19 Ekim 2024
weather
10°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti

Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti

Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 1
Arap camiasında 'fakirlerin doktoru' olarak bilinen, hayatını yoksullara, yardıma adayan Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin örnek alınası hayatı yeniden gündeme geldi. 2020 yılındaki vefatıyla sadece Mısır'ı değil neredeyse tüm dünyayı hüzne boğan doktor Meşali, Mısır'ın El-Garbiyye ilinin Tanta kentindeki kliniğinde maddi durumu yeterli olmayan hastalara yardım etmesiyle tanınıyordu. Hastaları ücretsiz bir şekilde muayene eden Meşali, 2020'de aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 2
Bir gün kliniğe gelen yoksul bir anne ve 2 çocuğunun sözleriyle hayatı değişen doktor Meşali'nin ömrü zenginliğine rağmen yoksullarla beraber geçti. Kliniğe gelen annenin çocuklarından biri çok hastaydı. Doktorun, çocuğu iyileştirebilmesi için iğne yapması gerekiyordu fakat iğne pahalıydı. Anne, bu iğnenin parasını ödeyebilmek için 1 ay boyunca ailecek aç kalmaları gerektiğini söyleyince doktorun hayatı bambaşka bir evreye taşındı. Doktor, bu yoksul aileyle yaşadığı olayın ardından dünya çapında tanınmaya başladı. Bu olayın ardından parayı bir kenara bırakarak durumu olmayan herkese ücretsiz hizmet vermeye başladı.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 3
Medyanın da ilgisini çeken doktor meşali, hayat hikayesiyle ön plana çıktı. Orta halli bir ailenin çocuğu olan Meşali, 1944 yılında yoksul bir mahallede doğdu. Meşali, röportajlarında zorlu bir yaşam mücadelesi verdiğini ve her şeye sıfırdan başladığını belirterek, 1967 yılında tıp fakültesinden mezun olduğunu anlattı. Mezuniyetinin ardından ülkenin en fakir bölgelerinden birinde doktor olarak görevlendirilen Meşali, 2004 yılında emekli oldu.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 4
Yoksullara adadığı hayatının yanı sıra 3 oğlunu ve yetim kalan kardeşinin çocuklarını da büyüten Meşali, yardıma muhtaç kimseyi geri çevirmedi. Kliniğini açtığı 1975'ten itibaren Mısırlı ünlü yazar Taha Hüseyin'in toplumun ezilen kesimi için kullandığı tabirle yeryüzünde işkence çekenlere destek olmaya çalıştığını söyledi.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 5
Küçük bir çocuğun annesinin ilaç alacak parası olmadığı için hayatını kaybettiğini söyleyen Meşali, bu olayın kendisinde derin izler bıraktığını birçok kez üzüntüyle dile getirdi. Meşali, babasının kendisine fakirlere yardım etmesini vasiyet ettiğini belirterek, maddi durumu olmayan kişilerden birçok kez para istemediğini ifade etti.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 6
Meşali'nin röportajlarının ardından popüler olmasıyla birlikte, kendisine maddi yardımda bulunmak isteyen çok kişi oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) gelen yüz binlerce dolarlık yardım teklifini geri çeviren Meşali, bu paranın ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüzler için harcanmasını istedi.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 7
Gayet mütevazı bir hayat yaşayan Meşali buna rağmen, röportajında Dünya bana istediğimden ve hak ettiğimden daha fazlasını verdi. ifadelerini kullandı.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 8
Meşali'nin vefatından saatler önce bile kliniğine gelen yardıma muhtaç kişiler olduğunu aktaran Ezher Şeyhi Tayyib, Meşali'nin örnek bir insan olduğunu vurguladı.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 9
Meşali'nin ani ölümü Arap medyasında ve sağlıkla ilgili platformlarda üzüntüyle karşılandı. Blog yazarları ve sosyal medya kullanıcıları Meşali'nin şahsına yönelik hayranlıklarını belirterek, ölümünden saatler öncesine kadar fakirlerin derdine deva olmaya çalıştığını, eşine nadir rastlanacak bir kişi olduğunu aktardı.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 10
Meşali'nin naaşı, Kovid-19 önlemleri altında 28 Temmuz 2020'de Mısır'ın kuzeyinde yüzlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 11
Doktor Meşali dualar eşliğinde toprağa verilirken geride fakirlere yaptığı hayır ve iyiliklerle yad edileceği güzel anılar bıraktı. Mısır'da yayın yapan bir medya organı da Meşali'nin Fakirlere iyi davranmanızı vasiyet ediyorum. şeklindeki vasiyetine yer verdi.
Muhammed Abdulgaffar Meşali'nin hikayesi gündem oldu! Dünyanın en zengin doktoruydu: Hayatı değişti 12
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Windows'un bu sürümleri artık desteklenmeyecek: Google'dan milyonları etkileyen karar!

Windows'un bu sürümleri artık desteklenmeyecek: Google'dan milyonları etkileyen karar!