20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Gündem Türk Eğitim-Sen: Duyarsız kalmayın

Türk Eğitim-Sen: Duyarsız kalmayın

Geylan, Türk Eğitim-Sen’in 27 Eylül’de Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Ceren Damar Şenel davasına müdahil olacağını söyleyerek, “Duyarsız kalmayalım. Adalet hem de hemen” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Eğitim-Sen: Duyarsız kalmayın

ÇANKAYA Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak tarihinde üniversitedeki odasında öğrencisi tarafından öldürülmüştü. Bu olayın üzerinden 9 ay geçerken, 27 Eylül tarihinde Ceren Damar Şenel davasının ilk duruşması yapılacak. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, duruşmaya günler kala, hem Ceren Damar Şenel davasına hem de eğitimcilere yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla 24 Eylül’de sosyal medya çalışması yaparak, ‘CerenDamarlarÖlmesin’ etiketiyle Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Genel Başkanı Talip Geylan’ın ilk paylaşımıyla başladı. Çalışmaya yüzlerce destek mesajı geldi.

Geylan, Türk Eğitim-Sen’in 27 Eylül’de Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan Ceren Damar Şenel davasına müdahil olacağını söyleyerek, “Duyarsız kalmayalım. Adalet hem de hemen” dedi. Bu davaya toplumun tüm kesimlerinin sahip çıkmasını isteyen Geylan, “Eğitimcilere sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Bu noktada Ceren Damar Şenel davasına herkes müdahil olmalı ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddete en yüksek perdeden tepki gösterilmelidir.

‘GELECEĞİMİZİ KORUYALIM’

Toplumsal duyarlılığı arttırarak şiddet olaylarının önüne geçebiliriz” şeklinde konuştu.Geylan, “Yasa koyuculara sesleniyorum: İvedilikle önleyici ve caydırıcı tedbirler alın. Eğitim çalışanlarımızı koruyamazsak, geleceğimiz olan çocuklarımızı da kaybederiz. Öğrenci kılıklı cani tarafından katledilen Ceren Damar Şenel kardeşimizin duruşması 27 Eylül’de görülüyor. Her zaman söylüyoruz; eğitimciye verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza yani geleceğimize verdiğimiz değerdir. Duyarsız kalmayalım! Türk Eğitim Sen, 27 Eylül 2019 Cuma günü Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesinde olacak ve Ceren Damar Şenel kardeşimizin katili hakkında adaletin vereceği hükme şahitlik edecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir ülkeden daha Filistin çağrısı

Bir ülkeden daha Filistin çağrısı