İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce, 1800'lü yıllara kadar sorgulama yapılabilecek "Aile Soyağacı Sorgulama" ekranı hizmete alındı. Geçtiğimiz yıllarda e-Devlet ile aile soyağacı sorgulama ekranı hizmete açılmış ve yoğunluk sebebiyle siteye erişimde sıkıntılar meydana gelmişti. Bu sebeple "Soyağacı oluşturma" ekranı yoğun istek üzerine tekrardan hizmete alındı. İşte Aile soyağacı sorgulama ekranı ve detaylar...
AİLE SOY AĞACI SORGULAMA EKRAN İÇİN TIKLAYINIZ
AİLE SOYAĞACI HANGİ TARİHE KADAR GİDECEK?
MERNİS Projesi kapsamında elektronik ortamda tutulan nüfus kütükleri sayesinde üst soya dair bilgiler kolayca edinilebiliyor. MERNİS’te tutulan aile soyağacı bilgileri 1800’lü yıllara kadar doğmuş olan kişilerin kaydına erişilebilme imkanı sağlıyor.
AİLE SOYAĞACI NASIL ÖĞRENİLİYOR?
Soyağacı oluşturma işlemi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün(NVİ) internet sitesinden e-devlet bilgileri girilerek oluşturuluyor.
E DEVLET'TEN SOY AĞACI NASIL ÖĞRENİLİR?
E-Devlet Kapısına "https://www.turkiye.gov.tr" adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini " seçerek soyağacınıza ait elektronik belge alınabilecek. Ya da nvi.gov.tr adresinden e-Hizmetler / e-Sorgulamalar / Soyağacı Sorgulama hizmetini seçip e-devlet ile giriş yaparak ilgili hizmete ulaşabilinecek.
SOYAĞACI NEDİR?
Soyağacı veya aile ağacı, bir kişinin soyundan olan kişileri gösteren bir çizelgedir. Atasal çizelgeler bir kişinin atalarını gösterir, o kişi altta, ataları yukarıda gösterildiği için çizelge bir ağaca benzer.