21 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Galeriler Gündem Türk firma dünya 4'üncüsü olacak

Türk firma dünya 4'üncüsü olacak

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünya havacılık ekosisteminin önde gelen kuruluşları için önemli kompozit parçaların tasarım ve üretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, TUSAŞ, Türk Hava Yollarının geçen günlerde 2 adedini filosuna dahil ettiği Airbus A350 uçağında kullanılan kanatçıkların (aileron) tasarım ve üretiminde, tasarım sahibi ve tek kaynak üretici olarak teslimatlarını sürdürüyor. Bugüne kadar Airbus firmasına toplamda 500 set kanatçık teslimatı yapan TUSAŞ, kompozit uçuş kontrol yüzeyi tasarımına da ivme kazandırdı ve özgün ürünlerin tasarım ve üretimi konusunda dünyadaki yerini perçinlemiş oldu.
TUSAŞ, kendi özgün ürünlerinin tasarım ve üretiminin yanı sıra dünya havacılık devlerinin ürettiği hava araçları için de önemli kompozit parçaları tasarlayıp, imal ediyor. Üretimde sıfır hata vizyonuyla çalışmalarına devam eden TUSAŞ, 2012'den bugüne dünyanın yeni nesil en büyük yolcu uçakları arasında yer alan Airbus A350-900 ve A350-1000 uçakları için yana yatma hareketlerinde kullanılan önemli bir uçuş kontrol yüzeyi olan kanatçıkların tasarım ve üretimini tek kaynak olarak üstleniyor.
Toplamda 500 mühendis ve teknisyenin görev aldığı A350 Kanatçık Programı'nda her bir uçak için 5 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğinde tamamen karbon kompozit malzemeden 4 adet kanatçık üretimi gerçekleştiriliyor.
u003cspan style=background-color: rgb(255, 255, 255);u003eTUSAŞ, dünyanın kapalı alanda 4'üncü büyük kompozit fabrikasını da yakında hizmete almaya hazırlanıyor. Otonom bir tesis olarak tasarlanan yeni nesil fabrikada, yapay zekadan yararlanılarak kompozit malzeme üretiminde olası hataların tamamen elimine edilmesi hedefleniyor.u003c/spanu003eu003cspan style=background-color: rgb(255, 255, 255);u003eu003c/spanu003eu003cspan style=background-color: rgb(255, 255, 0);u003eu003c/spanu003e
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Silivri'den İzmir'e: Kardeşlerimizin yanındayız

Silivri'den İzmir'e: Kardeşlerimizin yanındayız