri yere gömülmekte, Pkk’nın, Pyd’nin, Ypg’nin kökü kazınmaktadır. Cenab-ı Allah Türk askerini, Türk polisini, Türk jandarmasını, korucularımızı Mansur ve muzaffer eylesin. Sonsuz kudretiyle korusun. Bununla birlikte yeni yasama yılının vatanımıza, milletimize, devletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor; Sevdalısı olduğumuz Yüce Türk milletinin bir vekili olarak ülkemiz ve milletimiz adına TBMM çalışmalarımıza büyük bir azim, inanç ve kararlılıkla devam ediyoruz.

Mersin ziyaretlerine değinen MHP’li Olcay Kılavuz turizmcilerimizle, Esnaflarımızla, belediye çalışanlarımızla, fabrika çalışanlarımızla Muhtarlarımız, hemşeri derneklerimiz, oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumumuzun bütün kesimleriyle İstişarelerde bulunup talep ve beklentilerini dinledik." dedi.

Öte yandan, MHP’li Olcay Kılavuz Mersin’in sorunlarını TBMM’ye taşıdı. Kılavuzun açıklaması ise şöyle:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışmalarına ara verdiği yaz döneminde Seçim bölgem olan Mersin’de il merkezimiz, ilçelerimiz, mahallelerimiz ve yaylalarımıza Kapı kapı dolaşıp ziyaretler gerçekleştirerek Mersinli hemşerilerimizle, çiftçilerimizle, hayvancılık yapan vatandaşlarımızla, turizmcilerimizle, Esnaflarımızla, belediye çalışanlarımızla, fabrika çalışanlarımızla Muhtarlarımız, hemşeri derneklerimiz, oda başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve toplumumuzun bütün kesimleriyle İstişarelerde bulunup talep ve beklentilerini dinledik. Cenab-ı Allah’ın izniyle Mersinli hemşerilerimizin, Sorunlarını, talep ve beklentilerini meclise taşıyıp çözüme kavuşturmaya ve Mersinli vatandaşlarımızın sesleri ve sözleri olmaya,

Ankara’da bütün meselelerin büyük bir titizlikle takip etmeye devam edeceğiz. Mersinimizde gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde bizlere eşlik eden MHP MYK üyemiz Sayın Serdar Soydan’a, İl Başkanımız Zeynel Uğur Gölgeli’ye, İl Başkan Yardımcılarımıza ve il yöneticilerimize, İlçe ve Belediye Başkanlarımıza, değerli il ve ilçe yöneticilerimize, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanımız Murat Sezer’e, çok kıymetli yönetimine, ilçe ocak başkanlarımıza, Bizlere eşlik partimizin muhterem hanımefendilerine, Teşkilatımızın fedakâr ve cefakâr yiğit dava adamlarına teşekkürlerimi sunuyorum.

"Mersinimiz tarımdan turizme, sanayiden eğitime, ticaretten kültüre ülkemizin en önemli şehirlerindendir"

Mersin Tarımı konusuna değinen MHP’li Olcay Kılavuz: Mersin; ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden biridir. Sebze ve meyve üretimlerinin birçok türünde ilk sırada yer alan şehrimizin yüzölçümünün %21’ini tarım arazileri oluşturmaktadır, dedi.

Mersinimiz tarımdan turizme, sanayiden eğitime, ticaretten kültüre ülkemizin en önemli şehirlerinin başında gelmekte; Limanı, organize sanayi ve serbest bölgeleri ile stratejik bir konumda bulunmaktadır. Böylesi öneme sahip şehrimizin geliştirilmesi ve kalkındırılması Ülkemize ve bölgemiz için oldukça önemlidir. Mersin; ülkemizin önde gelen tarım kentlerinden biridir. Sebze ve meyve üretimlerinin birçok türünde ilk sırada yer alan şehrimizin yüzölçümünün  %21’ini tarım arazileri oluşturmaktadır.

"Mersin Ülkemizin Tarım Ambarıdır"

MHP’li Olcay Kılavuz basın açıklamasında: Anamur ve Bozyazı’da muz, Erdemli’de limon, Tarsus’ta üzüm,  Silifke’de çilek, Mut’ta zeytin, Gülnar’da elma ve badem, Aydıncık’ta salatalık ile Ülkemizin tarım ambarını oluşturmaktadır, dedi.

Anamur ve Bozyazı’da muz, Erdemli’de limon, Tarsus’ta üzüm,  Silifke’de çilek, Mut’ta zeytin, Gülnar’da elma ve badem, Aydıncık’ta salatalık ile Ülkemizin tarım ambarını oluşturmaktadır. Üretimi yapılan tarım ürünlerinin tanıtılmasıyla Mersinimiz ve ülkemiz dünya pazarında da çok daha fazla karşılık bulacaktır. Atıl durumdaki hazine arazilerinin tarıma açılması ve üreticilerimize tahsisi, Tarım arazilerinin iskâna açılmasının önlenmesi, Arazi parçalanmasının engellenmesi hayati öneme sahiptir.

Özellikle tarımla ilgilenen çiftçilerimize yönelik Elektrik, su, mazot, tohum ve gübre gibi girdi maliyetlerinin düşürülmesi sağlanmalı, Soya ve pamuk gibi en çok ithal edilen ürünlerden münavebe şartı kaldırılmalı, Yem fiyatlarındaki artış ve başta süt hayvancılığı ve besideki talepler karşılanmalıdır. Depolama ve işleme merkezleri çağın gerektirdiği koşullara haiz olmalı, Tarımsal sigortanın kapsamının genişletilmesi sağlanmalıdır. Tarım ürünlerinin ihracatında yaşanan sorunlar çözüme kavuşturulmalı, Destek ve teşviklerle çiftçimizin tarımsal gücü artırılmalıdır. Tarım ürünlerinin alım fiyatlarında değişkenliğin önlenmesi konusunda yapılan çalışmalar devam ettirilmeli, Tedarikçi ve marketçi arasındaki fiyat farkı ve kar marjı giderilmelidir. Üreticilerimizin en büyük beklentileri arasında Ziraat Bankası ve kooperatiflerden aldıkları kredilerin geri ödemesi bulunmaktadır. Tarım kredilerinin geri ödemeleri yapılandırılarak faizlerin silinmesi üreticimizi ziyadesiyle rahatlatacaktır. Tarımsal üretim için suyun önemi aşikârdır.

Bu kapsamda: Basınçlı sistem bir an önce hayata geçirilerek arazi içi damlama ve sulamaya daha fazla destek verilmelidir. Sulamadan kaynaklı sorunlar giderilmeli,

Sulama için elektrik aboneliğinde hat üzerinde bulunan çiftçilerden muvafakat uygulaması kaldırılmalıdır. Yapımı devam eden Pamukluk, Değirmençay, Sorgun ve Aksıfat barajları ve göletler ivedi bir şekilde tamamlanarak Üreticilerimizin sulama suyundan kaynaklı yaşadıkları sorun giderilmelidir.

MHP’li Olcay Kılavuz Mersinli Esnafların İstek ve Taleplerini TBMM’de dile getirdi.

Yaptığı basın açıklamasında:

İki yıldır süren ve tüm dünyayı etikleyen Covid-19 pandemisi nedeniyle Zor günler yaşayan esnaflarımızın da talepleri bulunmaktadır. Esnaf-sanatkârlarımız koronavirüs salgının yarattığı etki nedeniyle borçlarını ödeme konusunda zorlanmaktadır. Esnaflarımızı bir nebze olsun rahatlatabilmek için sektör ayırt etmeksizin İki yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi imkânlarının Esnaf Kredi Kooperatiflerince esnaf-sanatkârlarımıza sunulması gerekli bir hal almıştır. Esnaf sanatkârlarımız için bir diğer önemli sorun ise; Her ilçede mahalle ve sokak aralarında zincir marketlerin açılmasıdır. Bu marketler esnaf-sanatkârların ticaretini ve üretimini yaptığı hızlı tüketim malları kapsamına giren Züccaciye, elektronik, beyaz eşya elektrikli ev aletleri, ev tekstili, mobilya, Temizlik ürünleri, hediyelik eşya, kişisel bakım ürünleri, Kırtasiye, kitap, oyuncak, bilgisayar ve sarf malzemeleri, Gıda mesleklerinde faaliyet gösteren esnaf-sanatkâr işletmelerini etkilemektedir. 

Zincir marketlerin reyonlarında satışa sundukları mal ve hizmetler nedeniyle 100 üzerindeki meslek dalında 40 bin esnaf-sanatkârımız Doğrudan ve dolaylı olarak etkilenmektedir. Zincir marketlere yönelik taslak yasa metni hazırlanıp yürürlüğe girene kadar Zincir marketler sokak aralarında hızlı bir şekilde yeni dükkânlar açmaktadır. Zincir marketlerin açılışlarına sınır getirilmesi ve Bu marketlerin satacakları ürün çeşitliliğinin de kurula bağlanması Esnaf-sanatkârlarımız için önem arz etmektedir. Mersinimizde düzensiz ve dağınık bir şekilde açılmış ve aynı zamanda konutlarla iç içe girmiş işyerleri Hem konutlarda ikamet edenleri rahatsız etmekte, hem de şehir güzelliğini ve temizliğini bozmaktadır.  Bunun için özellikle ağır sektörler ile çevre kirliliği yaratan mesleklerde faaliyet gösteren işletmelerin Toplu işyerleri olan küçük sanayi sitelerinde bulunmaları Modern şehircilik anlayışının vazgeçilmez unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır.  Bu nedenle çevre ve ses kirliliğine neden olan işletmelerin küçük sanayi sitelerinde açılması ve Farklı bölgelerde açılanların ise bu yerlere taşınmalarının sağlanması, Küçük sanayi siteleri içerisinde işyerlerinin açılmasının teşvik edilmesi gerekmektedir.

KOSGEB tarafından verilen destekler, sınırlı sayıda esnaf ve sanatkârlara kullandırılabilmektedir. KOSGEB tarafından sağlanan desteklerin arttırılmasıyla birlikte, basit usul ile işletme defteri tutan (2. Sınıf)  işletmelerimizin de verilen desteklerden yararlanmasının sağlanması gerekmektedir. Esnaf ve sanatkârlar ile küçük işletme sahiplerine işyeri açmada belirli kuralların getirilmesi gerekmektedir. İşyeri açılacak yerdeki potansiyel ile aynı konuda daha önce açılmış olan işyeri sayısı dikkate alınarak, Meslek odalarımızın da görüşleri alınarak, Açılacak yeni işyerlerine gerekli mesafe zorunluluğunun getirilmesi sağlanmalıdır.  ihtisas toplu işyerleri dışında aynı iş kolunda ihtiyacın üzerinde işyerinin açılması Haksız rekabeti doğurmakta ve yüzlerce işyeri kapanmak zorunda kalmaktadır.

"Mersin; Akdeniz’in incisi, ülkemizin gözbebeğidir."

Mersin’in Turizm Kenti olduğunu vurgulayan MHP’li Kılavuz: Mersin, Antik kentleri, tarihi kaleleri, kalıntıları, doğal güzellikleri, inanç merkezleri, sahilleri ve eşsiz koyları ile cenneti andırmaktadır, dedi.

Seçim bölgem olan Mersin; Akdeniz’in incisi, ülkemizin gözbebeğidir. Antik kentleri, tarihi kaleleri, kalıntıları, doğal güzellikleri, inanç merkezleri, sahilleri ve eşsiz koyları ile cenneti andırmaktadır. Deniz, kültür, doğa ve yayla turizmi gibi çok yönlü turistik faaliyetlerin yapıldığı Mersin Turizm noktasında istenilen seviyelerde bulunmamaktadır. Turizmle alakalı bütünlükçü ve sürdürülebilir bir eylem planı hazırlanarak, Şehrimizin cazibe merkezi haline getirilmesi adına bakanlığımız tanıtıcı faaliyetler yapmalı Mersinimizin turizm potansiyeli değerlendirilmelidir. Mersinimiz turizm konusunda daha fazla yatırım almalı,Turistlerin bölgemize gelmesi için bölgesel havalimanı da bir an önce faaliyete geçirilmelidir. Mersin’de bulunan müze ve ören yerlerine gelen ziyaretçi sayısının artırılmasına yönelik çalışmalar artırılmalı, Turistlerin şehrimizde gün bakımından daha fazla kalmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır.

"Mersin Karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığının kavşak noktalarından biridir."

MHP’li Olcay Kılavuzun açıklaması:

Seçim bölgem olan Mersin; Karayolu, denizyolu ve demiryolu taşımacılığının kavşak noktalarından biridir. Limanının bulunması, organize sanayi bölgesine sahip olması, tarımsal üretimde öncü şehirlerin başında gelmesi Şehrimizi ulaşım konusunda daha da ehemmiyetli bir şehir haline getirmektedir.  Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın Mersin için ayırdığı ödenek miktarının Şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda belirlemesi en büyük temennimizdir. Mersin Limanı’nın ulaşımdan kaynaklı sorunları belirlenmeli ve çözümü noktasında çalışmalara hız verilmelidir.

Mersin Organize Sanayi Bölgesi’nde ulaşım aksaklıkları da tez elden çözüme kavuşturulmalıdır. Mersin-Adana-Osmaniye-Kahramanmaraş-Gaziantep illerini birbirine bağlayan hızlı tren hattının ihalesi gerçekleşmiştir. İhale sonrası bu hattın tez elden yapılmasını ve faaliyete açılmasını temenni ediyor, Emeği geçenlere ve bu hizmeti Mersinimize kazandıranlara teşekkürlerimi sunuyorum. Mersin-Antalya arası yol yapım çalışmalarının da büyük bir kısmı tamamlanmıştır. Bu çalışmaların da bir an önce nihayete erdirilmesi ve Mersinimize yakışır bir yol hemşerilerimizin hizmetine sunulmalıdır. Bununla birlikte;  Silifke-Mut-Karaman, Çamlıyayla-Tarsus, İhalesi yapılan Çeşmeli-Taşucu yolları da en kısa sürede faaliyete açılmalıdır. Mersin-Tarsus otoyolunun ücretsiz olması da hemşerilerimizin en büyük beklentileri arasındadır. Yayla yaşamının ve yörüklerin yoğunlukla yaşadığı Mersinimizde

Yayla yollarının yapılması ve iletişimi ciddi bir şekilde etkileyen şebeke sorunları giderilmelidir.

"Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ideolojik düşmanlıklarla İşçi kıyımı devam etmektedir."

MHP’li Olcay Kılavuz, CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki işçi kıyımının mağduru belediye işçilerinin tekrar yanında oldu. Ülkücü olduğu için bir kadına sokak ve cadde temizliği yaptırılarak Kadına şiddetin ve kadın düşmanlığının en rezil örneği sergilenmiştir, dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ideolojik düşmanlıklarla İşçi kıyımı devam etmektedir. Ülkücü ve milliyetçi olmak suç teşkil etmekte ve işten çıkarılmaya gerekçe gösterilmektedir. Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan bir gazimiz Anamur’a sürgüne gönderilmiş, Yavrusu hasta olan bir anneye Hdp’ye üye ol işini çözelim diyecek kadar alçak bir teklif sunulmuştur. İşini hakkıyla ve layıkıyla yapan engelli bir kardeşimiz bile işinden ekmeğinden edilmiş, Ülkücü olduğu için bir kadına sokak ve cadde temizliği yaptırılarak Kadına şiddetin ve kadın düşmanlığının en rezil örneği sergilenmiştir.

Mersin tarihinde kara bir leke olarak geçecek bu sefil, emek ve emekçi düşmanı belediyecilik anlayışı Yerel seçimlerde Mersinli hemşerilerimizin engin ferasetiyle tarihin çöplüğüne gönderilecektir. Mersin’in bir evladı ve vekili olarak her şart ve koşul altında Helal rızkını emeğinin hakkı ve alnının teriyle kazanan kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Kurum'dan 'Atık Toplayıcıları' açıklaması

Bakan Kurum'dan 'Atık Toplayıcıları' açıklaması