18 Eylül 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
KAPALI
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Şimşek'in istifa etti yalanını atmıştı! Yıllar önce aldığı ceza her şeyin özeti gibi

Şimşek'in istifa etti yalanını atmıştı! Yıllar önce aldığı ceza her şeyin özeti gibi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceği iddialarını yalanladığı ve borsada yaşanan hareketlilik hakkında konuştuğu belirtildi. İddiaları ortaya atan DP Milletvekili Cemal Enginyurt'un, geçmişte borsada manipülasyon yaptığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Şimşek, borsanın düşüşünden kendisinin sorumlu tutulduğunu ifade ederek, uydurma hikayelerle ekonomi ve piyasaların etkilenmesine izin veremeyeceklerini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Şimşek'in istifa etti yalanını atmıştı! Yıllar önce aldığı ceza her şeyin özeti gibi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa edeceğini isimlerden olan Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt'un borsa manipülasyonundan 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

ŞİMŞEK İSTİFA İDDİALARINI YALANLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hakkında çıkan istifa söylentilerini yalanladı. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "İstifa etmedim, dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir. Bu zorlu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere kuvvetli desteğini her zaman hissediyoruz. Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz." ifadelerini kullandı.

ENGİNYURT: PAZARTESİ ÜLKE YANGIN YERİ

İstifa iddialarıyla birlikte borsada hareketli saatler yaşandı. Borsada birçok yatırımcı zarar etti. Bakan Şimşek'in istifa ettiğini iddia eden isimlerden birisi de Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt oldu. Enginyurt Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Borsa İstanbul, sebepsiz düşmedi. Belli ki, 5'li çete kavgası var. Mehmet Şimşek istifa etti. Pazartesi ülke yangın yeri." ifadelerini kullandı.

HAPİS CEZASI ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyanın gündemine oturan bu olayın ardından 2007'ye ait bir haber dikkat çekti. Cemal Enginyurt'un 2007'de borsa manipülasyonunda 3 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

“BORSAYI BEN Mİ DÜŞÜRDÜM”

Öte yandan tartışmaların ardından bir kez daha paylaşım yapan Enginyurt ise, "Anlaşılan kazanan borsacılar ve iktidarın gidişatından mutlu olan bir kesim Mehmet Şimşek istifa etti dedim diye, borsanın düşüşünden beni sorumlu tutuyor. Ben Şimşeğin istifasını saat 20.09 da yazdım. Borsayı nasıl ben düşürdüm? Mehmet Şimşek istifa etmelidir. Sözümdeyim." açıklamasını yaptı.

SPK İNCELEME BAŞLATTI

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili istifa iddiasını ortaya atanlara karşı harekete geçti. SPK'dan yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri üzerinden Borsa yatırımcısını yanlış yönlendiren ve onların zarara uğramalarına sebep olan sosyal medya hesaplarıyla ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Yorumlar
A
Ahmet Faruk Çarıkcıoğlu 3 hafta önce
Cemal Enginyurt tutuklansın. Fetö eniği haddini çoktan aştı.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
A
Ahmet Faruk Çarıkcıoğlu 3 hafta önce
Cemal Enginyurt tutuklansın
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Katil İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı: Çok sayıda Filistinli şehit oldu

Katil İsrail Gazze'ye ölüm yağdırdı: Çok sayıda Filistinli şehit oldu