16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Rojin'e ait başörtüyü bulan itfaiye eri konuştu

Rojin'e ait başörtüyü bulan itfaiye eri konuştu

Van'da kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş için arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma Sahil Güvenlik, Polis Arama Kurtarma ve gönüllü ekipler, Bardakçı Mahallesi sahilinde Rojin'e ait başörtüsü buldu. Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Sinan Avcı, başörtüsünü polise teslim etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Rojin'e ait başörtüyü bulan itfaiye eri konuştu
KAYNAK: Demirören Haber Ajansı

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i (21), arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma Sahil Güvenlik, Polis Arama Kurtarma, AFAD, İtfaiye ve gönüllü ekipler, günlerdir arama kurtarma çalışması yaparken, dün saat 15.30 sıralarında Bardakçı Mahallesi sahilinde başörtüsü bulundu.

Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli Sinan Avcı (33), Rojin'e ait başörtüyü bulup polise haber verdi. DHA'ya konuşan Avcı, "Diğer arama kurtarma ekipleriyle birlikte dün Van Gölü sahilinde aramalarda bulunduk. Polis ekipleri de o arama kurtarma çalışmalarında vardı. Bardakçı Mahallesi sahiline doğru ilerlerken bir bez parçası fark ettim. Sonra başörtüsü olduğunu fark ettim. Hemen polise haber verdim" dedi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde 13 gün önce kaybolan Rojin Kabaiş'in yurttan ayrıldığı son görüntüler ortaya çıktı.
Van YYÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan Rojin Kabaiş, üniversiteye yeni kayıt yaptırdıktan sonra Diyarbakır’dan Van’a geldi. 27 Eylül 2024 günü kaldığı yurtta yemek yedikten sonra Van Gölü sahiline inmek üzere yurttan ayrılan Kabaiş’e ait son görüntüler ortaya çıktı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde Kabaiş'in, tek başına sahil yolunda yürüdüğü görüldü. Yaklaşık 13 gündür kendisinden haber alınamayan Kabaiş için arama çalışmaları, Van başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde devam ediyor.

ALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Van'da 27 Eylül'den beri kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmaları sürüyor. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması geldi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

“Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur.”

27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da bulunan KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın arama çalışmaları devam etmektedir.

Konu ile ilgili Van Emniyet Müdürlüğü tarafından farklı birimlerden özel ekipler kurulmuştur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı'ndan 'e-Nabız Katar'a satıldı' iddialarına cevap

Sağlık Bakanlığı'ndan 'e-Nabız Katar'a satıldı' iddialarına cevap