21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem MHP'li Özdemir: AB, Kıbrıs konusunda karar merci olamaz

MHP'li Özdemir: AB, Kıbrıs konusunda karar merci olamaz

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, küresel rekabetin giderek daha fazla çok kutuplu bir hal almaya başladığı böyle önemli bir dönemde gerek coğrafi gerekse siyasi olarak yaşanan hemen her önemli olayın merkezinde ya da oldukça yakınında yer aldıklarını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP'li Özdemir: AB, Kıbrıs konusunda karar merci olamaz

Özdemir, 462 bin kilometrekarelik mavi vatan sahalarının geniş bir kısmının Doğu Akdeniz'de yer aldığına işaret ederek, "Son yıllarda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan, İsrail ve Mısır'ın başlattığı zaman zaman içerisinde AB'nin de dahil olduğu kimi ülkelerin faaliyetlerinin kabul edilebilir ve meşru bir tarafı yoktur. Uluslararası hukuk, deniz hukuku ve diğer koşullar, Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki haklılığını yürütmüş olduğu arama, tarama ve sondaj faaliyetlerindeki meşruluğunu her yönüyle ortaya koyuyor. Ülkemizin Doğu Akdeniz'de kendi deniz sahamızda yapmış olduğu tüm faaliyetlerin arkasındayız. Türkiye, kendi deniz alanlarında, kendi egemenlik haklarının gereğini yerine getiriyor. " diye konuştu.

Kıbrıs adasında söz sahibi olan üç garantör ülke Türkiye, İngiltere ve Yunanistan dışında adada tutum belirlemenin kimsenin haddi ve hakkı olmadığını vurgulayan Özdemir, özellikle AB'nin tavırlarının yersiz ve temelsiz olduğunu kaydetti. Özdemir, AB'nin, Kıbrıs konusunda herhangi bir karar merci konumunda olamayacağını bildirdi.

Özdemir, S400 konusunun, ülke savunmasına katkı sağlayacak bir mevzu olduğu kadar, yapılan yorum ve alınan tutumlarla giderek daha fazla bir egemenlik meselesi haline geldiğini söyledi.

Nerede Türkiye'ye yönelmiş bir terör tehdidi varsa bunun kaynağının zamanında kurutulmasını temenni eden Özdemir, "Başta Dışişleri Bakanlığımızın ilgili ülkelerle teması ve uluslararası kamuoyu oluşturma anlamındaki ülkemizin haklı gayretlerini ortaya koyması çabaları ve güvenlik kuvvetlerimizin de başarılı ve sonuç alıcı faaliyetleri, bizleri mutlu etmektedir. " ifadelerini kullandı. AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Türk milletine biçilen kefen, her seferinde yırtılıp atılmıştır'

'Türk milletine biçilen kefen, her seferinde yırtılıp atılmıştır'