21 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Gündem Sosyal Politikalar Kurulunun Gaziantep bölgesel çalışmaları sürüyor

Sosyal Politikalar Kurulunun Gaziantep bölgesel çalışmaları sürüyor

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Başkan Vekili Vedat Bilgin: "Gaziantep halkının dayanışma bilinci ve gelenekleri, misafirleri bir anlamda şehrin sosyal hayatına katmış. Burada kamu kuruluşlarının da oldukça önemli katkıları var. Bu bağlamda uluslararası kuruluşlar açısından örnek bir inceleme alanı olarak değerlendirilmelidir" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sosyal Politikalar Kurulunun Gaziantep bölgesel çalışmaları sürüyor

Vedat Bilgin, Anadolu Ajansı-AA muhabirine verdiği röportajda, Gaziantep'in Güneydoğu'nun merkezi konumunda bulunduğunu ve ilaveten bölgesel gelişme açısından da lider bir kent olduğunu ifade etti.

Bu yüzden Sosyal Politikalar Kurulu olarak ilk bölge toplantısını Gaziantep'te gerçekleştirdiklerini ifade eden Bilgin, şehrin bilhassa son yıllarda Suriye üzerinden gelen göç dalgasıyla alakalı önemli işler başardığına dikkati çekti.

Bilgin, şehirdeki sivil toplum örgütleri ve diğer paydaşlarla görüşme ihtiyacı duyduklarını aktararak, şu şekilde konuştu:

"Burada hoş bir başarı var ancak mutlaka problemler da olabilir. O yüzden Gaziantep'in yaşadığı problemleri derinlemesine incelemeye çalıştık. Gaziantep, sosyal problemlerinı çözmesiyle her alanda daha büyük bir ivme kazanabilir. Sosyal problemler, ekonomik problemler gibi bir yıl gibi vadelerde çözülemez. Daha uzun vadeli problemlerdır. Bu bakımdan Gaziantep'teki çalışmalarımız, bölgesel gelişme konusu ile ilgili ve bize rol-model oluşturması açısından önemliydi."

Gaziantep'teki çalışmalar sırasında yaşanan göç dalgasının nasıl yönetildiği, nasıl önlendiği ve çözüme kavuşturulduğunu, şehrin sosyal dayanışma ve ekonomik büyüme süreçleriyle incelediklerini belirten Bilgin, şunları kaydetti:

"Gaziantep bu bağlamda enteresan bir örnek, bunları inceledik. Kentin bazı özelliklerini iyi incelemeliyiz. Mesela Gaziantep ekonomisi, istihdam üreten bir ekonomi. Dolayısıyla gelenleri istihdam etme kabiliyeti var. Özellikle de belirli bir eğitimden ve meslek sahibi olanların Gaziantep ekonomisine katkı sağlaması mümkün. Daha önemlisi de Gaziantep halkının dayanışma bilinci ve gelenekleri, misafirleri bir anlamda şehrin sosyal hayatına katmış. Burada kamu kuruluşlarının da oldukça önemli katkıları var. Bu bağlamda uluslararası kuruluşlar açısından örnek bir inceleme alanı olarak değerlendirilmelidir. Bu değerlendirmeyi uluslararası kuruluşların yapmasını oldukça önemli buluyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mark Zuckerberg'in sahte videosu, sosyal medyayı karıştırdı

Mark Zuckerberg'in sahte videosu, sosyal medyayı karıştırdı