21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ülkü Ocakları, sıradan bir fikir hareketi değildir

Ülkü Ocakları, sıradan bir fikir hareketi değildir

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bahadır Bumin Özarslan, ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın terör örgütü olup olmadığının araştırılması konusuna ilişkin açıklama yaptı. Özarslan açıklamasında, "Ülkü Ocaklarına terör örgütü nitelendirmesi yapmak isteyenler, Doğu Bloku’nun ve SSCB’nin akıbetine bakmalıdır." dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ülkü Ocakları, sıradan bir fikir hareketi değildir

Konunun ABD iç hukuku ile çelişmekte hem de uluslararası hukuka aykırılık taşımakta olduğunu belirten Özarslan, "Uluslararası hukuk çerçevesinde yapılmış tanımlar içerisinde, Ülkü Ocaklarını terör örgütü olarak nitelendirebilecek bir tanım bulunmamaktadır." dedi.

Özarslan, Ülkü Ocaklarının Türk iç hukukuna göre faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu aktarırken "Ülkücü Hareket de sıradan bir fikir hareketi değildir." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Bahadır Bumin Özarslan, açıklamasında şunları kaydetti:

HUKUKA AYKIRILIK TAŞIMAKTADIR

"ABD Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen bir yasa maddesi ile Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın terör örgütü olup olmadığının araştırılması istenmiştir. Bu madde, hem ABD iç hukuku ile çelişmekte hem de uluslararası hukuka aykırılık taşımaktadır.

Terör, terörizm ve terör örgütü kavramları, uluslararası hukuk açısından üzerinden uzlaşılmış tanımlara sahip değildir. Uzlaşma olmaması, ABD örneğinde olduğu gibi bu kavramların istismar edilmesine yol açmaktadır.

Bununla birlikte, uluslararası hukuk çerçevesinde yapılmış yüzden fazla tanım vardır. Bunlar içerisinde, Ülkü Ocaklarını terör örgütü olarak nitelendirebilecek bir tanım bulunmamaktadır.

Ayrıca, ABD iç hukukuna göre yapılmış tanımlara ve kabul edilen resmî belgelere bakıldığında da Ülkü Ocaklarının ve faaliyetlerinin bu kavramlarla ilişkilendirilemeyeceği açıktır.

ÜLKÜ OCAKLARI, SİVİL TOLUM KURULUŞUDUR

Ülkü Ocakları, Türk iç hukukuna göre faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur. Dolayısıyla Ülkü Ocaklarının hukukî niteliği, Türk hukuku tarafından belirlenmiştir. Bir başka devlet veya gerçek ya da tüzel kişi tarafından, herhangi bir hukukî nitelendirme yapılması söz konusu olamaz.

Öte yandan, ABD Temsilciler Meclisi’ne verilen önerge, uluslararası hukukun en temel ilkelerinden biri olan “içişlerine karışma yasağı” ile de bağdaşmaz.

Hiçbir devletin başka bir devletin içişlerine karışamayacağı anlamına gelen bu ilke, devletlerin egemen eşitliğinden kaynaklanır. Uyulması zorunlu olan bu ilke, BM Şartı’nın 2. maddesinde de yer almaktadır.

Devlet destekli terörizm başta olmak üzere, terörizmin pek çok türünü destekleyen ABD, öncelikle kendi iç hukukuna göre açık bir terör örgütü olan PKK’yı ve FETÖ’yü desteklemekten vazgeçmelidir.

ÜLKÜ OCAKLARI, SIRADAN BİR FİKİR HAREKETİ DEĞİLDİR

Kendi iç hukukunu açıkça çiğneyen ABD’nin bu tutumu, uluslararası ilişkilerinde sergilediği çelişkilerin bir başka örneğidir. Anlaşılmaktadır ki son örnek de olmayacaktır. Ancak Ülkücü Hareket de sıradan bir fikir hareketi değildir.

Bunu anlamak için ABD, 1965’ten sonrasına iyi bakmalıdır. Soğuk Savaş döneminde Doğu Bloku ve özellikle lideri SSCB, Ülkücü Hareket’in bütün kurumlarını hedef almıştır.

Ancak bugün, Doğu Bloku da SSCB de yoktur. Eğer ABD, Soğuk Savaş dönemine imrenip aynı tutumu sergilemek istiyorsa yıkılan Lenin ve Stalin heykellerine bakarak akıbetini görebilir."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman 2021? YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı?

YKS ek yerleştirme üniversite kayıtları ne zaman 2021? YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı?