18 Ocak 2025
weather
5°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MHP’li Şahin: “MEB yöneticileri ilk andan itibaren sahadaydı”

MHP’li Şahin: “MEB yöneticileri ilk andan itibaren sahadaydı”

Milliyetçi Hareket Partisi Deprem Felaketini İnceleme, Değerlendirme ve İzleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin’in Milli Eğitim Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yapmış olduğu çalışmalara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MHP’li Şahin: “MEB yöneticileri ilk andan itibaren sahadaydı”

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DEPREM BÖLGESİNDE SEFERBER OLDU

Kahramanmaraş merkezli peş peşe gerçekleşen depremler maddi yıkımlara neden olurken aynı zamanda tüm toplumun psikolojik olarak da etkilemiştir. Maddi kayıpların telafisini devletimiz ve milletimiz el ele vererek kısa sürede gerçekleştirecek güçtedir. Depremin meydana gelmesinden günümüze kadar eğitim yöneticileri, eğitim kurumları, pansiyon ve öğretmenevleri çalışanları afetin yaralarını sarmaya çalışmış ve hala buna devam etmektedir.

MEB YÖNETİCİLERİ İLK ANDAN İTİBAREN SAHADAYDI

Depremden etkilenen öğrencilerimizin her türlü sorunlarına çözüm üretmek ve normalleşmenin en hızlı şekilde sağlanması için ilk günden itibaren Milli Eğitim Bakanı koordinasyonunda bölgeye 2 bakan yardımcısı, 18 genel müdür, 20 daire başkanı ve farklı illerden 10 il millî eğitim müdürü görevlendirilmiştir.

MEB TÜM EKİPLERİYLE SAHADA YERİNİ ALDI

Bölgede şu ana kadar toplam 35 bin gönüllü öğretmen, 4 bin 720 rehber öğretmen/psikolojik danışman, 76 okul sağlığı hemşiresi, 173 ilkyardım personeli de çalışmalara destek verdi ve vermeye devam ediyor.

MEB Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB)’de görevli 4 bin 526 öğretmen bölgede arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Şu an bölgedeki MEB AKUB personeli sayısı bin 335’dir.

BARINMA VE BESLENME HİZMETİ VERMEYE DEVAM EDİLİYOR

MEB’e bağlı okul, yurt, uygulama oteli ve öğretmenevlerinden 465 bin vatandaşımız faydalanmıştır. Şu an bu kurumlarımızda 285 bin 312 vatandaşımız barınmaktadır.  52 bin 682 vatandaşımız ise 10 ilin dışındaki illerde öğretmenevleri, uygulama otelleri ve pansiyonlarımızda konaklamaktadır.

Çevre illerden Bakanlığa bağlı meslek liselerinde, öğretmenevlerinde, uygulama otellerinde ve seyyar mutfaklarımızda günlük hazırlanan sıcak yemek her gün depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımıza dağıtılmaya devam edilmektedir.  10 ilde 97 seyyar mutfak ve 7 seyyar fırın ile hizmet verilmektedir. Her gün 1 milyon 800 bin ekmek üretilip dağıtılmaktadır.

Meslek liselerinde 29 bin adet soba, 1 milyon 800 bin hijyen seti (maske, dezenfektan, kolonya, sıvı sabun), 25 bin adet medikal önlük ve sedye örtüsü, 55 tuvalet, 30 adet güneş paneli üretilmiş ve dağıtımı yapılmıştır.

Meslek liseleri, halk eğitim merkezleri ve olgunlaşma enstitülerinde 310 adet çadır, 76 bin uyku tulumu,  115 bin adet battaniye, 18 bin adet panço, atkı, 400 adet yatak üretilmiş ve teslimi gerçekleştirilmiştir.

PARA VE KİTAP KAYNAK DESTEĞİ SÜRÜYOR

Bakanlıkça deprem bölgesi illere 1 milyar 224 milyon 633 bin 162 TL ödenek çıkarılmıştır.

LGS ve YSK’ye hazırlık sürecine destek amacıyla 510 DYK noktası oluşturdu. 7.5 milyon ders kitabı, 5.5 milyon yardımcı kaynak kitap ve 130 bin kırtasiye seti gönderimi yapılmıştır.

PSİKOSOSYAL DESTEK ÇADIRLARI KURULDU

Depremden yoğun etkilenen illerde çadır bölgeleri ve toplanma yerlerinde çocuklar için psikososyal destek, oyun ve etkinlik çadırları kuruldu. Bu çadırlarda okulöncesi öğretmen ve rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar hizmet veriyor. Deprem bölgesinden başka illere giden çocuklara da gittiği bölgelerde de psikolojik ve sosyal destek hizmetleri verilmektedir. Şu ana kadar 691 bin 284 öğrenci öğretmen ve yetişkine psikolojik destek hizmeti sunulmuştur.

TÜRKİYE’DEKİ MESLEK LİSELERİ SEFERBER OLDU

Meslek lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından Ağrı’da atkı, bere, patik, soba ve hijyen malzemesi, Amasya’da ekmek, Ankara’da ekmek, Ardahan’ ekmek, Antalya’da çadır, konteyner sınıf, tuvalet, uyku tulumu, soba ve deterjanlar, Bartın’da ekmek, Bingöllü çadır sobası, Bitlis’te mobil tuvalet üretti, Bitlis’te tuvaletler, Bolu’da kıyafet, Bursa’da seyyar mutfak, Bursa’da güneş enerjisi paneli, hijyen malzemesi, Denizli'de çadır ve soba ve hijyen maddesi, Düzce’de ekmek, Edirne'de oyuncak, Erzurum’da ekmek, Erzincan’da uyku tulumu, ekmek, Eskişehir’de tuvalet kağıdı, uyku tulumu, yorgan ve giysi, Giresun’da battaniye, Isparta’da kışlık giysi, uyku tulumu, İstanbul tişört, bebek kıyafetleri, battaniye, oba, atkı ve bere, izmir uyku tulumu, panço, battaniye, bere ve atkı, Kastamonu’da soba, uyku tulumu, Kayseri'de hijyen malzemesi, yatak, Konya ekmek fırını, Osmaniye'de terzilik, kuaförlük hizmeti, Rize’de ekmek, Sakarya'da oyuncak, Samsun'da seyyar tuvalet, Sivas’ta kışlık giysi, Şanlıurfa'da çadır, Tokat'ta eşofman, Trabzon’da ısı ocakları, örgü bebek, atkı, bere ve bot, Trakya’da soba üretilmiş ve deprem bölgesine gönderilmiştir.

TÜM OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Yüzyılın deprem afetinden sonra ara tatilde olan okullara kısa süreliğine tekrar ara verilmiştir. İki hafta sonra 71 ilde okul öncesinden liseye kadar tüm eğitim kademelerinde okullar açıldı. Depremden etkilenen Diyarbakır, Şanlıurfa, Kilis İllerimizde 1 Mart itibariyle eğitim ve öğretime başlanmıştır. Milli Eğitimin yaptığı açıklamaya göre Osmaniye, Gaziantep, Adana illerimizde 13 Mart, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya illerimizde ise eğitim öğretime 27 Mart’ta başlaması öngörülmektedir.

Tüm MEB yöneticileri, öğretmenleri, psikolojik danışmanlar sahada çocuklarımızın bu zor günlerde travmayı atlatması için elinden gelen çabayı göstermektedir. Çocuklarımız, geleceğimizdir. Devletimiz her imkân ve koşulda çocuklarımızın, öğrencilerimizin yanlarında olmaya devam edecektir. Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları tüm unsurlarıyla seferberlik ruhuyla devletinin ve milletinin yanında yer almıştır ve almaya da devam edecektir. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yakın markaj! İHA’lar adım adım takipte

Yakın markaj! İHA’lar adım adım takipte