20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Tırnağı böyle olanlar dikkat

Tırnağı böyle olanlar dikkat

İngiltere'de bir doktorun tırnaklarla ilgili paylaştığı video çok kısa bir sürede 8 milyon kişi tarafından izlendi. Tırnaklarımızın bizlere sağlığımızla ilgili bazı ipuçları verdiğini söyleyen doktor, tırnaklarımızın dokusunun ve görünümünün altta yatan çeşitli sorunları işaret olabileceğini örneklerle ortaya koydu.  

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tırnağı böyle olanlar dikkat

Tırnak kalınlaşması, çukurlaşması, oyuk ve delikler, çıkıntılar, tırnağın kaşık şeklini alması ya da çizgilenmesi bazı sağlık problemlerinin belirtisi olabilir. “Zaten uzadıkça kesip atıyoruz, ne kadar önemli olabilir ki” diye çoğu zaman önemsemediğiniz bu değişikliklerin altından çok ciddi sağlık sorunları da çıkabilir. Bu nedenle tırnaklarımızda meydana gelen değişiklikleri ciddiye alıp mutlaka bir hekime danışmalıyız.

Yüzlerce beğeni ve yorum aldı
Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de bir doktor, TikTok’ta, tırnakların sağlık hakkında bize çok şey söylediğini anlatan bir video paylaştı. Video çok kısa sürede 8 milyon kişi tarafından izlendi, 760 bin beğeni aldı ve yüzlerce yorum yağdı.

 

Aynı zamanda Sunderland Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Dr. Karan Rangarjan’ın TikTok’ta 4,2 milyon takipçisi var ve onlara her gün sağlıkla ilgili tavsiyelerde bulunuyor.

8 milyon takipçisinin izlediği bu videoda Dr. Karan Rangarjan, tırnaklarımızın dokusunun ve görünümünün altta yatan çeşitli sorunları işaret olabileceğini örneklerle ortaya koydu.

TikTok yıldızı doktor, hemen hepimizin tırnaklarında dönem dönem oluşan bulut benzeri beyaz lekeler, boyut olarak büyüyen ve belirginleşecek koyu renkli çizgiler, çukurlar, tırnak çatlamaları ve kırılmalarının her birinin bir sağlık sorununa işaret ettiğine dikkat çekiyor.

Dr. Rangarjan, özellikle tırnaklardaki çukurlaşmanın genellikle sedef hastalığı veya egzamadan kaynaklı olabileceğini, kahverengi koyu çizginin herhangi bir yaralanmadan kaynaklanmadıysa, “Subungual melanom” adı verilen ve tırnaklarda görülen nadir bir kanser türüne işaret edebileceği konusunda takipçilerini uyardı.

Videoyu izleyenler biri “Tırnaktaki koyu çizgi bende de var ama doktorum bunun koyu ten rengine sahip insanlarda son derece yaygın olan olduğunu söyledi.” yazdı.

Bir diğeri ise “Asyalı ve Afrikalı insanlarda siyah çizginin oldukça yaygın olduğunu ve genellikle zararsız olduğunu söylemeyi unuttu.” diye yorum yazdı.
Bazıları da kendi deneyimlerini paylaştı. “Her gün oje sürmek tırnaklarımızı lekeleyebilir (sanırım, yanlış bilgi yaymak istemiyorum)” dedi.

Bir başkası deforme olmuş, çatlak tırnak için “Sonuncusu bende de var çünkü kronik bir tırnak yiyiciyim.” dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli takıma teknik direktör hamlesi

Milli takıma teknik direktör hamlesi