Türkgün Gündem Nevzat Bahtiyar'ın avukatından şok iddia: ‘Yüksel 'Salim yaptı’ dedi

Nevzat Bahtiyar'ın avukatından şok iddia: ‘Yüksel 'Salim yaptı’ dedi

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada 4,5 yıl hapis cezası verilen Nevzat Bahtiyar'ın avukatı Ali Eryılmaz sosyal medyadan şoke eden bir iddiada bulundu. Eryılmaz, Narin'in annesi Yüksel Güran'ın, amca Salim Güran'ı suçladığını iddia etti.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada 4,5 yıl hapis cezası verilen Nevzat Bahtiyar'ın avukatı Ali Eryılmaz sosyal medyadan şoke eden bir iddiada bulundu. Eryılmaz, Narin'in annesi Yüksel Güran'ın, amca Salim Güran'ı suçladığını iddia etti.

KAYNAK: Milliyet

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan Narin Güran davasına ilişkin karar 28 Aralık’ta Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmüştü.

Karar duruşmasında tutuklu sanıklar anne Yüksel, ağabey Enes ve amca Salim Güran'a ağırlaştırılmış müebbet, Nevzat Bahtiyar'a ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Nevzat Bahtiyar'ın avukatı Ali Eryılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cinayetle ilgili ilk suçlamanın tutuklu anne Yüksel Güran'dan geldiğini iddia etti. Avukat Eryılmaz "Az kaldı, görünen o ki ya bir itiraf gelecek ya da birbirlerini suçlamaya başlayacaklar. İlk suçlama da geldi" dedi.

Avukat Eryılmaz şöyle devam etti:

"Yüksel 'Salim yaptı' dedi. Hadi bakalım, söz sırası Salim'de. Sadece izleyin, istinaftan önce neler değişecek. Bunları daha çok duyacaksınız. Cezaevi ziyaret trafiğini izleseniz anlayacaksınız. Sadece izleyin, istinaftan önce neler değişecek. Bunları daha çok duyacaksınız. Cezaevi ziyaret trafiğini izleseniz anlayacaksınız"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Türk Dünyası Kazakistan Başbakanı Bektenov'dan TDT ülkeleri için sağlık zirvesi

Kazakistan Başbakanı Bektenov'dan TDT ülkeleri için sağlık zirvesi

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin sağlık bakanları ile bir araya geldi.

Kazakistan Başbakanı Oljas Bektenov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkelerin sağlık bakanları ile bir araya geldi.

KAYNAK: AA

Bektenov, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen TDT 5. Sağlık Bakanları Toplantısı kapsamında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Kırgızistan Sağlık Bakanı Erkin Çeçeybayev, Özbekistan Sağlık Bakanı Asilbek Hudayarov’un yanı sıra Macaristan İçişleri Devlet Sekreteri Yardımcısı Judit Bidlo, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ve Dünya Sağlık Örgütü Bölge Direktörü Hans Kluge ile bir toplantı yaptı.

Toplantıda, TDT ülkeleriyle sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi, tecrübe paylaşımı, modern tıbbi teknolojilerin transferi gibi konular ele alındı.

Başbakan Bektenov, toplantıda yaptığı konuşmada, kardeş ülkelerin sağlık bakanlarını ve uzmanlarını ülkesinde görmenin kendileri için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Bektenov, "Bizim halklarımızın kökleri bir, kültürel değerleri ortaktır. Liderlerimizin destekleriyle biz kendi aramızdaki etkileşimi genişleterek birlikte girişimleri hayata geçiriyoruz. Bizim sağlık sektöründeki işbirliğini geliştirmek için büyük potansiyelimiz var.” diye konuştu.

TDT 5. Sağlık Toplantısı kapsamında alınan kararların üye ülkelerde sağlık hizmetinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını belirten Bektenov, "Güçlerimizi birleştirmeden sağlık alanında küresel çağrılara karşı gelmek mümkün değildir. Dolayısıyla TDT ülkeleriyle bu alanda birlikte çalışmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Bektenov, Kazakistan’ın sağlık sektöründe büyük projeleri hayata geçirdiğini anlatarak, geçen yıl sağlık sektörüne yapılan yatırımların yüzde 8,4 artarak yaklaşık 920 milyon dolara ulaştığını sözlerine ekledi.

Başbakan Bektenov, toplantı sonrası TDT üyesi ülkelerin sağlık bakanlarıyla aile fotoğrafı çektirdi. ​​​​​​​

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *