21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Toroslar'da meslek kursları umut oldu

Toroslar'da meslek kursları umut oldu

Toroslar Belediyesi’nin meslek edindirme kursları vatandaşlara yeni iş kapıları açıyor. Bu kurslardan biri olan Kuaförlük Kursu’nda ise kadınlar saç kesimi, boyama, makyaj ve cilt bakımı gibi çeşitli eğitimleri uygulamalı öğrenerek meslek ediniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Toroslar'da meslek kursları umut oldu

Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları Merkezi’nde (TORTEK) verilen kurslara katılan özellikle ev hanımları, meslek sahibi olmanın yanında sosyal hayata da aktif olarak katılıyor.

TORTEK Kuaförlük Kursu Eğitmeni Arzu İşbilir, Osmaniye Mahallesi’nde bulunan TORTEK binasında, hafta içi her gün 08.00 ile 17.00 saatleri arasında iki ayrı gruba eğitim verildiğini söyledi.

Eğitim Alan Kursiyerler, İş Yerlerini Açtı

Kurs sonunda belgelerini alan kursiyerlerin, kendilerine iş imkanı bularak aile ekonomilerine katkı sağlarken, aynı zamanda eğitimlerini devam ettirerek kendi iş yerlerini de açtıklarını kaydeden İşbilir, “15 ile 45 yaş arasındaki kursiyere uygulamalı eğitim veriyoruz. Bu zamana kadar 4 öğrencimiz işyeri açtı ve bir öğrencimiz de Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak çalışıyor. Kursiyerlerimizin, bu kurslardan aldıkları eğitimlerle ev ekonomilerine katkıda bulunmaları çok güzel bir duygu. Gençlere, ev hanımlarına bu imkanı sağlayan Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kuaförlük Kursu ile yeni bir meslek edinmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten kursiyerler ise Başkan Yılmaz’a teşekkür ederek, “Burada yeni bir meslek öğreniyor, sosyalleşiyor ve arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Herkesin gelmesini tavsiye ederiz” dedi.

Başkan Yılmaz, “Kadınların Nitelikli İş Gücü Sahibi Olmalarını Önemsiyoruz”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar’ı geleceğe hazırlayacak fiziki projelerinin yanında toplumun tüm kesimlerine hitap eden sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini söyledi.

Başkan Yılmaz, mesleki eğitim kursları ile hem işverenin talep etmiş olduğu nitelikte eleman yetiştirdiklerini hem de istihdama katkıda bulunduklarını vurgulayarak, “İlçemizde yaşayan kadınların meslek edinmeleri veya evlerine ek gelir sağlamaları amacıyla açtığımız meslek edindirme kurslarına olan ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Burada kursiyerler meslek edinerek kendi işyerlerini açabilecek donanıma sahip oluyorlar. Öğrenmenin yaşı yok. Meslek edinmek isteyen bütün vatandaşlarımıza kapımız açık” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Merkez Bankası'ndan cari denge açıklaması

Merkez Bankası'ndan cari denge açıklaması