21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Sahi siz kimden YANASINIZ?

Sahi siz kimden YANASINIZ?

Türk askerinin sınır dışındaki faaliyetlerinden rahatsız olan CHP ve İP aynı tavrı Afganistan’daki askeri varlığımız için de göstermeye devam etti. Mehmetçik’e ‘lejyoner’ yakıştırması yapanlar, Suriye’de ne işimiz var diyenler şimdi de rotayı Afganistan’a çevirdiler. Mehmetçik’in 19 yıldır Kâbil’de olduğunu unuttular.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sahi siz kimden YANASINIZ?

Kadir Yıldız / TÜRKGÜN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afgan göçünün önlenmesi konusunda hiçbir elle tutulur öneri getiremezken çareyi yalana sarılmakta buldu. Biden ile Afgan göçmen konusunda gizli bir anlaşma yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu Türk askerinin derhal geri çekilmesini istedi. Gümüşhane de yaptığı konuşmada Afgan göçüne değinen İP Başkanı Meral Akşener ‘gariban insanlar üzerindensalakça bir politika izleniyor’ dedi.

Göçün kaynağında önlenmesi için Türk askerinin Afganistan’daki varlığının önemini ve 19 yıllık mücadelesini görmeyen CHP ve İP çareyi kara propaganda yapmakta buldu. CHP ve İP, Türkiye’nin düzensiz göç ile ilgili sınır boylarında aldığı önlemleri, geri gönderilen veya sınırda engellenen göçmen sayısını, Kabil’deki askeri varlığımızın önemini ve alınan güvenlik önemlilerini görmezden geldiler.

YALANDA SINIR TANIMIYORLAR

Partisinin MYK’sında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine bilgi ve belge sunmadan iftiraya sarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO zirvesinde ABD Başkanı Biden ile Afganistan konusunda gizli bir anlaşma yaptığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, “Türkiye, Birleşmiş Milletler ve dünya kamuoyunu beklemeden acele edip adım atmamalı. Askerimizin can güvenliği yok, orada olması doğru değil, Afganistan’dan derhal geri çekilmeleri lazım. Dışişleri temsilcisi olmadan uluslararası görüşme yapılamaz. En azından resmi tercümanın orada olması gerekiyor. Dışişleri’nin tasfiye edildiği bir toplantıda Biden ile Erdoğan’ın ne konuştuğu, hangi pazarlıkları yaptıkları kamuoyu tarafından bilinmeli” dedi. Aynı yalanı devam ettiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise yaptığı basın toplasında, “Afganlar Erdoğan-Biden görüşmesinden sonra Türkiye’ye akın akın zaten gelmeye başladı. Arada 2 bin 500 kilometre var. Koskoca bir İran devleti var. Ancak gelenler öyle düzensiz gelmiyor. Gayet düzenli, planlı, organize bir şekilde, Erdoğan’ın altına imza attığı bir operasyonla geliyor. Erdoğan, artık milletimizin huzuruna çıkmalıdır. Haziran ortasında, kapalı kapılar ardında yanına dışişlerinden bir görevli dahi almadan, Biden ile yaptığı pazarlığın detaylarını millete açıklamalıdır” diye konuştu.

MHP’NİN TAVRI NET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin düzensiz göçmenler konusunda sessiz kaldığını ve bunun sığınmacıları kabul ettiğinin itirafı olduğunu söyleyerek daha büyük bir yalana imza attı. Oysaki MHP Lideri Devlet Bahçeli gazetemize verdiği ve dört gün süren röportajın içinde 31 Temmuz tarihli sayımızda göç konusuna detaylı bir şekilde değinmiş ve görüşlerini net bir şekilde ifade etmişti.

MHP Lideri Bahçeli düzensiz göç konusundaki tavrını “adı konmamış bir istila” olarak nitelemiş, tedbirin alınması gerektiğini belirtmiş ve şu cümleleri kullanmıştı; “Bu yılın Temmuz ayı ilk haftası itibariyle de, yakalanan Afgan düzensiz göçmen sayısı 25 bin 643’tür. Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır, demografik yapımıza kumpastır. Küresel ve bölgesel güçlerin bu düzensiz göçteki parmak izlerini iyi araştırmak gerekmektedir. Tehlike alarm verici düzeydedir. Yapılan tahminler kapsamında ifade edersem, yakın gelecekte 1,25 milyon Afgan’ın İran’a, 1,2 milyon Afgan’ın ise Pakistan’a geçmesi bekleniyor. Asıl üzerinde durulması gereken risk ve tehdit ise bu göç hareketliliğinin nihai durağının Türkiye olacağı yönündeki yorum ve tahminlerdir.”

GÖSTERMELİK HASSASİYET

Afganistan'daki Türk askeri varlığına karşı çıkan CHP, aynı tavrını Suriye ve Libya içinde göstermiştir. Libya’daki askerlerimize “lejyoner” benzetmesi yapılmış, milli hak ve çıkarlarımız göz ardı edilmişti. Buna benzer açıklamalar Afganistan için geldi. CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Kabil Taliban’ın eline geçti. Bu koşullar altında, Afganistan’daki Mehmetçiğimiz; derhal ait olduğu yere, ülkemize ve sınırlarımızın müdafaasına dönmelidir. Ama Erdoğan hala Afganistan’da egemen güçlerin taşeronluğunu kapmak için Taliban ile zemin yokluyor” dedi. Sorunun kaynağında çözülmesi sebebiyle Afganistan’daki varlığını sürdürmek ve göçün engellenmesi için diyalog kanallarını açık tutmak istiyor. Rusya ve Çin’in geri çekilmeyeceğini açıklamasına rağmen Türkiye’nin geri çekilmesi isteniyor.

ABD’NİN BİRİCİK ŞİRİNESİ OLDU

Meral Akşener sosyal medya hesabı twitter üzerinden yaptığı açıklamada Türk askerinin Afganistan’daki varlığını ‘ABD’ye şirinlik’ yapmak olarak değerlendirdi. 19 yıldır Türk askerinin burada görev yaptığından haberdar olmayan Akşener göçün önlenmesi için ise hiçbir öneri getiremedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akşener mesajında; “Çıkmış hâlâ, “Türk askeri Afganistan’da kalmalı.” diyorlar. Kardeşim; Afganistan kaldı mı da askerimiz kalsın? ABD’ye şirinlik peşinde abuk sabuk konuşmayı bırakın, askerimizi derhal o bataklıktan çekin!” ifadelerini kullandı. Rusya ve Çin’in ısrarla Afganistan’da kalacağını ifade etmelerini göremeyen Akşener, Türk askeri varlığının bulunmasından rahatsızlık duyuyor. Türkiye’nin güvenliğini sınır ötesinde korumaya başlayan dış politikasına karşı çıkıyor. İP Başkanı Meral Akşener aynı tavrı Afganistan’daki meşru varlığımız için göstermeye devam etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar euro fiyatları ne kadar 18 Ağustos? Dolar ve euro fiyatları düşüyor mu? Döviz fiyatları öğren

Dolar euro fiyatları ne kadar 18 Ağustos? Dolar ve euro fiyatları düşüyor mu? Döviz fiyatları öğren