20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Ticari taksicileri puanlama dönemi başlıyor

Ticari taksicileri puanlama dönemi başlıyor

Hem rekabeti hemde müşteri memnuniyetinin arttırılması için ticari taksilerde puanlama sistemi başlıyor. Peki taksileri puanlayacak yeni sistem nasıl çalışacak?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ticari taksicileri puanlama dönemi başlıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile birlikte ulaşımdaki talepler kayma gösterdi. Toplu taşıma araçlarının fazlaca dolu olması insanları taksilere yönelmek durumunda bırakabiliyor. Tabi taksicilerde yolcu ile şöför temasını azaltacak önlemler almıştı. Şimdi ise müşteri memnuniyetini arttırmak adına, akıllı telefonlarda yer alan bazı taksi uygulamalarında olduğu gibi taksicileri puanlama dönemi başlıyor. Söz konusu sistem nasıl işleyecek? Müşteriler, taksinin şoförüne; kurallara uyma, nezaket, yolcu ve yol güvenliği gibi birçok konuda puan verebilecek. Böylelikle bu kurallara uymayan taksicilerin puanları da haliyle düşük olacak. Puanlama mobil uygulama sistemi üzerinden işleyecek. 

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, salgının taksi sektörünü çok etkilediğini işlerin yüzde 60 oranında kayıp yaşadığını söylüyor.

Aksu: “Bu süreçte Özel Tüketim Vergisi teşviki sektörümüz için tekrar gelirse 270 milyon liralık araç alımı yapıp araç parkını yenileyerek sezonu açmak istiyoruz. ÖTV teşviki ile sektör her sene üç bin araç yenilenir. Doğrudan 250 bin kişi buradan ekmek yiyor. Her gün 800 bin taşıma yapıyoruz. Bu gerçekler ışığında araçlarımızı da yenileyerek müşterilerimize daha kaliteli hizmet vermek istiyoruz” diyerek yeni sistemin gerekliliğine vurgu yapıyor. 

Daha kaliteli bir hizmet adına mobil uygulama üzerinden hayata geçirilecek olan bu sistem, bir noktada ödüllendirme ya da cezalandırma sistemi gibi işleyecek. Puanlama sisteminin yakın zaman içinde hayata geçirilmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Federasyondan yeni kural! Bunu yapan kart görecek

Federasyondan yeni kural! Bunu yapan kart görecek