01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Samsun’da muhtara 92 bin uyuşturucu hapla gözaltı

Samsun’da muhtara 92 bin uyuşturucu hapla gözaltı

Samsun’da düzenlenen operasyonda 92 bin 400 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Mahalle muhtarı Erdoğan Desteci, uyuşturucu ticareti suçundan gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Samsun’da muhtara 92 bin uyuşturucu hapla gözaltı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Samsun’un Canik ve İlkadım ilçelerinde düzenlenen operasyon kapsamında, 92 bin 400 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. 

Uyuşturucu Operasyonunda Muhtar Gözaltında

Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Canik ilçesi 200 Evler Mahallesi Muhtarı Erdoğan Desteci ve oto galeri sahibi Murat İ. gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca 1 adet ruhsatsız tabanca, 71 adet tabanca fişeği ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 25 bin TL ele geçirildi. Şüpheliler, sorgularının ardından Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Muhtarın Sabıkası Kabardı

Erdoğan Desteci’nin daha önce de "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 2023 yılında yargılandığı ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığı, ardından iyi hal indirimiyle cezasının 2 yıl 1 aya düşürülerek tahliyesine karar verildiği öğrenildi.

Ayrıca Desteci’nin Amasya'da yakalandığı bir diğer uyuşturucu davasının da Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ettiği belirtildi. Muhtar hakkında Amasya mahkemelerinin görevsizlik verdiği ve hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığı ve yargılamasının devam ettiği, duruşmanın ise 14 Kasım 2024 tarihine ertelendi ortaya çıktı

Uyuşturucuyla Mücadele Programına Katılmıştı

Muhtar Desteci’nin, 2020 yılında yerel bir internet televizyonunda uyuşturucuyla mücadele konulu bir programa katıldığı ve bu konuda çözüm önerilerinde bulunduğu ifade edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışma izin kriterleri güncellendi

Çalışma izin kriterleri güncellendi