23 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Millet can derdinde CHP istismar peşinde

Millet can derdinde CHP istismar peşinde

Türkiye, milletiyle ve devletiyle Elazığ depreminin yaralarını sarmak için seferber olurken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu acılar üzerinden siyasi rant elde etmek için istismarın zirvelerinde dolaştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ise hiçbir şey olmamış gibi, Erzurum’da kayak yapmaya gitti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Millet can derdinde CHP istismar peşinde

 

Türkiye, milletiyle ve devletiyle Elazığ depreminin yaralarını sarmak için seferber olurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu acılar üzerinden siyasi rant elde etmek için istismarın zirvelerinde dolaştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise hiçbir şey olmamış gibi, Erzurum’da kayak yapmaya gitti. Elazığ ve Malatya’yı etkileyen depremde önce arama ve kurtarma faaliyetleri, sonra da kimsenin aç ve açıkta kalmaması için başta devletin bütün kurumları olmak üzere, Türkiye’nin her yerinde kelimenin tam anlamıyla bir seferberlik yaşanırken, CHP yine istismarı her şeyin önüne geçirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gerek depremin hemen sonrasında, gerek partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarla, milletin acıları üzerinden siyasi rant elde edebilmek için çırpındı.

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında sanki hiçbir şey yapılmamış, hiçbir tedbir alınmamış gibi, tamamen tribünlere oynayarak deprem vergilerini gündeme taşıyıp, “65 milyar lira nereye gitti?” diye sordu. Ancak, bu verginin alınmaya başladığı 2004 yılından bu yana kentsel dönüşüm ve deprem tedbirleri için bu miktarın üç katı harcama yapıldığını ve ayrıntıların Türk milleti ile paylaşıldığını görmezden, duymazdan geldi.

ERZURUM’DA KAYAK

CHP zihniyetinin bir başka çarpıcı fotoğrafı da Erzurum’dan geldi. Kılıçdaroğlu’nun, "İstanbul Belediye Başkanı’mız, gönderdiği yardımların halka ulaşıp ulaşmadığını gözlemlemek üzere deprem bölgesine gitti" dediği Ekrem İmamoğlu’nun hızlı bir Elazığ şehir gezisi yaptıktan sonra Erzurum'daki kayak tesislerinde tatil yaptığı ortaya çıktı. "Bir saniye bile boş vaktimiz yok" diyen İmamoğlu, 6 ay içinde 4 defa tatile çıktı. İstanbul’u sel bastığında da Bodrum’da tatilde olan İmamoğlu, tepkilere neden olmuştu.

Doğal afetlerde tatil yapma alışkanlığını sürdüren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kez de Erzurum’da kayak yaparken görüntülendi. 41 vatandaşımızın depremde hayatını kaybettiği ve acıların henüz taze olduğu bir dönemde İmamoğlu’nun tatil yapması pes dedirtti. Yazları deniz, kışları ise kayak tatilini ihmal etmeyen Ekrem İmamoğlu, yabancı turistlere adeta taş çıkardı. Kayak takımlarını yanından eksik etmeyen İmamoğlu, her fırsatta HDP’nin ayak takımına sahip çıkmasıyla da medyada yer bulur hale geldi.

BU NE YÜZSÜZLÜK

24 Ocak’ta Elazığ Sivrice merkez üssünde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Türkiye acı bir tabloyla karşılaştı, devlet ve millet ele ele vererek tüm imkânlar seferber edildi. Yaraların sarılması için deprem bölgesine arama kurtarma faaliyetleri için birçok belediye yardım ekibi gönderdi ve bu belediyelerin arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yer aldı. Yardım faaliyetleri kısa bir sürede deprem bölgesine ulaştı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen 3 bakan acilen deprem bölgesine intikal etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da deprem bölgesine ziyarette bulunacağını açıklamıştı. Ancak vicdanları kanatan gerçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasıyla ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun bölgeye gitme gerekçesini “yardımların ulaşıp ulaşmadığını kontrol için” diyerek açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Elazığ’da deprem bölgesinde gerçekleştirdiği hızlı ziyaretin ardından Tunceli’ye geçerek belediye başkanını ziyaret etti. Burada bir süre kalan İmamoğlu daha sonra tatil için soluğu Erzurum’da lüks bir otelde aldı. Palandöken Kayak Merkezi’nden fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaşan Ekrem İmamoğlu, "Ülkemizin her köşesi başka bir değer, başka bir cennet. Türkiye kavganın değil sevginin merkezi olmalı" diye yazdı.

Ekrem İmamoğlu’nun doğal afetler karşında takındığı umursamaz tavrı sosyal medyada tepkilere neden oldu. İstanbul’un yaşadığı sel felaketinde de Bodrum’da tatilde olan İmamoğlu pes dedirtti.

SEL FELAKETİNDE TEKNE TURUNA ÇIKMIŞTI

17 Ağustosta İstanbul’da yaşanan sel felaketinde binlerce esnaf sel mağduru olmuş ve Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu ise Bodrum’da tatiline devam etmişti. Yoğun tepkiler üzerine açıklama yapan Ekrem İmamoğlu ‘Tatil için aileme karşı sorumluluklarım var’ açıklamasında bulunmuştu. Selden zarar gören vatandaşlar, İBB'nin önlem almadığını ve mazgalların temizlenmediği için su baskınları olduğunu ileri sürerken, Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ortalarda görünmemesi tartışma konusu olmuştu. Sosyal medya üzerinden İmamoğlu'na tepkilerin artmasının ardından tatilini yarıda kesmiş ve 24 saat sonra sel felaketinin yaşandığı Eminönü'ne gelen İmamoğlu, defalarca uyarı yapan Meteoroloji'yi suçlamıştı. İmamoğlu’nun, Eminönü Alt Geçit Çarşısı'nda incelemelerde bulunduğu sırada bir esnaf, "Başkan, sel felaketinin olduğu anlarda Büyükşehir Belediyesi'nde kimseye ulaşamadık” diyerek tepki göstermişti. Tartışmalara neden olan bu tatilin ardından dalga geçercesine bir açıklama yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "Tatil bana yakışıyor" demişti.

 

KADİR YILDIZ /TÜRKGÜN GAZETESİ

Yorumlar
şerife gümüşlü 4 yıl önce
99 depremi ile20 depremi karşılaştırılmamalı. ancak unutamadığım bir manzara depremden bir kaç gün sonra Cumhurbaşkanı A. Necdet sezerin bir gümrük memuru gibi bölgeden teğet geçen bir gezisi vardı. oldukça üzgündüm.
BEĞENME
0
CEVAPLA
Manisa'da korkutan deprem

Manisa'da korkutan deprem