08 Ekim 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem MİT'ten nokta operasyon: Canlı bomba saldırısı engellendi

MİT'ten nokta operasyon: Canlı bomba saldırısı engellendi

MİT, Türkiye’de canlı bomba eylemi planladığı belirlenen ve PKK/YPJ’nin sözde Amude sorumlusu olan Hezal Belge’yi Suriye’de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MİT'ten nokta operasyon: Canlı bomba saldırısı engellendi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türkiye’de canlı bomba saldırısı planladığı tespit edilen terör örgütü PKK/YPJ’nin sözde Amude bölgesi sorumlusu Hezal Belge’yi, Suriye’de düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Canlı Bomba Eylemi Planlıyordu

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, "Terörden Arananlar Listesi"nde gri kategoride yer alan ve "Jinda Gundikramo" kod adlı Hezal Belge, uzun süredir MİT’in hedef listesindeydi. Türkiye’deki güvenlik önlemleri nedeniyle birçok kez eylemlerini erteleyen Belge, son olarak Suriye’nin Amude bölgesinde tespit edilerek nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Uzun Yıllar Örgüt Sorumlusu Olarak Faaliyet Yürüttü

2004 yılında örgütün kırsal kadrosuna katılan terörist, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de PKK/YPJ’nin sözde sorumlusu olarak faaliyetlerde bulundu. 2021’de çatışmada başından yaralanan ve tedavi için Irak’ın Süleymaniye kentine giden Belge, daha sonra tekrar Suriye’ye dönerek Amude sorumlusu olarak görev aldı.

Suriye Halkını Örgütlemeye Çalışıyordu

Hezal Belge’nin, Suriye halkını örgütleyerek terör örgütüne katılım sağlamaya çalıştığı ve çeşitli eylemler planladığı belirlendi. MİT’in başarılı operasyonu ile örgüte büyük bir darbe vurulmuş oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa’da kaybolan genç kadın Uşak’ta ölü bulundu

Manisa’da kaybolan genç kadın Uşak’ta ölü bulundu