23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Narin cinayetinde 'diş izi' incelemesi tamamlandı

Narin cinayetinde 'diş izi' incelemesi tamamlandı

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili Adli Tıp raporunda, ağabey Enes Güran’ın kolundaki ısırığın kimlik tespiti için yeterli olmadığı belirtildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin cinayetinde 'diş izi' incelemesi tamamlandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve cansız bedenine 8 Eylül'de ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, Adli Tıp raporu tamamlandı.

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Adli Tıp'tan

Ağabeyin Kolundaki Isırık

Ağabey Enes Güran’ın kolundaki ısırık izi incelemesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından gerçekleştirildi. 30 Ağustos'ta yapılan ilk incelemelerde ısırığın Narin'e ait olup olmadığı tespit edilememişti. Raporda, izlerin insan ısırığıyla uyumlu olabileceği belirtildi.

Diş İzi Kimlik Tespiti İçin Yeterli Değil

Raporda, diş izinin kimlik tespiti için yeterli özellikler taşımadığı ifade edildi. Isırık izinin Narin, annesi Yüksel Güran veya Enes Güran tarafından yapılmış olduğuna dair kesin bir ayrım yapılamadığı da vurgulandı.

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Adli Tıp'tan

Narin Güran Cinayetinde Isırık İzi İncelemesi 

Raporda, 8 yaşındaki kızın ağabeyi Enes Güran (18) ile annesi Yüksel Güran'a (44) ait adli ve tıbbi belgeler, ağız ve diş ölçü modelleri ve kalıpları fotoğraf, video ve grafilerin birlikte değerlendirildiği belirtildi.

Enes Güran'ın sağ ön kolunda tarif ve tespit edilen yumuşak doku lezyonlarının lokalizasyonu, travmatik etkileri, rengi dikkate alındığında kuruldaki muayene tarihi olan 27 Ağustos itibarıyla gerçekleşme zamanının 3-6 günle (21-24 Ağustos) uyumlu olduğu aktarılan raporda, anılan lezyonların mor renkli, ark (yarım daire/hilalvari) görünümlü, bütünlük arz eden kesintisiz lezyonlar olup tipik diş izlerine ait kesici kenar ve derinlik gibi belirgin morfolojik özellikler içermediği, bununla birlikte mevcut lezyonların görünümü itibarıyla insan ısırık iziyle uyumlu olabileceği ifade edildi.

Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Adli Tıp'tan

Söz konusu raporda, "Adli Tip Kurumu Adli Bilişim ihtisas Dairesi Ses ve Görüntü inceleme şubesinin raporu, Yüksel Güran'a ait olduğu bildirilen ağız ve diş ölçü modelleri, Enes Güran'ın diş ve çene muayenesi ile alınan diş izleri, Narin Güran'a ait panoramik grafi, otopsi verileri, skopi görüntüleri ve fotoğraflardan elde edilen diş ve çene bulguları hep birlikte değerlendirildiğinde Enes Güran'ın sağ ön kolundaki lezyonların Yüksel Güran, Enes Güran ve Narin Güran tarafından ısırılmak suretiyle meydana getirilmiş olabileceği ancak Cumhuriyet Başsavcılığınca sorulduğu üzere söz konusu lezyonların ABFO (American Board of Forensic Odontology) kriterlerine göre '5 sonuçsuz' kategorisinde olduğu, dolayısıyla diş izinden kimlik tespitine dönük özellikleri tanıya elverir ölçüde içermediği" tespitine yer verildi.

Sonuç olarak eldeki tüm verilerle ağabeyinin kolundaki ısırığın "Yüksel Güran tarafından mı, Narin Güran tarafından mı yoksa kendisi tarafından mı ısırılmış olduğu" hususunda adli tıbbi açıdan kesin bir ayrım yapılamadığının oy birliğiyle mütalaa edildiği raporda kaydedildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BKT Avrupa Kupası’nda 23. sezon heyecanı başlıyor

BKT Avrupa Kupası’nda 23. sezon heyecanı başlıyor