17 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Narin Güran'ın ailesinden açıklama: Dış güçler ve yerli uzantıları...

Narin Güran'ın ailesinden açıklama: Dış güçler ve yerli uzantıları...

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı, 22 kişi gözaltına alındı. Güran ailesi iddialara yazılı açıklamayla yanıt verdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Narin Güran'ın ailesinden açıklama: Dış güçler ve yerli uzantıları...
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan ve cansız bedeni derede bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Narin'in amcası Salim Güran ve cesedi gömmesi için kendisine yardım eden itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanırken, anne, baba ve kardeşler dahil 22 kişi gözaltına alındı. Şahıslar adliyeye sevk edilirken, Güran ailesi iddialara yazılı bir açıklamayla cevap verdi.

Tüm gözler onların üzerinde! Narin'in ölümüyle ilgili Güran ailesinden sürpriz açıklama - 1. Resim

Aileden Gelen Tepki

Güran ailesi yaptığı açıklamada, çeşitli iftiralara maruz kaldıklarını belirterek, Narin’in fail ya da faillerinin en ağır cezayla cezalandırılacağından şüphe duymadıklarını ifade etti. Ayrıca, olayın Kur'an kursları ve İslam’a yönelik saldırılarla ilişkilendirilmesine de tepki gösterdiler. Aile, soruşturmanın sonuçlanmasını beklemek gerektiğini vurguladı.

Tüm gözler onların üzerinde! Narin'in ölümüyle ilgili Güran ailesinden sürpriz açıklama - 2. Resim

"Aile Karalanıyor"

Aile, bu süreçte bazı yazarların inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığıyla suçladığını ve bu tür karalamaların gerçeği yansıtmadığını savundu. Açıklamada, olayın siyasi malzeme yapılmaması gerektiği ifade edilerek, Güran ailesinin suçsuz olduğuna inananlara teşekkür edildi.

Aile, sonuçların netleşmesinin ardından kişilik haklarına saldırıda bulunanlara karşı yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Tüm gözler onların üzerinde! Narin'in ölümüyle ilgili Güran ailesinden sürpriz açıklama - 3. Resim

Güran ailesinin ortaya atılan iddialar ile ilgili açıklamasının tamamı şu şekilde; 

“FAİLLERİN EN AĞIR CEZAYI ALACAĞINDAN ŞÜPHEMİZ YOK”

Açıklamada, olayla ilgili ailelerinin çeşitli asılsız iftiralara maruz kalındığı belirtilerek, "21 Ağustos günü kızımız Narin Güran'ın kaybolması nedeniyle günlerce ülke gündemini meşgul ettiğimizden dolayı Güran ailesi olarak üzüntülerimizi bildirmek istiyoruz. Devletimizin tüm birimleri bu süreçte tüm imkanlarıyla olayın çözümü için seferber olmuştur. Gerçeklerin gün yüzüne çıkması için uğraşmaya da devam etmektedir. Kızımızın cansız bedeni nasıl bulunduysa olayı çözeceğine, kızımız Narin'in fail veya faillerini bulacağına, bulunacak fail veya faillerin de en ağır ceza ile tecziye edileceğinden hiç şüphemiz yoktur. Yalnız bu süreçte aile fertleri olarak acı ve keder içerisindeyken görsel ve yazılı medyada merhume kızımız Narin suistimal edilerek gerek Güran ailesine gerekse de şu an şüpheli olarak tutulan aile fertlerinin kişilik haklarına acımasız saldırılar ve iftiralar ile mesnetsiz ithamlarda bulunulduğu medyayı izleyen dostlarımız tarafından bizlere bildirilmektedir. Ayrıca ilgi ve alakası olmadığı halde bu olay nedeniyle Kur'an kurslarına ve Yüce dinimize saldırılar yapılmaktadır" denildi.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından olayın siyasi malzeme haline getirilmemesi istenilen açıklamanın devamında, şöyle denildi:

"dış güçler ve onların yerli uzantıları…"

"Diyarbakır'ımızda asırlarca yaşamını sürdüren kimi zamanda yöneticiliğini yapmış Gevranizade ailesinin fertleriyiz. Ülkemizin değişik coğrafyasında binlerce Güran ailesi ve yeğenleri yaşamaktadırlar, büyük ekseriyetiyle de vatanına ve milletine bağlı fertlerdirler. Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını birtakım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. 

"Seçim neticeleri de ailenin idiktatör olmadığının en büyük ispatıdır"

Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesi'nin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir. Devletimize bağlı tüm güçlerin bu oyuna gelmemelerini istirham ederiz. Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler. Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesi'nde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır. Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır. 

'DEVLET YETKİLİLERİ DIŞINDA YAPILAN HİÇBİR AÇIKLAMAYA DA İTİBAR EDİLMEMELİ'

Şu an olayın sıcaklığı devam etmekte olup, olaylar açığa çıktığında fail veya failler bulunduğunda iftiralar atarak kişilik haklarımıza saldırılar yapan kişi ve kişiler hakkında yasal işlem yapılacaktır. Maddi ve manevi tazminat haklarımızı mahfuz tutmaktayız. Bu süreçte hakikatin tezahürü için uğraşan tüm devlet büyüklerimize, bunca baskılara rağmen bizim suçsuzluğumuza inanarak bizden desteklerini esirgemeyen dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ülkemizdeki tüm siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının acımızdan siyasi malzeme yapmamasını da mahkemenin neticesini beklemelerini istirham ederiz. Devlet yetkilileri dışında yapılan hiçbir açıklamaya da itibar edilmemesini önemle arz ederiz. Saygılarımızla, Güran ailesi."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıyiv Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı Miss Turkey 2024 güzeli seçildi!

Kıyiv Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı Miss Turkey 2024 güzeli seçildi!