30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Galeriler Gündem Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için…

Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için…

Kış aylarına girerken sıklıkla karşılaşılan üst solunum yolu enfeksiyonları, grip ve nezle gibi rahatsızlıklardan uzak durmanın birkaç formülü bulunuyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlü tutmak, enfeksiyon riskini azaltıyor ve birçok hastalığa karşı koruyuculuk sağlıyor. Bunun için ise ilaçlar yerine doğadan faydalanabilirsiniz.

Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 1
Zencefil, zerdeçal, limon ve karabiberin birlikteliğinden doğan bir karışım, adeta vücudunuz için enfeksiyon kalkanına dönüşebilir. Bunun için basit bir tarifi denemeniz yeterli. İşte o tarif ve faydaları:
1 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 2
Tarif: 4 dilim taze zencefil 1 adet limon 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı zerdeçal 1 bardak su
2 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 3
Hazırlanışı: Tüm bu karışımı bir kişisel blender veya mutfak robotunda bir araya getirin. İyice özdeşleşene kadar karıştırın. Karışımı şişeleyebilir, sabahları bir kahve yanı su bardağıyla içebilirsiniz. Not: Bu karışımdaki malzemelerin herhangi birini önceden tüketmediyseniz, olası bir alerjen riskine veya çeşitli sağlık sorunlarına karşı mutlaka önce doktorunuza danışınız.
3 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 4
PEKI BU KARIŞIM NEDEN BU KADAR FAYDALI? ZENCEFİL Doğadaki en güçlü antioksidanlardan biri olan zencefil, serbest radikallere karşı vücudu korurken aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirerek birçok enfeksiyona karşı koruyucudur.
4 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 5
Üstelik zencefilin ağrı kesici özelliği, enfeksiyona yakalandığınızda da yardımcı olarak şiddetli ağrılar yaşamanızı engelleyebilir.
5 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 6
ZERDEÇAL İçeriğindeki "kurkumin" adı verilen bileşik sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etki gösterir. Böylece hastalıkların iyileşmesini hızlandırırken, aynı zamanda oluşabilecek hastalıklara karşı da adeta bir kalkan oluşturur.
6 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 7
Anti-mikrobiyal etkileri ile üst solunum yolu enfeksiyonlarında da hafifletici ve koruyucu bir yapı sunar. Karışımda karabiberle bir araya gelmesi ise emilim düzeyini yüksek oranda artırır ve böylece faydası da katbekat artar.
7 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 8
KARABİBER C vitamini içeren karabiber, aynı zamanda doğal bir iltihap sökücü, antibiyotik görevi görür. Ayrıca metabolizmayı hızlandırarak, hastalıktan da kolay kurtulmayı sağlar. Bakteriyel enfeksiyonlara karşı da koruyucudur. Üstelik zerdeçalla bir araya gelmesi sayesinde birbirlerinin etkilerini artırarak, vücudun daha fazla fayda görmesini mümkün kılar.
8 / 9
Tüm enfeksiyonları tarihe gömen karışım! Bir bardak suya karıştırın ve için… 9
LİMON Doğanın en zengin C vitamini kaynaklarından biri olan limon, eşsiz bir koruyucudur. Hem bakteri hem de virüslere karşı koruyucu bir etki sunan bu besin, bu karışımla bir araya geldiğinde daha etkili sonuçları bir arada görmenizi sağlar. Serbest radikallere karşı da savaşabilen limon, hücre hasarını engelleyen bir antioksidan deposudur aynı zamanda.
9 / 9
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Naim Süleymanoğlu’nun o fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıktı

Naim Süleymanoğlu’nun o fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıktı